AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyasi Değerlendirme Hükümet, Muhalefet, Cumhurbaşkanı, YÖK, Danıştay,Ergenekon ve gündemdeki diğer bütün siyasi değerlendirmeleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-17-2009, 10:52   #1
Kullanıcı Adı
Jurnal
Standart KABİNEDEN AYRILACAK İLK İSİM GÜNAY MI?
Güne damgasını vuran isimlerden olan Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetti ama bakan mı olacak? Sorunu cevabını Bakan Ertuğrul Günay verdi gibi...

Menderes Türel'in Kültür ve Turizm Bakanı olacağı iddiasına en çok mevcut Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay sevindi. Günay, bu iddialar için "Çok sevinirim, güzel bir haber. Çok sevdiğim arkadaşlar benim", dedi...

İŞTE GÜNE DAMGASINI VURAN OLAYIN ADIM ADIM GELİŞİMİ:

Bugünün en çok konuşulan haberini Vatan Gazetesi’nden Aydın Ayaydın bugün köşesinden duyurdu. Ayayadın ne dedi?

Ayaydın, Başbakan Erdoğan'a oldukça yakın bir kaynaktan aldığım sinyale göre seçimi kaybeden eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kabine değişikliğinde Turizm Bakanı olacak, bilgisini yazdı önce...

Ayaydın bu bilgiyi verirken haber kaynağının güvenirliğinden de şöyle bahsediyordu:

“Başbakan Erdoğan, Menderes Türel’i dışardan kabineye alır mı almaz mı bilemem. Ancak haber kaynağım bugüne kadar beni hiç yanıltmadı. Kaldı ki Menderes Türel’in kabinede yer alması isabetli bir seçim olmanın yanı sıra, Başbakan Erdoğan’ın Antalya’ya da bir mesajı olarak da algılanır.”

TÜREL'DEN SİYASETE DEVAM SİNYALİ

Bu yazıdan sonra gözler Menderes Türel’e çevrildi… Türel ise, hakkında çıkan “Kültür ve Turizm Bakanı olacak” iddialarıyla ilgili, “Sayın Başbakanımızın takdiridir ama benim şahsen bu konuda bir beklentim söz konusu değil” diye cevap verdi…

GÜNAY NET KONUŞTU

Bu iki açıklamadan sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın bir açıklaması var ki, asıl şifre burada gizli...

Bakan Günay, bugün ünlü şarkıcı Tarkan’ında önemli görevler aldığı Doğa Derneği üyelerini makamında kabul etti.

Gazeteciler, bu görüşmede haklı olarak, bu kulisle ilgili sorular sordu. Bakan Günay ise yarı şaka yarı ciddi şekilde verdiği cevapla herkesi şaşırttı.

Günay, basın mensuplarıyla sohbet ederken, bir gazetecinin, "Muhtemel bir kabine değişikliği gündemde. Sizin kendinizle ilgili olarak kaygınız var mı? Kamuoyundaki söylentileri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, önce, gülerek "İnşallah, tatile çıkarız yani..." diye espriyle karşılık verdi.

Bakan Günay, "Menderes Türel ismi geçiyor Turizm Bakanlığı için" denilmesi üzerine de, "Çok sevinirim, güzel bir haber. Çok sevdiğim arkadaşlar benim" karşılığını verdi.

GÜNAY TATİLE Mİ ÇIKIYOR?

Ertuğrul Günay, aynı gazetecinin, "(Tatile çıkarım inşallah) dediniz. Böyle bir beklenti hakim mi?" sorusu üzerine de, "Böyle bir dileğim var" diye konuştu. Günay, "kendisini yorgun hissedip hissetmediği" soru üzerine, şunları söyledi:

"Çok iş yapınca zaman zaman insan böyle şeyler hisseder. Ben espri olarak söylüyorum. Tamamen bizim dışımızda. Bir görev yapıyoruz. Bu görev elbette belli bir nöbet sırasıyla taşınacaktır. İki yıla yakın ben bunu yapıyorum. Başka arkadaşlarımız da var, benzer sürelerde yapıyorlar. Sayın Başbakan bir çalışma yapıyor. Sayın Başbakan’ın yaptığı çalışmaya göre herkes nöbetini ya sürdürecek ya da değiştirecek. Bunlar bizim bugünkü gündemimizin dışında konular."

cafesiyaset

Jurnal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-17-2009, 11:00   #2
Kullanıcı Adı
selcuklu27
bence ertuğrul günay'ı başbakan yardımcısı yapsa yeridir.

haluk özdalga'yı da unutmamak gerekir.

çok büyük tecrübeli insanlar.
selcuklu27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)