04-26-2009, 23:42 | #1 |
İyimserin uzun yaşadığı kanıtlandı
İyimserin uzun yaşadığı kanıtlandı
ABD’de Pittsburg Üniversitesi Kadın Sağlığı Girişimi Programı kapsamında 1994 yılında başlayan çalışmada, 100 bini aşkın 50 yaş ve üzerindeki kadınla görüşülerek, bu kişilerin karakter özellikleri tespit edildi ve sağlık durumları takibe alındı. Çalışmada, kötümserlerin kalp krizinden ölme riskleri, “hayata daha pembe gözlükle bakanlara” oranla yüzde 30, kansere yakalanma riskleri yüzde 23 daha fazla. Uzmanlar, benzer durumun yüksek tansiyon ve şeker hastalıkları için de söz konusu olduğunu belirtiyor. Sigara kullanımıyla kötümserlik arasında da ilişki olduğuna işaret edilen araştırmayı ekip adına kaleme alan Pittsburg Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görevli Doç. Dr. Hilary Trindle, şu ifadeleri kullandı: “Eğitim düzeyi, gelir düzeyi, yaşam alışkanlıklarınız farklı olsun, fiziksel olarak aktif olup olmayışınız, içki ya da sigara kullanıp kullanmadığınızdan bağımsız olarak, her durumda iyimser yapıdakilerin daha düşük riske sahip olduklarını gördük. Bu ilişkinin, tüm diğer faktörlerden bağımsız olması, araştırmayı yapan bizleri de şaşırttı.” Vatan
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-26-2009, 23:48 | #2 |
kötü niyetli olmaktan bişey çıkmaz tabi. İyi niyet herzaman insana bişeyler kazandırır
bir üniversitenin yaptığı araştırmaya göre iki ayrı kavanoza aynı büyüklükte ve aynı anda fasülye tanesi konmuş. 1 ay boyunca birine iyi sözler diğerine ise kötü sözler söylenmiş. 1 ay sonra kavanozlar açılmış ve kötü söz söylenen fasülyeden pis kötü kokular yayılmış ve fasülye simsiyah olmuş. İyi söz söylenen fasülye ise mis gibi bembeyazmış ve hiç çürümemiş, ayrıca kavanozun içinden ise güzel kokular yayılmıiş işte iyilik ile kötülük arasındaki fark... |
|
04-27-2009, 00:09 | #3 |
TÜRKİYE,de bir arştırma yapsınlar eşler arasında kim önce Hakkın rahmetine kavuşuyor diye, ben sonucu söylim erkekler hanımlar kocalarının ömürlerini yiyor zati iyimser olmalarının bir önemi yok yani ömürlerini etkilemez bu :D
Yazık yahu biz zavallı gariban erkeklere bize anket yapan yok, zati bu dünya hanımlar için dönüyor Konu dilemma tarafından (04-27-2009 Saat 00:33 ) değiştirilmiştir.. |
|
04-27-2009, 00:12 | #4 | |
Alıntı:
:D + |
||
04-27-2009, 00:35 | #5 |
Uzun yaşamak isteyen kim!
Tüm sevdiklerinin ölümüne şahitlik isteyen kim? Yorumdan anlaşıldığı üzre ben bu karamsarlıkla çok yaşamam.. |
|
04-27-2009, 02:16 | #6 | |
Karamsarlık biz müslümanlara yakışmaz. En kötü anlarımızda bile mutlaka kalbimizde bir umut ışığı vardır. Çünkü biz biliriz ki Allah'tan ümit kesilmez.
Peki iyimser olmamızın ömrümüze bir katkısı var mı? Bunu bilemem ama yaşam kalitemizi arttırdığı, olası isyanlarımızı engellediği de kesin. (bence) Alıntı:
Senin bunlara dikkat ettiğine, bütün kalbimle inanıyorum. Zamanın su gibi akıp gittiği dünyada ebedi vuslat varken, fani 5-10 yılın hesabı sorulmaz. Bence iyimser olmaman için hiçbir neden yok. |
||
04-27-2009, 13:16 | #7 | |
Alıntı:
Sorgulamak.. Sorgulamak.. Dibe vurmak.. Teşekkür ederim yorumunuz için.. |
||
04-27-2009, 13:48 | #8 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|