AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-31-2009, 17:20   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs up Kabine revizyonu kaçınılmaz ...

KABİNE REVİZYONU KAÇINILMAZ…


Aslına bakılırsa şimdiye kadar çoktan kabine de revizyon yapılması gerekiyordu.

Parti tabanının ve kamuoyunun beklentisinin ötesinde yeni yüzlere yeni heyecanlara ihtiyaç var. 12 bakan 6,5 yıldır kabinede; ama artık değişiklik zamanı.

Kimler gider ya da kimler kalır pek bilinmiyor. Sadece tahminler yapılabilir. Ama kanaatim Başbakanın en az 8 bakanı değiştireceği yönünde. Üstelik bu revizyondan Başbakan’ın ‘A’ takımı diyebileceğimiz ve bugüne kadar ki bütün AK Parti hükümetlerinde görev alan 12 bakandan en az 4’ü de etkilenecek.

Başbakan Erdoğan seçim sonucu ne olursa olsun bir değişiklik yapacaktı. Ama elde edilen sonuçlar sadece süreyi hızlandırabilir ve değişikliğin içeriğinde biraz etkili olabilir.

Birileri uzun süredir kabinede Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in kellesini istiyordu. Van’daki seçim sonucu da bu isteğe sebep oldu; şimdi sesleri daha da gür çıkacak. Ama Başbakan’ın Hüseyin Çelik’i kabine dışına itmesini beklemiyorum. Belki Hüseyin Çelik, başka bir bakanlığa kaydırılabilir.

Eğer Başbakan kaybedilen illere göre revizyon yapacaksa Kürşat Tüzmen, Mehdi Eker, Hayati Yazıcı, Hilmi Güler, Kemal Unakıtan, Mehmet Aydın ve Mehmet Ali Şahin gibi isimlerde kabine dışı kalmalı; ama sanmıyorum.

Ama şu bir gerçek hem parti tabanı hem de vatandaş artık yeni yüzler görmek istiyor. Bu değişiklik beraberinde hükümete yeni bir aksiyon da katacak.

Başbakan Erdoğan, bu değişiklikte parti yönetiminden 3 ya da 4 ismi bakanlar kuruluna kaydırabilir. Yine kadın bakan sayısını da arttırabilir. Bakanlar Kurulu’ndaki bir kadın bakan sayısını 2’ye çıkarması hiç sürpriz olmaz.

Hiç şüphesiz bu değişiklik haberleri genel merkez de ve parti de hareketliliğe sebep olacak. Gönlünde bakanlık aslanı yatan partiler bir yerde doğal olarak beklentiye girecek. Yani partideki kulis faaliyetleri artacak, herkes son düzlükte Başbakan Erdoğan’ın gözüne girmeye çalışacak.

Bu değişiklik artık kaçınılmaz birkaç aya yenilik şart.

Peki basında çıkan haberler konusunda hassasiyetini bildiğimiz Başbakan Erdoğan, bu haberlere bakarak revizyonu tehir ya da iptal eder mi?

Sanmıyorum...


 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-31-2009, 17:30   #2
Kullanıcı Adı
Adam gibi Adam
Standart
Mehmet Ali Şahin'in başarısız olduğuna inanmıyorum. Bence değiştirilmemeli. Kendisi zaten Antalya milletvekili yapılmamalıydı. Ama sonuçta başarısızlık ona ait değil.

Diğer bakanlar ise gerçekten artık yorulmuşlardır.

Hüseyin Çelik, Hilmi Güler, Kemal Unakıtan kesinlikle değiştirimelidir.

Mehdi Eker, Mehmet Aydın ve Beşir Atalay düşünülebilir ama o kadar gerekli değil.

Dengir Mehmet Fırat, Nurettin Canikli, İdris Naim Şahin ve Bülent Arınç bakan yapılmalıdır.
Adam gibi Adam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-31-2009, 17:44   #3
Kullanıcı Adı
NS
Standart
bülent arınç ve d.fırat bence mutlaka kabineye alınmalı bilgi ve deneyimlerinden yararlanılmalı
m.ali şahin, a.aksu, k. unakıtan, h.çelik, h.güler
istirahate cekilmeli
NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi