AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-08-2009, 15:02   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart İşte laikçilerin kafa yapısını ele veren o sözler!
Toplumu şiddete ve cinnete sevk etme pahasına yıllardır dine saldıran sözde çağdaş ve ilerici kesimler, Mardin'de 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili şiddeti teşvik eden çözüm önerileri sunmaktan geri durmuyor. Özellikle Güneydoğu'da sözde laiklik ve çağdaşlık adına, toplumu dinden uzaklaştıran ve şiddeti yücelten PKK gibi örgütlerin kucağına iten laikçi kesim, Mardin Valisi'nin “Bölgede kız okulları açılmalı” sözlerine ateş püskürdü.





"HAYRÜNNİSA GÜL'DEN NEFRET EDİYORUM"


AK PARTİ İKTİDARDA DİYE KENDİSİNE FAHİŞE DİYORLARMIŞ!


UĞUR DÜNDAR YÜZÜNDEN ŞAKAĞINA SIKARAK İNTİHAR ETTİ (VİDEO)


PEYGAMBERE'E BÖYLE HAKARET ETTİRDİ


NTV'de Can Dündar'ın sunduğu Canlı Gaste programına katılan Mardin Valisi Hasan Duruer, bölgedeki cehaletin yenilmesi için kadınların eğitilmesi gerektiğini bunun da yolunun "kız çocukları için ayrı okul" olduğunu söyledi. Duruer "aksi halde aileler çocuklarını okutmuyor" dedi. Duruer'in bu sözlerini ‘Haydi Kızlar Başka Okula' başlığıyla manşete taşıyan Can Dündar, bu başlığın içini doldurmak için Koç Üniversitesi'nden Prof. Çiğdem Kağıtçıbaşı'nı konuk etti ancak istediğini alamadı.

PROF. KAĞITÇIBAŞI'NDAN DÜNDAR'I ŞAŞIRTAN CEVAP
Vali'nin bölgedeki cehaleti ortadan kaldırmak için kızlar için ayrı okulların yapılmasına dair sözlerinin eğitimde geri adım anlamına gelip gelmediği şeklindeki Can Dündar'ın sorusuna Prof Kağıtçıbaşı ilginç bir cevap verdi. Prof. Çiğdem Kağıtçıbaşı, “Geri adım olarak düşünmemek lazım. Geri adım onların okumamasıdır. Çünkü bu Türkiye gerçeği. Bunu sağlamak için kız okulları açmak tabiî ki yeterli değildir. Bu çağdışı bir yöntem değildir. Bütün dünyada kız ve erkek okulları var. Japonya'da, ABD'de, İngiltere'de de var. Mesela Almanya'da da karma okullar tartışılıyor. Çünkü karma okullarda kız çocukları geride kalıyor ve Almanya kızlar için ayrı okullar düşünüyor. Kız çocukları ile erkek çocuklarının aynı sınıfta oturması, geleneksel ailelerin kabul edemediği bir şey olduğu için bu yapılabilir bir şey” şeklinde cevap verdi.

EĞİTİM SEN'E GÖRE BU GERİCİLİKMİŞ!
Kağıtçıbaşı'nın bu sözlerini “Vali'yle aynı görüş” şeklinde değerlendiren Can Dündar bu sefer KESK'e bağlı ve dindar öğretmen ve öğrencileri fişleyen Eğitim-Sen'den görüş aldı. Dündar'ın sorularını cevaplandıran Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, “Kızlar ve erkekler bir arada olmalıdır. Vali'nin dediklerinin yapılması gerici bir yaklaşım olur. Bunun sonu gelmeyecek. Bu zihniyetin kendisine teslim olduğumuzda bunun devamı gelecek. Orta öğretim ve üniversitede de bu düşünceye teslim olacağız” diyerek, kız ve erkeklerin ayrı okullarda okuyabilmesini bile çağdaşlık içinde değerlendirdi.
Programa Diyarbakır'dan katılan Diyarbakır Barosu'ndan Neşe Öztürk de, Eğitim-Sen'in görüşleriyle paralel görüşler ileri sürdü ve bunun gerici bir yaklaşım olduğunu öne sürdü.

VALİ NE DEMİŞTİ?

Mardin Valisi Hasan Duruer, Güneydoğu'da ailelerin karma eğitim nedeniyle kız çocuklarını okullara göndermediğini, bunu yenmek içinse kız okulları açılabileceğini söylemişti. Duruer, "Kız çocuklarının okuması konusunda gayret göstermemiz gerekiyor. Yörenin inançları gereği, kız çocuklarının ayrı okullarda okumasının faydalı olacağını düşünüyorum. Erkeklerle aynı okullarda okumaları istenmiyor. Bu çocukları eve mahkum etmemek için, çok sayıda kız okullarına, yurtlarına ihtiyacımız olacaktır.

Kızlarımızı kadınlarımızı eğitirsek, aile ve toplumu eğitmiş oluruz.Yörenin örf, adet ve inançları gereği ayrı okulların olması; eve mahkum olmasından daha iyi olacaktır diye düşünüyorum." İfadelerini kullanmıştı.

HABERVAKTİM.COM

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi