AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-01-2012, 20:02   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Arrow İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Denizli'de anıldı


Denizli Belediyesi, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 75.

yılında anma programı düzenledi. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Osmanlı İmpratorluğu'nun çöküş döneminde yaşamanın zorluğuna işaret ederek, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerine bakıldığında bu zorluğun çok iyi anlaşıldığını söyledi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen anma programına, Denizli Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, AK Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Tabiat Varlıkları Kurulu Bölge Komisyonu Başkanı Ali Aygören ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Zolan, programda yaptığı konuşmada, milli şairimiz Ersoy'u anmanın ötesinde, O'nu anlamak gerektiğini ifade etti. Başkan Zolan, "Milli şairimizi, ölümünün 75. yılında anmak bunun da ötesinde onu anlamak gerekir. İstiklal Marşımız, manevi duygularımızı oluşturan en büyük değerlerimizden birisidir. Osmanlı'nın çöküş döneminde yaşamak ne kadar zordur, Mehmet Akif'i dinlediğimizde çok daha iyi anlıyoruz. Osmanlı İmparatorluğu'nun o çöküş döneminde yaşayan nesil savaştan savaşa koşmuştur. O nesil, geriye kül kalmış ve o küllerden yeni şeyler inşa etmeye çalışan bir nesildir. Bu milletin küllerinden yeniden doğması ve manevi yönlerin öne çıkarılmasında şairimizin çok büyük katkısı vardır. O dönemde millete güç vermiştir." dedi.

Milletvekili Dalbudak da Ersoy'un milletin bir çığlığı olduğunu ifade etti. Zeybekci ise "Akif'i anlamak, Akif'i yaşamak demek, o kadar kolay bir şey değildir. İstiklal Marşı'nı bu millete ait olarak görmek, o kurtuluş savaşını yaşamak, yaşayarak yazmak kolay değildir. Mehmet Akif Ersoy, bir şair ya da yazar değildir. Ersoy, İstiklal Marşı'nı ve Çanakkale Destanı'nı yazan biri değil, bu milletin tercümanıdır diye düşünüyorum." diye konuştu.

Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal da Mehmet Akif Ersoy'u anlattı. Akif'in topluma yol gösterici olduğunu kaydeden Ünal, "Akif, inançlı biriydi, umutsuzluğa düşemezdi. Topluma lider, yol gösterici oldu. Çağının aydınları gibi asla ümitsizliğe düşmedi ve millete umut aşıladı. Çıkardığı gazetelerle fikirlerini savundu, camilerde, meydanlarda halka seslendi. O nesil büyük depresyon yaşamaktaydı. Türk milletinin ayakta kalabileceği inancını kaybetmişlerdi. Kendi aralarında manda yönetimini tartışıyorlardı. Ama Akif asla bunları kabul etmeyip boyun eğmedi. Sonucunda herkese umut oldu. Cumhuriyet doğduğu günden bugüne Balkan ülkesi gibi kendini görüyordu. Ama son dönemlerde ise aslına, özüne dönmeye başladı. Baba evinden çıkan oğlan artık baba ocağına dönüyor." şeklinde konuştu.

Daha sonra, ünlü şairin adını taşıyan Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryoyu davetliler beğeniyle izledi. Vali Yardımcısı Aslanargun, milletvekilleri Zeybekci, Dalbudak, Başkan Zolan, Başkan Yardımcısı Çınar, öğretmen ve öğrencilere çiçek sundu.












CİHAN

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım