AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-27-2012, 15:34   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Lightbulb İzmir'e nefes aldıracak proje tamamlanıyor


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'e nefes aldıracak projenin hızlandırıldığını açıkladı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Konak Tüneli inşaatının önüne bazı engellerin konulduğunu ancak bunları aştıklarını belirterek tünel inşaatına imar planı onayının alınmasıyla hız verildiğini bildirdi.
Bakan Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, günde 30-40 bin araca hizmet verecek Konak Tüneli'nde çalışmalara İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği alınarak hız verildiğini, İzmir'in şehir içi trafiğine nefes aldıracak projeyi kısa zamanda tamamlamayı planladıklarını ifade etti.
30 MİLYON LİRAYA YAKIN TASARRUF SAĞLANACAK
İzmir için vaat ettikleri 35 proje arasında yer alan ancak imar planı sıkıntısı nedeniyle tartışmaların hedefinde kalan Konak Tüneli'nde inşaat çalışmalarının imar planı onayının alınması ile hızlandığını bildiren Yıldırım, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
''İzmir'in iki yakasını birleştirecek bu projeye İzmirliler karşı çıkmazken bazı siyasi kesimlerin karşı olması manidardır. Konak Tüneli inşaatı önüne bazı engeller konuldu ancak bunları aştık. Bundan sonra amacımız Konak Tünelini en hızlı şekilde İzmirliler'e kazandırmak.
Tünelin giriş ve çıkışları sayesinde şehrin dört bir yanına yeni geçiş güzergahları sağlanarak Konak-Yeşildere arası 5 dakikaya düşürülecek. Tüneller sayesinde İzmir'in batı yönünden sahil yolunu kullanarak Bornova, Buca, Gaziemir, Karşıyaka, Çiğli, Kemalpaşa ve Manisa yönüne gitmek isteyenler, şehir merkezine girmeden Yeşildere'ye geçebilecek. Trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölgelerden Çankaya'nın araç yükü de azalmış olacak. Yeşildere'den başlayacak olan Konak Tüneli, Konak Kadın Doğum Hastanesi ile Arkeoloji Müzesi arasında yüzeye çıkacak. Tünelden çıkan araçlar, Konak'taki mevcut üst köprüyü kullanarak Mustafa Kemal Sahil yoluna çıkabilecek. Tünel günlük 30-40 bin araç trafiğine hizmet edecek. Bu proje ile İzmirli hemşehrilerimiz yılda 30 milyon liraya yakın yakıt tasarrufu sağlayacak.''

Eko Finans

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım