![]() |
#1 |
![]() Tuncay Güney, 32. Gün'de Yenişafak'tan Şaban Arslan'ı "istihbaratın adamı" diye suçlamıştı. Şaban Arslan, Güney'le MSN görüşmelerinin kaydını yayınladı
32. Gün programında, Tuncay Güney'in, 'Benim beyanlarım değil' ve 'İstihbarat'ın adamı' suçlamalarını yönelttiği Yeni Şafak Gazetesi İstihbarat Müdürü Şaban Arslan, suçlamalara yanıt verdi. Arslan, '20 yıldır bu işi yapıyorum. Yüzlerce manşet habere imza attım. Hiç birinde belgesiz ya da yalan yazmadım. Ayrıca bu süre içinde, gazetecilik dışında hiçbir iş yapmadım' dedi. Yeni Şafak Gazetesi İstihbarat Müdürü Şaban Arslan'ın açıklaması şöyle: Tuncay Güney'in, Kanal D'deki 32. Gün programında da yayınlanan Yeni şafak'ın 'Ergenekon PKK'yı bir ayda bitirir', başlıklı haberdeki ifadeleri için 'Bana ait değil' ve şahsıma ait, 'Şaban Arslan İstihbarat'a bağlı çalışır. Patronlarından emir alır' gibi son derece anlamsız ifadelerini, üzülerek okuyorum. 1988 yılından bu yana, tam 20 yıldır, (13 yılı Hürriyet'te olmak üzere), tek geçim kaynağım gazeteciliktir. Hiç kimsenin, Şaban Arslan'ın, gazetecilik dışında bir geliri olduğunu iddia etmeye hakkı yoktur. Ederse de bunu belgelemek zorundadır. Tuncay Güney'in ayrıca, elindeki belgeleri, 'Bunları bana Şaban Arslan gönderdi' dediği belgeler, kendisinin 2001 yılında Organize Suçlar Şubesi'nde verdiği ifadelerdir. Bu ifadelerin verilmesinin üzerinden 7 yıl geçmiştir. Bu işlere ilgi duyan herkesin kolaylıkla elde edebileceği belgelerdir. Daha bugün bu ifadeleri, benden isteyen bir arkadaşıma gönderdim. Benden bu ifadeleri istediğini hatırlıyorum, Tuncay Güney'e de göndermiş olabilirim. Ayrıca, ifadeler gizli diyorlar ama nasıl oluyorsa daha dava açılmadan, Ergenekon operasyonunda alınan ifadeler ışığında kitaplar yazılıyor. GÜNEY'LE İLK RÖPORTAJI BEN YAPTIM Şunu da söylemek istiyorum. Tuncay Güney'le ilk röportaj yapan gazeteci benim. Sanıyorum yılbaşından bu yana çok sayıda görüşmemiz oldu. Öncesinde hiç tanışıklığımız olmadığını belirtmek istediğim Güney'e herkesin aradığı bir dönemde ulaşmam, tamamen gazetecilik başarısıdır. Ayrıca bugün gazete ve televizyonlarda, 'Şimdi sayın seyirciler, Kanada'dan Tuncay Güney'e bağlanıyoruz' diyen ve gazetelerine bu kişiyle ilgili haber yapan arkadaşlarımızın çoğuna Tuncay Güney'in telefonunu ben vermişimdir. 5-6 AYDIR MSN VE TELEFONDAN GÖRÜŞÜYORUM "Son 5-6 aydır msn'den ve telefondan, Tuncay Güney'le yoğun bir görüşme trafiği yaptım. Ama bu görüşmelerin tamamen gazetecilik amaçlı olduğunun bilinmesini isterim. Ki bu görüşmelerden aldığım notlardan haber değeri olanları gazetemde daha önce üç kez haber yapmıştım. Güney'le yaptığım görüşmelerde, Ergenekon soruşturmasının gizliliğine zarar verecek diyaloglara girmemem gerektiğini herkesten iyi bilenlerdenim." MSN KAYITLARI YANIT OLDU Tuncay Güney'in, güvenlik kaygısı nedeniyle aşırı tepki verdiğini ve konuyu abarttığını söyleyen Şaban Arslan, Tuncay Güney'in suçlamaları nedeniyle msn'den yapılan görüşme kayıtlarını delil olarak sundu. ŞABAN ARSLAN İLE TUNCAY GÜNEY ARASINDA 16 TEMMUZ 2008 TARİHİNDE YAPILAN MSN GÖRÜŞMESİNİN KAYITLARI: saban: bugün okudun dii mi gaztelerde çıkanları Daniel: nee saban: iddianameyle ilgili. beklediğin şeyler mi bunlar Daniel : yok yaa. kapaniyor saban: işi kapatıyolar mı yani Daniel: evet Daniel: valla bu savciya hella olsun saban: cesur dii mi Daniel: bne evet ama bu savciya fatura keserler -------------------------------------------------------------------------------- Daniel: buraya kadar Daniel: askeri savcilik devereye girmis. niye emekli pasa ile gul gorusuyo saban: ayıracaklar paşalarınkini saban: ama senin paşa biraz zor yırtacak. Daniel: pasa yalniz kaldi Daniel: satildi Daniel: ben adami satmadim saban: veli paşa dii mi Daniel: evet saban: en sadık adamı sensin Daniel: herkes adam aleyhine konustu -------------------------------------------------------------------------------- Daniel: ben behcet canturk dosyasini anlttim mi saban: yok. anlatmadın Daniel: bak veli pasa ile ilgili hic bir sey anlatmadim Daniel: demekki ben ispiyoncu deglim -------------------------------------------------------------------------------- saban: yorumun ne. sen iyi gözlem yapıyosun saban: ordan nası görüyosun Daniel: tevrat da bir ayet var eyup bolumunde Daniel: gecen onu okudum Daniel: arkadslara Daniel: buraya kadar geleceksin. burdan ileri gecemiyeceksin Daniel: diyor Daniel: demekki buraya kadar saban: operasyon bitiyor mu yani saban: bunu mu demek istiyorsunx Daniel: evet bitti -------------------------------------------------------------------------------- Daniel: ergenekon bitmez Daniel: hocam iyi bir kadro Daniel: sen emekli generalsin Daniel: talabaniden sana randevu alindi Daniel: habur sinirdan nasil gececeksin Daniel: gorevliye Daniel: orayi kim arayacak Daniel: sinirda mekeli paasa mi var saban: anlamadım ne dtemek istiyosun yaa Daniel: san aemekli emeklilik kadar yardim edebilir Daniel: bu saatten sonra Daniel: bir sey olmaz Daniel: yani Daniel: rahat hareket edemz savcilik saban: askerler emeklilerden vazgeçti kendisini koruyor yani Daniel: evet Daniel: simdiliik vazgecti saban: özkök Daniel: emekliler tek basina miydi Daniel: adolf hitler tek basina mi soykirim yapti Daniel: bir kadro var -------------------------------------------------------------------------------- saban: bir numaraya kaç kaldı Daniel: 4 e 4 kaldi saban: nasıl yani Daniel: savci buraya kadar geldi saban: 4ü gitti Daniel: yukari cikamz saban: 4 tane daha mı kaldı Daniel: 4 e 4 saban: eruygur kaç numaraydı Daniel: emeklilerden saban: tolon kaç numaraydı Daniel: bilemem saban: yani 8 kişi daha mı var Daniel: 8 var ikiyi tepeden aldi Daniel: 6 kaldi Daniel: ama 4 e 4 denir buna saban: tepeden alınanlar kaç numaralardı mesela Daniel: ilk 4 numaradan alındı iki paşa -------------------------------------------------------------------------------- saban: bi şeyi netleştirelim saban: eruygurla tolonun numarası ne Daniel: bilmem Daniel: taktin numaraya hocam Daniel: valla savci bunlara iyi dokundu Daniel: ama bu kisiler cikarlar bence ... saban: ergenekonu bitirecek güç var mı türkiyede Daniel: bu savcidan baska savci gelmez Daniel: buraya kadar da yeter Daniel: adil serdar ben istanbulun patronuyum diyodu ne oldu ... Daniel: e...yi biliyo musun Daniel: dogunun ortagi oldugunu Daniel: turk istihbarat birimleri bilmiomu saban: perinçekin mi Daniel: ilac dagitim sirketinin gizli ortagi Daniel: ben hilton da gorustum Daniel: harbiyede Daniel: dogu da kendiside ortagiz dedi saban: e... neresinde bu işin Daniel: askeri ihale almak istiydo Daniel: 10 yil once Daniel: ilk gorusmde umit oguztanda vardi saban: ama çok şey değişti 10 yılda Daniel: seyhi doguyu terk etti saban: kim o Daniel: tayyibi mi seyh olarak kabul etti Daniel: e... Daniel: refah milletvekili mustafa bayram vardi ne oldu degistimi saban: bilmem Daniel: velinin adamiydi Daniel: adam ne oldu Daniel: imana geldi Daniel: artik irandan uyusturucu tasimayim dedi heeee saban: burda tek zararı veli mi görecek faturayı bi o mu ödeyeçcek Daniel: habuur r haraca baglamisti Daniel: gummruk mudur bayrami gumruk muduru idi Daniel: sanmam saban: mustafa bayram mı Daniel: en fazla 2 yil daha tutarsin saban: bu da önemli ama saban: peki bugün bi gaztede var Daniel: bunlar hasan sabbah gibi kincidirler saban: şu levent ersöz saban: sen tanırsın Daniel: ve kadrolar biraz dinlenir saban: senin konuna giriyo Daniel: iyi adamdir. bilgilidir. cok kitap okur Daniel: veli iyi tanir saban: silah tüccarlarıyla bağlantılı diyolar Daniel: emekli adam saban: köstebek olabilir mi saban: düğmeyle basıp kaçtı Daniel: silah sirketilerine danismanlik yapar saban: rus şirketlerine Daniel: hukuk disi bisey mi var saban: yoo saban: kaçak ama Daniel: sen sri lanka daki tamille islah sstan isadami kim onu al Daniel: apo guzel soyledi Daniel: kurtler ergenekona karismasin saban: ya benim en çok ilgimi çeken konulardan biri ne biliyo musun saban: bu ergenekoncuların hepsi Daniel: neee saban: aponun yanına gitmiş saban: niye saban: çatlı saban: doğu Daniel: gider saban: yeşil Daniel: hee Daniel: muhsin abime catli detsek verme dimi saban: verdi Daniel: apo ya gittiler de ne oldu saban: arkadaş onlar zaten Daniel: bayik konusyomu Daniel: yok Daniel: ketumlar Daniel: apoyu tiktin ne oldu Daniel: bzi bu ie karsimalayalim diyo Daniel: bence ergenekon ve pkk iliskisini gazetler yazsa saban: niye peki Daniel: cok buyuk iyilik yaparlar Daniel: vatana saban: söyle yazalım Daniel: apo konussun beni konusturan polis Daniel: cahildi saban: yer yerinden oynar heralde Daniel: simsi ben dunyanin kerizi miyim Daniel: banane evet Daniel: pkk bir ayda biter bee saban: hani bildiklerini anlatacaktın bana Daniel: her seyi anlatacagim demedim saban: dedin be kardeşimm Daniel: yasar kayayi bul Daniel: bir adam vardi Daniel: oldu Daniel: orhan kotan saban: evet Daniel: isvec kurt basin muduru Daniel: bu isleri iyi bilir Daniel: behcet aga olayi ile veli olayinida a... iyi bilir saban o... Daniel: o... saban: ölmüş adam Daniel: behcet adina izmit il jandarmada a... gorsutu veliyi Daniel: sulh olsun demisti Daniel: velide ayagima dolasmaisnlar atik dedi Daniel: a... bisey yazmio niye saban: aracılık mı yaptı yani a... Daniel: b..., a... ben irak a gittik Daniel: kapilari randevuleri kim ayarladi saban: a... mi Daniel: a... iyi insandir Daniel: severim Daniel: yok saban: velii Daniel: veli pasa olmasa Daniel: a... nasil iraka gidecek guvenli Daniel: veli pasa ulkede karun du be bir zamanlar saban: kalan 4 kişi alınsa pkk biter mi Daniel: sen bilmezsin ogunleri Daniel: susrluka bile ifede vermeye gitmedi saban: evet Daniel: pkk Daniel: olayini gazeteler islese biter Daniel: orgut ic kavgaya girer saban: zaten başladı kavga Daniel: valla bu kavgayi dis agabeyleri engelleyemz Daniel: bayik super adamdir Daniel: karayilan da saban: eee Daniel: hocam manevra yaparlar Daniel: iliskileri iyidir Daniel: bayik efendinin Daniel: pkk nin sanki 3. numarsi Daniel: bir de sakine vardir Daniel: orda Daniel: pkk da Daniel: cok akilidir bunlar Daniel: bu zubeyir yadar Daniel: ankaradami halen Daniel: milletvekili mi Daniel: dep milletvekili idi heralda saban: evet Daniel: agar gibi gozluk takar Daniel: valla ankarada mi Daniel: yurt disindami saban: sanıyorum Daniel: vyabe saban: yurtdışında da olabilir zübeyirx Daniel: kurdistanin absbakani ankara da ise helal olsun turkiye yee Daniel: adam milletvikili olmustu Daniel: agar gibi gunes gozluksuz de gezmez saban: ergenekonun adamı mı zübeyir Daniel: kurt eliti adam saban: ağar neresinde işin Daniel: kurtdiatn aponun basbakani Daniel: agar sor Daniel: agar yirtar saban: önemli bir adam mı yani saban: numaralardan biri olabilir mi Daniel: agari susrlukdan sikistiramadin Daniel: simdi mi atacaksin iceri