AK Gençliğin Buluşma Noktası
Filistin Direnişi (Ak Parti Forum) Filistin hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 06-02-2010, 17:37   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart İsveçli Türk vekil: Elektroşok uyguladılar|Rabbim İsraili Kahreyle|
İsrail'in Gazze'ye yardıma giden gemilere silahlı müdahalesi sonunda İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan Türkiye kökenli İsveç milletvekili Mehmet Kaplan İsveç'e döndü. Havaalanında büyük bir medya ordusu ve sevenleri tarafından çiçekler ve alkışlarla karşılanan Yeşiller Partisi Milletvekili Kaplan karışık duygular içinde olduğunu, buruk bir sevinç hissettiğini söyledi. Kaplan, bir yandan evine,eşine dostuna kavuşmanın sevincini yaşarken diğer taraftan İsrail saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenler nedeniyle üzgün olduğunu dile getirdi.
KORSANCA BİR SALDIRI
Gazze'ye yardım götüren konvoyda Sofia adlı gemide bulunan ve saldırı sonrası İsrail'degünü alıkonulan Yeşiller Partisi milletvekili Kaplan baskın anını, yaşadıklarını, hissettiklerini Cihan'a anlattı.
Mehmet Kaplan, "Gece yarısını biraz geçmişti. İki İsrail kruvazörü gemimizin etrafında dolaşmaya başladı. Daha sonra helikopterlerde geldi. Bir süre sonra 'Mavi Marmara' gemisine doğru yöneldiler. Mavi Marmara ile aramızda yaklaşık 1 mil uzaklık vardı. Bir süre sonra oradan silah sesleri duymaya başladık. Korkunç bir andı." dedi.

"İsrail'in kesinlikle böyle silahla kanlı bir saldırı düzenleyebileceğini ummuyorduk, böyle bir cüret beklemiyorduk." ifadelerini kullanan Kaplan "İki Türk kaptanla da konuşarak teyit ettirdim. İsrail karasularından 80 mil uzaktaydık. Ve uluslararası sularda seyrediyorduk. Hepimiz yardım için gönüllüydük ve hiç bir silahta taşımıyorduk. " dedi.
Kaplan: İsrail'in hiç bir hukuki hakkı olmamasına rağmen uluslararası sularda yolcuulk yapan, 32 ülkeden gönüllü insanların bulunduğu gemilere ordusunun en seçkin komandolarıyla, helikopterler eşliğinde silahlı müdahalede bulunması anlaşılabilir bir şey olmadığını ifade ederek, "Tamamen korsanlık." diye konuştu.

"BİZİ İTE KAKA GÜVERTEYE TOPLADILAR"
"Mavi Marmara'da cereyan eden kanlı müdahaleden 5-6 saat sonra yüzü maskeli İsrail komandoları bizim gemiye çıktılar ve korsanca gemiyi el geçirdiler." diyerek sözlerine devam eden Kaplan "Bizleri de ite kaka güverteye topladılar. Bir İsveçli arkadaşımıza elektrik şoku verdiler. Bir Yunanlı mürettebatta ciddi bir saldırıya uğradı, ağır yaralandı." dedi.

"TOPLAMA KAMPI GİBİYDİ"
"İsrail askerlerinin gözetiminde bir süre yolculuk yaptıktan sonra gemimiz bir limana yanaştı." diyen Kaplan limanda gördüğü manzarayı ise bir toplama kampına benzetti. Kaplan: "Gemiden inince gözlerime inanamadım. Yüzlerce insan çadırların olduğu bir alana toplanmıştı. Aynı zamanda limanda insanlardan daha çok sayıda asker köpekler eşliğinde dolaşıyordu. Kendi kendime rüyadayım diye sordum. Çünkü adeta bir toplama kampındaydım." dedi.
Parlamenter olması nedeniyle işlemler için sırada beklerken kendisine bir İsrailli görevlinin yaklaştığını ifade eden Kaplan, kendisini tanıdıklarını hızlıca sağlık kontrolünden geçirilerek sorguya alındığını söyledi. Kaplan, İsveç Büyükelçisi ile istişare ettikten sonra İsraillilerin sorularına cevap verdiğini ardından İsveçli bir gönüllüyle birlikte aynı hücrede 24 saatten fazla kaldığını ifade etti.

"BÜTÜN EŞYALARIMIZA EL KOYDULAR"
Hücrede kendilerine son derece kötü muamele edildiğini de belirten Kaplan: "Musluktan kaynar su akıyordu. Askerlerden su istedik; bazen getirdiler, bazen getirmediler. Yemek istediğimizde ise küflü sandviçler getirdiler." dedi.
İsrailli askerlerin hallerinden büyük bir suçluluk duygusu içinde olduklarını hissettiğini söyleyen Kaplan "Adeta bunun acısını bizden çıkarmak istiyorlardı." dedi. İsveç'e sadece üzerinde Kuzey Kıbrıs'ta aldığı bir eşofman giysi ile dönen Kaplan "Eşya çantama, cep telefonuma, uydu telefonuma her şeye el koydular. Ben yine iyi durumdayım. Bazı arkadaşların cüzdanlarına, kredi kartlarına kadar el konuldu." dedi.

"SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI"
İsrail'in uluslararası sularda bir sivil yardım gemisine müdahale etmesinin ve kan dökmesinin büyük bir cüret olduğuna işaret eden Kaplan "Uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli prosedürler uygulanarak sorumluların cezalandırılması gerekir." dedi. "En başta olaya karışan askerler, onlara emir veren komutanlar ve savunma bakanı cezalandırılmalı" diyen Kaplan "Sorumlular cezalandırılmazsa yeni benzer saldırılar devam eder, gider." şeklinde konuştu.

İslamigundem.com

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)