AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-15-2009, 06:38   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Kaçak yapılara olaylı yıkım


Başakşehir'de seçim öncesi yapılan kaçak binaların yıkımında olaylar çıktı. Güvercintepe ve Bayramtepe mahallelerinde üç katlı iki işyerini yıkmaya gelen ekipler, büyük bir direnişle karşılaştı.

Yollara ve ara sokaklara bariyerler kuran protestocular, lastikleri ve bariyerleri yakarak ateşe verdi. Olayların artması üzerine çevre ilçelerden Çevik Kuvvet ekipleri çağrıldı. Güvenlik güçleri, kendilerine taşla saldıran grupları dağıtmak için biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Ayrıca panzerlerden tazyikli su sıkıldı.

Gaz bombalarından bazıları, yakındaki Tepe İlköğretim Okulu'nun bahçesine düştü. Bahçeyi dumanın kaplamasının ardından yaklaşık 50 öğrenci fenalık geçirdi. Gözyaşları içinde kalan ve büyük acı çeken çocuklar ne yapacaklarını şaşırdı. Gaz bombasının düştüğünü duyan veliler, okula akın etti. Gelen anne-babalar da gazdan rahatsızlandı. Öğrenciler ve aileleri gözyaşlarına boğulurken çok sayıda ambulans fenalaşan çocukları çevredeki hastanelere götürdü. Biber gazlarından biri de bir apartmanın üçüncü katındaki daireye isabet etti. Evdeki 4 aylık Viyan bebek ile ağabeyi Devrim Özcan (2), gazdan etkilenerek fenalaştı. Annelerinin yardım istemesi üzerine eve gelen sağlık ekipleri çocuklara müdahale etti. Oksijen verilen bebek ve ağabeyi hastaneye kaldırıldı. Yapılan açıklamada gazdan dolayı 22 kişinin tedavi altına alındığı, hepsinin durumunun iyi olduğu bildirildi. Bu arada, çatışmanın yaşandığı sokaklardaki bazı araçların camları kırıldı. Kepenk kapatan esnaf, olayları dükkanlarının içinden izledi. Gün boyunca süren çatışmalarda 5 polisin atılan taşlar nedeniyle yaralandığı öğrenildi. Ruhsatsız olduğu belirtilen iki işyeri yıkıldı.

VALİ GÜLER: OLAY TAM BİR PROVOKASYON

İstanbul Valisi Muammer Güler, olayların, daha önce Belediye Encümeni'nce alınmış yıkımların icrası için yapılan işleme vatandaşların taşlı sopalı müdahalesiyle büyüdüğünü anlattı. Polisin, okulun bahçesine biber gazı bombası atmasının söz konusu olmadığını aktaran Güler, protestocuların üzerine atılan bombaların göstericiler tarafından okulun bahçesine atıldığının görüntülerle tespit edildiğini ifade etti. Güler, "Bölgede öteden beri konuşlanmış bazı gruplar halkı polisle karşı karşıya getirmek için her türlü fırsatı değerlendiriyor. Bugünlerde değişik vesilelerle o bölgede vatandaş kışkırtılıyor, devletin aleyhinde birtakım toplu hareketlere zorlanıyor. Bu olayda da sadece iki binanın kaçak katının yıkılması için giden ekiplere karşı, sanki o mahallenin tamamı yıkılacakmış gibi bir hava yaratılmaya çalışılmıştır." dedi.

zaman

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım