AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-08-2009, 15:44   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart JANDARMANIN PARASINI DARBE İÇİN KULLANMIŞLAR
1.500.000.000 TL harcama çıkartmış!


Ergenekon 2. iddianamede yer alan bir bölüm var ki devletin parasının nerelere harcandığını gözler önüne seren ibret vesikası gibi...

Eruygur bulunduğu makam yetkilerini kötüye kullanarak, “Hilafetin İlgası” ve “Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 80. Yılı ile Günümüz Türkiyesi” adlı panelin masrafları için Genelkurmay Başkanlığı bütçesinden 1.500.000.000 TL harcama çıkartmış!

Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un, Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı dönemde, “Hilafetin İlgası” ve “Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 80. Yılı ile Günümüz Türkiyesi” adlı panelin masrafını Genelkurmay Başkanlığı'ndan ödediği ortaya çıktı. Şener Eruygur, söz konusu panel için Genelkurmay bütçesinden 1.500.000.000 TL harcama çıkartmış!

PANEL MASRAFLARI HABERALMA ÖDENEĞİNDEN ÇIKMIŞ!

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında hazırlanan 2. iddianamede, Genelkurmay Başkanlığı'na verilen paraların nasıl harcandığı gözler önüne seriliyor.

Şener Eruygur'da ele geçirilen CD'de; Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından, 3 Mart 2004 tarihinde Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlenen, İşçi Partisi'nin (İP) desteklediği ve üst düzey komutanların üniformalarıyla katıldığı, “Hilafetin İlgası” ve “Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 80. Yılı ile Günümüz Türkiyesi” konulu panele Genelkurmay Başkanlığı bütçesinden 1.500.000.000 TL harcandığı bilgisine yer veriliyor. Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin 174. sayfasında, şüpheli ŞENER ERUYGUR'dan ele geçirilen 13 nolu CD'de “harcamalar 2.doc” isimli Msword belgesinde; “ONAY BELGESİ başlıklı 01.03.2004 tarihli “Hilafetin İlgasının 80. Yılı Programı kapsamındaki cari harcamalar” konulu, Haberalma Ödeneğinden 1.500.000.000 TL ödenmesi konusunda hazırlanan D.Bşk.J.Kur.Alb.C.HASANHANOĞLU, İsth.Ynt.Ş.Müdürü J.Kur.Kd.Binbaşı Mustafa KOÇ İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent ERSÖZ adlarına imzaya açılan form olduğu” belirtiliyor.

DİNE SÖVGÜ PANELİNE DÖNÜŞTÜ

Panelde, “Ulusal Uyanış ve Birlikteliğe Çağrı” adlı bildiri sunulmuş ve toplantının sonuç bildirisinde “Bu, sıradan bir araya geliş değildir” ifadesi dikkat çekmişti. Panel, dine sövgü paneline dönmüştü.
CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı olduğu dönemde panele katılmış ve Kamu Yönetimi Reformu Tasarısı'nın Türkiye'yi bölmeyi amaçladığını iddia etmişti. Serter, İHL'lerle savaşmak için “nefer olmaya” hazır olduğunu da deklare etmişti. Prof. Çetin Yetkin de, “Kur'an, insanın Ramazan'daki cinsel ilişkisini bile düzenliyor... Günlük hayatına karışıyor... Bu, totaliter bir anlayıştır!” diyerek, İslami değerlere düşmanlık yapmıştı.

DARBE GÜNLÜKLERİNDE YER ALIYOR

Panel; Özden Örnek'e ait ‘Sarıkız' ve ‘Ayışığı' darbe günlüklerinde de yer alıyor. Söz konusu toplantı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu belgelenen günlüklerde de yer alıyor. Kuvvet komutanları ve jandarma komutanının AK Parti'ye karşı 'Sarıkız' ve 'Ayışığı' adlı iki ayrı darbe planladığı, ancak dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün bu girişimlere karşı çıktığı dile getirilen günlükte, 3 Mart 2004 tarihli toplantı aynen şöyle yer alıyor:

“3 Mart 2004

Hilafetin kaldırılması ve Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun yürürlüğe girişinin yıldönümü toplantısı… ATO'da yapılan panele tüm kuvvet komutanları eşli olarak katıldık. Genelkurmay Başkanı İsveç'te olduğu için, Hava Kuvvetleri Komutanı ise dün şehit olan pilotların cenaze törenine Konya'ya gittiği için bu panele katılamadılar. Bu paneli el altından biz teşvik ettik. Coşkulu ve tatmin edici bir toplantı oldu. Salona girdiğimiz zaman katılanlar bizleri alkışladılar ve ‘Cumhuriyetin Koruyucuları' diye slogan atmaya başladılar.”

Vakit, 4 Mart 2004 tarihli manşet haberinde, söz konusu panelde İslami değerlere sövgü yapıldığını duyurmuştu. CHP'li Fatma Nur Serter, İHL'lerle savaşmak için “nefer olmaya” hazır olduğunu deklare etmişti. Prof. Çetin Yetkin de, “Kur'an, insanın Ramazan'daki cinsel ilişkisini bile düzenliyor... Günlük hayatına karışıyor... Bu, totaliter bir anlayıştır!” diyerek, İslami değerlere düşmanlık yapmıştı.

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamenin 174. sayfasında, Şener Eruygur'da ele geçirilen CD'de; “Hilafetin İlgası” ve “Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 80. Yılı ile Günümüz Türkiyesi” konulu panele Genelkurmay Başkanlığı bütçesinden 1.500.000.000 TL harcandığı bilgisine yer veriliyor...

PANELE KİMLER KATILDI?

Paneli organize eden ve katılan dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur Ergenekon Terör Örgütü yöneticisi olmaktan, panele ev sahipliği yapan ATO Başkanı Sinan Aygün ve panele destek veren İşçi Partisi'nin 7 yöneticisi de Ergenekon Terör Örgütü üyesi olmaktan yargılanıyor.

Panele; Sarıkız ve Ayışığı darbe girişimleri ile anılan dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Org. İlker Başbuğ, dönemin MGK Genel Sekreteri Org. Şükrü Sarıışık, dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, dönemin CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, TBMM eski Başkanı Ömer İzgi, Türk-İş eski Genel Başkanı Salih Kılıç, emekli orgeneraller Tuncer Kılınç, Tamer Akbaş, bazı üniversite rektörleri ve öğretim üyeleri, öğrenciler, Kıbrıs barış harekatı gazileri katılmış. Komutanları salona girişleri sırasında alkışlayan kalabalık, bir süre “Kıbrıs'ı veren Türkiye'yi de verir” ve “Dayan Denktaş Türkiye seninle” şeklinde slogan atmış.

ÖZKÖK VE FIRTINA KATILMAMIŞ

Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına ise panele katılmamış.

VAKİT

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-08-2009, 16:53   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
İŞTE İÇİMİZDE Kİ HAİNLER....BİZİM YAPTIĞIMIZ EN BÜYÜK YANLIŞ DÜŞMANI HEP DIŞARIDA ARAMAK...AMA GÖRÜYORUZ Kİ ÇOK YAKINIZMIZDA....BU GENELKURMAYIN AKLI YOKMU......1.5 TİRİLYON NE DEMEK....BİR PANEL İÇİN BU KADAR PARA HARCANIRMI?
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım