AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-12-2009, 20:14   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart 'Kaç' dedi! Terfi Edildi!


Dalan'a 'kaç' dediği iddia edilen İstanbul MİT Bölge Başkan Yardımcısı terfi edildi!

İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan'a, gözaltına alınacağı Ergenekon'un 10. dalga operasyonundan 3 ay önce 'Seni de alacaklar' bilgisini verdiği iddia edilen MİT İstanbul Bölge Müdürü Başkan Yardımcısı O.Y terfi ettirildi. Ergenekon savcılarının MİT Müsteşarı Emre Taner'in bilgisine başvurarak hakkında soruşturma başlattığı O.Y, MİT İzmir Bölge Başkanlığı'na atandı.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre; MİT İstanbul Bölge Başkan Yardımcısı Ö.Y.'nin Bedrettin Dalan'a kaç bilgisini vermesinin ardından, Ergenekon savcıları MİT Müsteşarı Emre Taner'le görüşerek soruşturma izni aldı. Ancak Ö.Y, savcıların davetine rağmen ifade vermeye gitmedi. Ö.Y, en son bir ay önce savcılığa ifadeye çağrıldığı gün, MİT İzmir Bölge Başkanı olarak atandı.

ERGENEKON'DAN KAÇIRILDI İDDİASI

MİT kaynakları, O.Y'nin MİT İzmir Bölge Başkanı olarak atandığını ancak görevin henüz kendisine tebliğ edilmediğini belirtti. Ö.Y.'nin Ergenekon kapsamında, İzmir'de talimatla ifadesinin alınacağı öğrenildi. Dalan'a kaç diyen MİT'çi Ö.Y.'ye ödül gibi tayinin Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıları da şaşkına çevirdiği öğrenildi. Ö.Y'nin terfi ettirilerek hem soruşturmadan kaçırıldığı hem de konuşmamasının sağlandığı ileri sürüldü.

TANER SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

MİT'çi O.Y'nin Dalan'a 'kaç mesajı' verdiği, 10. dalgada gözaltına alınan Dalan'ın Özel Kalem Müdürü İlhami Ümit Handan'ın serbest bırakılması için Ergenekon savcılarına telkinde bulunmasıyla ortaya çıktı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ü ziyaret eden iki MİT görevlisi, İlhami Ümit Handan'ın teşkilat için çalışan önemli bir haber elemanı olduğunu Müsteşar Emre Taner'in bilgisi dahilinde serbest bırakılmasını istedi. Öz, Ö.Y.'nin talebini Taner'e iletti. Ancak Taner, “Teşkilatın böyle bir talebi yok. Ö.Y. hakkında adli işlem başlatabilirsiniz” dedi. Taner'in, Savcı Öz'e giderek Handan'ın serbest bırakılmasını isteyen iki MİT görevlisi hakkında ayrıca idari soruşturma da başlattığı öğrenildi.


habervakti.com

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım