AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-26-2009, 04:03   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart İşte Savcı Öz'ün çok gizli araştırdığı o suikast!


Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz"ün Türkiye'yi derinden sarsan birçok cinayetin Ergenekon örgütü ile bağlantısı olup olmadığını araştırdığı ortaya çıktı.



Ergenekon davasının görüldüğü 13. Ağır Ceza Mahkemesi"ne gönderilen bir belgede Savcı Öz"ün, Ümraniye soruşturması başladıktan 4 ay sonra 5 Ekim 2007 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, Rahip Santora, İsmail Ağa(Bayram Hoca) cinayeti, Danıştay saldırısı, Hrant Dink suikasti, Malatya'daki misyoner cinayeti, misyonerlik davası olarak bilinen dava, Alman Vakıfları davası, İhsan Güven'in öldürülmesi ile ilgili şüphelilerin çeşitli internet sitelerinde yazdıkları yazıları ve yorumların araştırılmasını istediği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Zekeriya Öz, Hrant Dink'in yargılanması sırasındaki çeşitli olaylardan şüphelilerin katıldığı eylem ve faaliyetler, varsa bu konuda resim, haber ve yazı içeriklerinin her olay için ayrı ayrı toplanarak savcılığa gönderilmesini de talep etti.

İzmir'de Alsancak Kıraathanesi'ne atılan el bombası sonucu ölen İbrahim Çiftçi'nin Necip Hablemitoğlu cinayetinden gözaltına alınıp alınmadığının ve geçmişteki irtibatlarının da araştırılmasını talep eden Savcı Öz, elde edilen belgelerin acele olarak savcılığa gönderilmesini istedi. Zekeriya Öz, emniyete gönderdiği 5 Ekim 2007 tarihli yazıda ayrıca Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen el bombalarının ekspertiz raporunda belirtilen kafile ve seri numaraları ile irtibatlı 14 ayrı bombanın bulunduğu yerler ve tarihlerde meydana gelen olaylar, toplu yürüyüş ve eylemler hakkında çıkan haber ve resimleri talep etti. Patlamamış halde bulunan el bombaları ile o tarihlerdeki olaylar arasında irtibat bulunup bulunmadığını, patlamış bulunan bombalar ile patlamamış bulunan bombaların varsa arasındaki benzerlik ve irtibatlarının tespit edilmesi de Savcı Öz'ün polisten istediği bilgiler arasında.

Öte yandan Savcı Zekeriya Öz'ün iki yıl önce araştırılmasını talep ettiği cinayetlerden 'Danıştay saldırısı' Ergenekon davasının her iki iddianamesinde de örgütün eylemleri arasında yer aldı. Örgütün üst düzey yöneticileri hakkında bu saldırıdan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis istenirken Ankara 11 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Danıştay davası da Ergenekon davası ile birleştirildi.

Doç. Dr.Necip Hablemitoğlu suikastine ilişkin de Ergenekon soruşturması kapsamında araştırma yapan savcılık Osman Dönmez, Durmuş Anuçin ve diğer şüphelileri yöneltilen iddianın suç yeri Ankara olduğu gerekçesi ile görevsizlik kararı vererek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. (CİHAN)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi