AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-26-2012, 17:07   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart `JİTEM Kazılarında Gizlilik Kararı Kalksın!`
NEDEN GİZLİ NEYİ GİZLİYORSUNUZ ! NEYİ SAKLAYACAKSINIZ Kİ GİZLİ KAZIYORSUNUZ !

Güneydoğu`daki faili meçhul cinayetlerle ilgili İçkale bölgesindeki eski JİTEM karargahında yapılan kazılar, kar yağışı nedeniyle yapılamadı. Dün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunan kayıp yakınları, bugün de avukatları aracılığıyla başvuruda bulunarak, gizlilik kararının kaldırılmasını istedi.


Diyarbakır İçkale’deki JİTEM karargâhı bahçesinde çıkan kemiklerle ilgili alınan gizlilik kararının kendileri için kaldırılmasını isteyen kayıp yakınları, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunurken, iki günden bu yana aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle kazı çalışmalarına yine ara verildiği öğrenildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Saraykapı semtindeki tarihi İçkale bölgesinde 1997’ye kadar JİTEM karargahı olarak kullanılan yapının bahçesinde yapılan kazılarda ortaya çıkan kemiklerle ilgili müdahil olmak isteyen kayıp aileleri, gizliğin kendileri için kaldırılması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi. Dilekçede, başlatılan soruşturmanın bir an önce tamamlanması istenirken, soruşturmanın gizliliğinin kendilerini tedirgin ettiğini belirttiler. İHD Diyarbakır Şubesi, kendisine gelerek hukuki yardım talebinde bulunan 36 kayıp ailesiyle birlikte, Saraykapı’daki JİTEM merkezinde yapılan kazıda ortaya çıkan kemikler için savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Kayıp aileleri bu kez, daha önce sözlü olarak talepte bulundukları soruşturmada alınan gizlilik kararının kendileri için kaldırılması talebini, bu kez yazılı olarak yaptı. Gerekçe olarak Saraykapı İçkale’deki JİTEM Karargâhı`ndan çıkan cesetlerle ilgili müdahil olduklarını beyan eden aileler ve söz konusu kazı alanından çıkan cesetlerle ilgili yardım talep eden başvurucuları bulunduğunu kaydeden İHD yetkilileri, kazı çalışmalarının gizlenmesinin kendilerini tedirgin ettiği belirterek, kayıp aileleri ve kendileri için gizlilik kararının kaldırılmasını talep eden dilekçelerini savcılığa sundu.

Bu arada, kazılarda şu ana kadar insana ait 23 kafatası bulunurken, son 30 saatten bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle kazı çalışmalarına yine ara verildiği öğrenildi.

Doğru Haber
http://www.dogruhaber.com.tr/Haber/J...sin-22612.html

 

Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-26-2012, 19:55   #2
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart
Belki böylesi daha hayırlıdır..
Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi