![]() |
#1 |
![]() Osmanlı Devletini 1.Dünya savaşına sokan,içinde Mustafa Kemal Atatürk, Ali Fuat Cebesoy ve İsmet İnönü gibi isimlerin olduğu bir cemiyettir. Jön Türklerin önemli teşkilatlanmalarından biridir.
Osmanlı Devleti'nde Meşrutiyet sisteminin en büyük mimarileri olan bu Cemiyet Türkçülük akımını savunurdu. Kurucularında Tek bir türk isim bulunmayan cemiyette Osmanlı gibi içinde pek çok ırkı barındıran bir devletteki etkisi bugün hala tartışılmaktadır. Abdulhamit'in tahtan inmesini sağlamışlardır. 1908 yılında Atatürk'ün eline bugün ki Türkiye haritasını veren-Musul da dahil- cemiyet olma dedikodularına da sahiptir. Tehcir konusunda büyük etkileri vardır. Kimi kesimler tarafından Osmanlı'nın yıkılma sebebi, kimi kesimler tarafından bugün ki devletimizin olması sebebi olarak görülmüştür. Kimileri ise Osmanlı'daki Masonluğun içine doluştuğu Cemiyet olarak yorumlar. Bilgilerimi kısaca aktardım. Bilgisi olan arkadaşlar ile buyrun Osmanlı'ya etkilerini tartışalım..
![]() Konu .:Ay_Yıldız:. tarafından (04-18-2010 Saat 13:39 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Sultan 2. Abdülhamid Han'ın, Selanik'ten şeyhine gönderdiği 100 yıllık mektup, tarihe ışık tutuyor...
Mektupta, "Tahttan niçin indirildiğini" anlatan Abdülhamid Han, "İttihatçılar, Filistin'de Yahudi devletini tasdik etmemi istedi... 150 milyon İngiliz Lirası vereceklerini vaat ettiler... Kabul etmeyince de olan oldu, beni tahttan indirip Selanik'e gönderdiler" diyor. İttihatçılar tarafından tahttan indirilip Selanik'e gönderilen Sultan II. Abdülhamid'in. Şeyhi Mahmut Ebu Şamat'a yazdığı mektup, 100 yıl sonra ortaya çıktı. Mektup, şeyhin torunu Ammar Ebu Şamat tarafından Suriye Devlet Başkanı Esad'a teslim edildi. II. Abdülhamid Han, mektubunda şunları yazıyor: "(...) Ben Hilafet-i islamiyeyi hiçbir zaman terk etmedim. Ancak ve ancak 'Jön Türk' ismiyla maruf ve meşhur olan İttihat Cemiyeti'nin rüesasının tazyit ve tehdidiyle Hilafiyet-i İslamiye'yi terke tehdit edildim. Filistin'de Yahudiler için bir vatanı kavmi kabul ve tasdik etmediğim için ısrarlarında devam ettiler. Bilahare 150 milyon altun İngiliz lirası vereceklerini vaat ettiler. Bu teklifi dahi katiyen reddettimv ve kendilerine şu sözlerle mukabelede bulundum. Ben de Değil yüz elli milyon İngiliz Lirası, dünya dolusu altın verseniz, bu teklifinizi katiyen kabul etmem' dedim BENİ SELANİK'E GÖNDERDİLER Bu kati cevabı verdikten sonra, hal'imde ittifak ettiler. Ve beni Selanik'e göndereceklerini bildirdiler. Bu son tekliflerini kabul ettim. Ve Allah'ı Teala'ya hamd ettim ki Devlet-i Osmaniyye ve Alem-i İslam'a ebedi bir leke olacak tekliflerini yani Filistin'de Yahudi devleti kurulmasını kabul etmedim. ABDULHAMİT NEDEN SÜRGÜNE GÖNDERİLMİŞTİ? Tarihte 2. Abdulhamit'in sürgüne gönderilmesinin sebebi 31 Mart Ayaklanmasına ön ayak olması olarak gösterilir. internethaber Mason oluşumu olduğunu doğrular nitelikte.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
İttihat ve Terakki Partisinin kökü o 300 bin Yahudiye dayanıyor.. Sebataycılar İslami isim kullanıp Yahudi devletine hizmet ettiler. Abdulhamidin sözleri tarih için oldukça önemli.. Paylaşım için teşekkürler. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() İTÇİLerden bir yarar gelse şaşarım zaten...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() İçlerinde, bugün ki cumhuriyetimizin kurucuları olan Atatürk ve İsmet İnönü'nün bulunması bu konunun derinlemesine incelenmesi gerektiğini gösteriyor.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Atatürkünde onların içinde bulunduğunu neye dayarak söylüyorsunuz ? bunu ispatlayınız ! ittihat ve terakki demek bugünkü ergenekon dediğimiz oluşumun 100 yıl önceki şeklidir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() kurucularının türk olmadığına dair nüfus bilgileri varmı ?
-ittihat ve terakkiye gelince, madem ki kökü sebataycılara dayanıyor bunların yönettiği devlet neden ingilterenin , abd nin yanında savaşa girmedi de almanyanın yanında girdi. ittihat ve terrakicileri savunmuyorum ben yanlış anlaşılmasın. ancak kesin deliller peşindeyim sadece. yoksa internetten araştırmaya kalkarsak yazdıklarınızın tam zıddı şeyler de var onların da kendilerine göre kanıtları var. atatürk ve ismet inönü ye gelince bu adamlar işgalci kuvvetlere karşı neden durdularda onlarla işbirliği yapmadılar. neden kurtuluş savaşı hareketini başlattılar. canlarını tehlikeye attılar. benim bildiğim sebataycılar, yahudiler herneyse işlerini sıcak savaş yerine psikolojik savaşla lobi faaliyetleriyle çözerler. bu bir çelişki değil midir? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Konu crownless king tarafından (04-22-2010 Saat 23:45 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
belgelere dayandırılarak kaleme alınmış güzel bir yazıyı aktarıyorum.. ifadeler belgelerle ispat edilmiştir.. İttihat ve Terakki Cemiyeti ve Filistin'e Yahudi Göçü Yahudilerin ve masonların Sultan II. Abdülhamid'e son derece düşman olmalarının en önemli sebeplerinden biri onun yahudilerin Filistin topraklarına yerleşmelerine engel olmasıydı. II. Abdülhamid yahudilerin gizli yollardan gidip o topraklara yerleşmelerini engellemek için de çeşitli tedbirler almıştı. Bu tedbirlerden biri de Filsitin topraklarındaki kutsal mekanları ziyaret etmek için oraya giren yahudilerin pasaportlarının gümrük kapılarında alınması ve dönüşte iade edilmesiydi. Yine yahudilerin Filistin'de herhangi bir şekilde toprak satın almaları da yasaklanmıştı. İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin başını çeken Ahmet Rıza, Enver Paşa, Talat Bey ve Nazım Bey Filistin'e yahudi göçünün Osmanlı devletine yarar sağlayacağını iddia ediyorlardı. Oysa onların bu iddiaları mason localarından aldıkları telkinlere dayanıyordu. Zaten Selanik'teki mason localarının temel hedeflerinden biri Filistin topraklarına yahudilerin yerleştirilmesinin önündeki engelleri kaldırmaktı. En büyük engel ise Sultan II. Abdülhamit'ti. O tahttan indirilince yahudi göçünün önündeki bu en büyük engel kaldırılmış oldu. İttihat ve Terakki Cemiyeti, sultan II. Abdülhamit'i tahttan indirince yerine Sultan Reşat'ı getirdi. Sultan Reşat, ittihatçıların karşısında genellikle pasif kalmıştır. Dolayısıyla devlet yönetiminin iplerini onlar almış oldular. Onlar da Filistin topraklarına yahudi göçünü kolaylaştırdılar. İttihatçılar, II. Abdülhamit'in yabancıların Filistin'den arazi almalarını yasaklayan kanunlarını uygulamadan kaldırarak, yahudilerin Filistin dahil memleketin her tarafından toprak satın almalarına imkan sağlayan kanunlar çıkardılar. 1909'da II. Abdülhamid'in hal'inden sonra iktidara gelen hükümette birkaç yahudi kökenli bakan bulunuyordu. Bu konuda Encylopedia Judaica'da şöyle denmektedir: "1909 Jön Türkler İnkılabından sonra iktidara gelen ilk hükümette, aralarında Baruchiah Russo ailesinin ahfadı (torunu) olan ve fırkanın liderlerinden biri olarak faaliyette bulunan Maliye Bakanı Cavit Bey'in de bulunduğu birkaç Dönme mevcuttu." (16) Yahudilerin ve onların gizli kanadı durumundaki Dönmeler'in etkinliklerini gören ve siyonizm tehlikesinin memleketi uçuruma doğru sürüklediğini fark eden Gümülcine mebusu İsmail Hakkı Bey, ittihatçılara karşı 21 Şubat 1910'da Ahali Fırkası'nı kurarak muhalefete başlamıştır. İsmail Hakkı Bey, Şubat 1911'de Meclisi Mebusan'da yaptığı bir konuşmada siyonizm tehlikesine dikkat çekmiş ve siyonistlerle ilişki içinde olan ittihatçıların memleketi yahudilere sattıklarını dile getirmiştir. Bu gerçeği dile getirenlerden biri de Beyrut mebusu Rıza Salih Bey'di. Rıza Salih Bey, İsmail Hakkı Bey'in ardından Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada şunları söylemişti: "Yahudiler devletlere mahsus bayrak ve aralarında kullanılmak üzere pul çıkardılar ve para bastılar. Para ve bayrak için elimde şu anda vesika yok ise de pul örneğini Şükrü Bey göstermişti. Museviler Filistin'de bin kuruş demeyin tarlayı elli kuruşa alıyorlar. Birçok araziyi satın alıp koloniler haline getirmektedirler. İki yüz bin nüfusa yaklaştılar. Bu bölgenin ekonomisi tamamen ellerine geçmiştir." (17) Yahudilerin Filistin'de o zamanki nüfusları henüz iki yüz bine ulaşmamıştı. Ancak sanıyoruz Rıza Salih Bey bu sayıyı tahmini olarak söylemiştir. Önceleri İttihatçılarla birlikte olan ancak onların siyonistlerle işbirliği içinde olduklarını yakinen görünce onlara karşı cephe alan Miralay (Albay) Sadık Bey de siyonizm tehlikesine şu şekilde dikkat çekiyordu: "Bugün siyonistler nazarında Osmanlı Devleti'nin çökmesi, hiç değilse Kudüs'ün ve Filistin'in bizden kopması istenmektedir. Masonlar da onlarla beraberdir. Buralarda bir yahudi hükümeti kurmak istiyorlar." Miralay Sadık Bey bu uyarıyı İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin kongresine sunduğu bir raporda yapmıştı. (18) Fakat İttihatçılar onun raporunu derhal ortadan kaldırmış ve kendisini de istenmeyen adam ilan etmişlerdir. Bütün bu bilgiler İttihatçıların Osmanlı Devleti'nde ipleri ellerine almalarından ve Sultan II. Abdülhamid'i bertaraf etmelerinden sonra Filistin'e yahudi göçünün kolaylaştırıldığını gözler önüne sermektedir. Dipnotlar: 1) Süleyman Kocabaş, Türkiye ve Siyonizm, sh. 52, Vatan Yayınları, İstanbul, 1987 2) Süleyman Kocabaş, a. e., sh. 52 3) Bilim Araştırma Grubu, Yehova'nın Oğulları ve Masonlar, sh. 62-63, Araştırma Yayıncılık, İstanbul, 1993 4) Yakın Tarih Ansiklopedisi, C. 1, sh. 15, Vakit Yayınları, İstanbul, tarihsiz 5) Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Birkaç Sahife Tarih, sh. 225, Selam Yayınevi, Konya, tarihsiz 6) Cemal Topuzlu, 80 Yıllık Hatıralarım, sh.18, İstanbul, 1939; İhsan Süreyya Sırma, aynı eser, sh. 225-226 7) Aynı eser, sh. 69 8) Büyük İslam Tarihi, C. 7, sh. 246, Çağ Yayınları, İstanbul, 1990 9) Ömer Faruk Yılmaz, Masonlar ve İngilizlerin Tertibi 31 Mart Hadisesi, Akit gazetesi, 15 Nisan 2000, sh. 2 10) Angelo Jacovella, Jöntürk-Mason İşbirliği, Tarih ve Medeniyet dergisi, sayı: 63, sh. 28, Haziran 1999 11) Doç. Dr. Şükrü Karatepe, Meşrutiyet ve Anayasa, sh. 84-85, Yeni Şafak Yayını, İstanbul, 1995 12) Başbakanlık Osmanlı Arşivi, YEE; 18, 525/622, 128, 30 13) Sultan II. Abdülhamit, Siyasi Hatıratım, sh. 76, Dergah Yayınları, İstanbul, 1984 14) Lütfi Simavi, Sultan Mehmed Reşad Han'ın ve Halefinin Sarayında Gördüklerim, sh. 1 15) Ali Uğur, Dünya Siyonist Kongreleri ve Türkiye, sh. 72-73, Ocak Yayınları, 1986 16) Doç. Dr. Abdurrahman Küçük, Dönmeler Tarihi, sh. 543, Rehber Yayınları, Ankara, 1990; G. Scholem, Doenmeh, Encyclopedia Judaica, VI/150-151 17) A. N. Ölçen, Osmanlı Meclis-i Mebusanı'nda Kuvvetler Ayrımı ve Siyasal İşkenceler, sh. 49, Ankara, 1982 18) Eski Bahriye Vekili (Deniz Kuvvetleri Bakanı) Topçu İhsan, Resimli Tarih Mecmuası, Haziran 1991, Sayı: 18, sh. 780, 19) Bilim Araştırma Grubu, Yehova'nın Oğulları ve Masonlar, sh. 65; Haydar Kazgan, Galata Bankerleri, sh. 45 20) Ilgaz Zorlu, Evet Ben Selanikliyim - Türkiye Sabetaycılığı, sh. 17-21, Belge Yayınları, İstanbul, 1999 21) Dr. Rıza Nur, Hayat ve Hatıratım, C. 3, sh.1049-1050, Altındağ Yayınevi, İstanbul, 1967 22) Feridun Kandemir, Hatıraları ve Söyleyemedikleri İle Rauf Orbay, sh.96-97; Hasan Hüseyin Ceylan, Büyük Oyun, C. 2, sh. 22-23, Rehber Yayınları, Ankara, 1995 23) H. Hüseyin Ceylan, a. e., C. 3, sh. 36; Çetin Özek, Türkiye'de Gerici Akımlar, sh. 31-34, Varlık Yayınları, İstanbul 1964 24) Abdurrahman Küçük, Dönmeler Tarihi, sh. 544 25) Ilgaz Zorlu, a. e., sh. 115-116 26) Bilim Araştırma Grubu, Yehova'nın Oğulları ve Masonlar, sh. 692 27) Marie Claire, Ocak 1992, sh. 38 28) Ilgaz Zorlu, a. e., sh. 132 29) Şalom, 22 Mayıs 1991 yazı aslında uzun, bu yazı gibi belgelere, dönemin tanıklarına dayandırılarak kaleme alınmış çok sayıda eser bulunuyor. yazının bir kısmını aktardım, zira uzun olursa okunmayacağını biliyorum. ben okurum diyenler için ise linki veriyorum: http://www.vahdet.com.tr/filistin/dosya2/0399.html |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() yahu ben internet ararştırmalarıyla: aslında var olmadığımıda ispatlarım.:D
abdülhamiti tahta çıkaran kim: ittihatçılar. peki neden tahta çıkarsınlar ?? madem engelse. ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|