Daniel: o dursun karatas in Daniel: 1. numarsi olur Daniel: patronuda Daniel: birde suleyamncilardan Daniel: kemal kacardan rusvet koparabilir Daniel: enfazla agar saban: ağar mı Daniel: sagir sultan biliyor saban: ne için Daniel: devletin suleymancilar hahkindaki raporlari sizdiran ve kmel beyden para lan oldugunu saban: anladım saban: ölen askerlere yazık diil mi abi ergenekon neden pkk yı bitirmedi Daniel: hayali rapor yazdirir Daniel: yazik mi Daniel: cok romantiksin Daniel: bunu ankaraya sorun saban: anaların yüreği yanmıyor mu saban: romantizmi mi var bu işin Daniel: onuda tayyibe sor Daniel: artik bunlarin agbeyisi kim abd Daniel: simdi Daniel: ergenekonun pkk ya sicramamasi icin butun gazeteler sibirligi icinde saban: ergenekon isterse pkkyı bitirirdi diyodun Daniel: bitirir Daniel: basbakan istese biter Daniel: tayyip pkk ninustune ergenekon kadra gitsin saban: nasıl bitirecek ki saban: adamın partisini kapatıyolar Daniel: ve isbirligini aciklasin saban: belki siyasi yasak gelecek Daniel: bu ahmet trukculer ile dagdakiler birbirne girer Daniel: ulsularasi arenada pkk onemli Daniel: Ak Parti degil Daniel: Ak Parti turkiyeyi ilgilendiri Daniel: pkk ortadoguyu saban: sürecek mi pkk belası yani Daniel: evet Daniel: hukumet samimi degil Daniel: hic kimse bitmesini istemiyor Daniel: gaztecilrde Daniel: pkk nin bitmmemesi icin Daniel: isbirligi ustune durmazlar Daniel: oysa adilde ki arsivimde bir cok bilgi var Daniel: bu konda Daniel: diyanin fotomontaji olmaz Daniel: catli gitmis bekkaya saban: evet Daniel: patrik bartelemosun elini open koc un remsinikim basina sizdirdi Daniel: veli pasa Daniel: bunlari sana globalca bakabilmen icinpkk ya veya ergenekona diye anlatiom Daniel: herseye birilerinin ozu ile bakma Daniel: bundan sonra pkk-ergnekon iliskisne bak hocam Daniel: bir hizmetin dokunur tpoluma Daniel: ozgur politikada manipule yapio Daniel: orgut iicin apo net adam niye asiyon adamin ihenati mi Daniel: var Daniel: adam davasi icin calismis saban: yani görevli mi saban: kesin Daniel: icerdeki hainleri as Daniel: kurt davasi adaminki saban: 30 bin kişi öldü Daniel: meseleye duygusal bakiyosan saban: evet Daniel: mesut yilmaz dan basla asmaya Daniel: yasar kemalden mesaj yollamisti Daniel: tansu operasyon yapacak iken Daniel: suclu icerdeki hainler apo degil Daniel: adam pkk lideri oldugunu inkar mi etti saban: osman pamukoğlu paşa bunu mu kastediyo Daniel: yokkk Daniel: bilemem Daniel: ben iskence gormusum Daniel: ne pkk ne de ergenekon beni ilgilendirmez Daniel: ben bana saldirlari puskrturum Daniel: bayik aciklam ayaptimi yok Daniel: banane pkkk dan saban: neyi açıklasın ki Daniel: sen turk gaztelri de ustuinu orttun Daniel: cikom bye saban: ok saban: görüşelim gene Daniel: ok BU DA BAŞKA BİR GÖRÜŞME Daniel gönderdi 11.05.2008 18:13: Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, bugün bir gazetede, "İşte MİT'in Sabancı Cinayeti Raporu" başlığı altında Zihni Çakır'ın "Kod Adı Darbe" isimli kitabına atfen yayımlanan bilgi ve belgenin gerçek olmadığını, kurum ile de bağlantısının bulunmadığını bildirdi. Daniel gönderdi 11.05.2008 18:13: bu dosya benim arsivide ve arsivimden kim bu gazereciye vermis Daniel gönderdi 11.05.2008 18:14: ayni dosya sadece mit raporu degil, dosya halinde veli pasada ve dogu perincekde de var Daniel gönderdi 11.05.2008 18:14: yazabilirsin bunu Daniel gönderdi 11.05.2008 18:14: bu konuyu Daniel gönderdi 11.05.2008 18:14: adnan akfirat sakip beyle de grosutu Daniel gönderdi 11.05.2008 19:26: saban bey Daniel gönderdi 11.05.2008 19:26: dhkp c ye ihaleyi veren donemin bakani kim. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:27: tarafin mansetindeki dosya benim arsivimden Daniel gönderdi 11.05.2008 19:27: ayni dosya veli pasada da var. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:27: adana kafirat sakip beyle gorustu Daniel gönderdi 11.05.2008 19:27: ve kimi yolladi Daniel gönderdi 11.05.2008 19:27: susrluk bakani kim Daniel gönderdi 11.05.2008 19:28: ya ben hem guvenilmez adam diye kisilik haklarima saldiri oluyor. hemde arsivimden kitap ve haber yapiliyor. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:29: behcet canturku ve bakkal akin birdal olayini da aciklasinlar. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:29: ergenekon huccetiyye veya Iranli askeri verdi. MOD ortgutunude caiklasinlar. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:29: Sabanci dosyasinin krokileri resmi raporlari hepsi var Daniel gönderdi 11.05.2008 19:29: hepsini aciklasinlar. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:30: ferhriyenin ve mustafa nin ismail in o kata cikip cikmadigini da aciklasinlar Daniel gönderdi 11.05.2008 19:30: ayni dosya veli pasada da var. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:30: ahh birde su ertugrul ozkok dosyasi acikalnsa Daniel gönderdi 11.05.2008 19:30: benim arsivimden cikipda veli pasanin arsivinden cikmayan bir dosya varmi Daniel gönderdi 11.05.2008 19:31: babalar dosyasini aciklasinlar Daniel gönderdi 11.05.2008 19:32: bewn amerikaya gelince veli pasa adil serdar sacan a hangi gazeteciyi yolladi. ve bu dosyalar icin nasil tehdir etti. ve anlaasti. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:32: benim arsivimden haber yapip Daniel gönderdi 11.05.2008 19:32: kitap yapip Daniel gönderdi 11.05.2008 19:32: daha sonrada bana kisilik haklarima guvenilmez adam diye saldiri yapanlar Daniel gönderdi 11.05.2008 19:33: sadece dosyalri aciklayin. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:33: fatih altayli konusmamada soyledim. arsivim part time yani az az aciklaniyor. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:33: daha bir suru dosya var dedim. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:33: pkk dosasi hic aciklanmadi Daniel gönderdi 11.05.2008 19:34: ergenekon un calisma sistemini bilmiyolar, Daniel gönderdi 11.05.2008 19:34: dha dogrusu hic bisey bilmiolar. Daniel gönderdi 11.05.2008 19:34: habaer yap Daniel gönderdi 11.05.2008 19:35: bu taraf gazetsi veya kitabi yazan kisi Daniel gönderdi 11.05.2008 19:35: dosyayi nerden almis Daniel gönderdi 11.05.2008 19:35: benim arsivimden vermisler Daniel gönderdi 11.05.2008 19:35: kalinca bir dosyadir. hepside resmi evraktir Daniel gönderdi 11.05.2008 19:35: yenişafak
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu ne biçim msn konuşması ... ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Tuncay Güney'i 32. günde görünce normal olmadığını anlamışdım ... Msn kayıtları da bunu kanıtladı ... :-\
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Abimden yeni öğrendim,bu tuncay bizim burada oturuyormuş eskiden.
Kendisi 'top'muş,evli ve çocuk sahibi olduğu halde 'top'. Bizim buraya geldiği an yanlardan uzattığı saçlardan asarlar ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Ne TOP'u? :D |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
![]() Alıntı:
Vakit gazetesi yazarı Hasan Karakaya'nın sabah gazetesinde yayınlanan röportajı: Alıntı:
---- Röportajı okumak isteyen tıklasın http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=57720.0 |
|||
![]() |
![]() |
#7 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|