AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK PARTİ Yerel Seçim Ak Parti Yerel Seçimle ilgili haber, anket, ve diğer paylaşımlar bu bölümde.

Anketimiz: Kadın Belediye Başkanlarının Başarılı Olacaklarını Düşünüyor musunuz?
Hayır Başarılı olamazlar 5 35.71%
Evet Başarılı olabilirler 9 64.29%
Fikrim yok 0 0%
Katılımcı sayısı: 14. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 02-11-2009, 11:43   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart Kadın Belediye Başkanlarının Başarılı Olacaklarını Düşünüyor musunuz?
Siyaset yerelde başlar sözünü hepiniz duymuşsunuz belki.Gerçektende siyasetin ana merkezi yani yetiştirilen yer yerel yönetimlerdir.Oldukça meşakatli ve vatandaşlarla iç içe olduğunuz bir makamdır Belediye Başkanlık makamı.Özelikle AK Partinin üzerinde durduğu ve azami önem gösterdiği yerel yönetimler herkesin gözbebeği konumunda.Son çıkarılan yasalarla birlikte kaynakları %100 artırılan yetkileri neredeyse sınırsız yapılan bu makamları icra etmek her baba yiğidinde işi değildir.Yine AK Partimizle birlikte kadın adaylara verilen önem herkesçe bilinmektedir.Lakin benim kadın başkan veya aday noktasında dikatimi çeken bir hususu sizlerle paylaşmak değerlendirmek istedim.Bu kadar zor makamlara kadın adayların getirilmesi ne kadar doğru?bu zor görevlerin üstesinden bir bayan olarak nasıl gelebilirler?erkek faktörünün egemen olduğu böyle ortamlarda sizce başarı gelebilir mi

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-11-2009, 11:51   #2
Kullanıcı Adı
*AZRA*
bence olurlarr neden olmasınki akıl,zeka,beceri bizde var daha sayimmi
*AZRA* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2009, 11:57   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Ben oyumu başarılı olamayacakları noktasında kulandım.Ve öylede düşünüyorum.Bu asla kadın erkek çekişmesi değil bu olaya kesinlikle bilimsel düşüncelerle yaklaştım.Öncelikle belediye çalışma ortamlarını ve zorluklarını bilmeniz gerek yorum yapmak için...Kesinlikle meşakatli bir koltuk belediye başkanlığı..!O yüzden kadınların icara edeceğini asla düşünmüyorum.Gelirler o göreve gelemezler demiyorum,ama dönem sonunda kendilerini bitirirler
Alt 02-11-2009, 12:11   #4
Kullanıcı Adı
*AZRA*
bence yanlış düşünüyorsun ishak arkadaş neden bir kadın belediyee başkanı olmasınki günümüzde erkeklerle kadınlar eşit olduğu için kadınların heralanda başarılı olduklarını görüyoruz iyi bir belediye başkanı olduktan sonra bence olmaz denmemelii;) biraz bayanların yolunu açın yaff hepte erkekler olmasın
*AZRA* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2009, 12:33   #5
Kullanıcı Adı
MilliGörüşEri
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]

(En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi]

(En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai]

(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R.Nasıhin]

(Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]

(Hanımını döven, Allah�a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin]

(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir]

Daha bir çok hadis yazılabilir dinimiz kadına çok ama çok değer veriyor ve tabiki bizlerde..Baştacımız onlar her daim insALlah..

Fakat herkes işini yapmalı iş ehli olana verilmeli Hanımlar bu tür işlerden bir adım geri durmalı...

Vesselam..

MilliGörüşEri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2009, 12:37   #6
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
MilliGörüşEri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]

(En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.) [Tirmizi]

(En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benim.) [Nesai]

(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R.Nasıhin]

(Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]

(Hanımını döven, Allah�a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin]

(Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir]

Daha bir çok hadis yazılabilir dinimiz kadına çok ama çok değer veriyor ve tabiki bizlerde..Baştacımız onlar her daim insALlah..

Fakat herkes işini yapmalı iş ehli olana verilmeli Hanımlar bu tür işlerden bir adım geri durmalı...

Vesselam..

Bu konunun bence en iyi izahı bu olsa gerek.Hadisler ışığında en güzel biçimde aydınlatıcı bir açıklama fazla söze hacet bırakmamakta.
Alt 02-11-2009, 12:41   #7
Kullanıcı Adı
kardelen5050
Standart KADIN BELEDİYE BAŞKANLARI
Şu andaki başarılı siyasetçileri yetiştiren TÜRK ANALARIDIR.Lütfen unutmayın!
’’Siyasi ve sosyal hakların kadın tarafından kullanılmasının, insanlığın mutluluğu ve itibarı açısından çok gerekli olduğuna eminim. Bu millet, esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk Milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. TÜRK KADINI daha yüksek nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.’’ vecize
Aynı kadın siyasette de söz sahibi olmalıdır..Yerel yönetim karar mekanizmaları tamamen erkek kadrolarla dolu olmasından dolayı kentsel hizmetlerde kadın ve çocukların ihtiyaçları ön plana alınmamaktadır. Atom mühendisinin bile kadın olduğu güzel ülkem de neden Kadın siyasetçide olmasın. Arkadaşlar LÜTFEN UNUTMAYIN SLOGANIMIZ
SEN TÜRKİYESİN, BÜYÜK DÜŞÜN!
kardelen5050 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2009, 12:43   #8
Kullanıcı Adı
Cerrah
Ben başarılı olurlar diyorum.
Neden olmasınlar.Onlarda erkek ler kadar erkeksi projelerde bulunmazlar.
Alt 02-11-2009, 12:45   #9
Kullanıcı Adı
MilliGörüşEri
Alıntı:
kardelen5050 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Alıntı:
’’Siyasi ve sosyal hakların kadın tarafından kullanılmasının, insanlığın mutluluğu ve itibarı açısından çok gerekli olduğuna eminim. Bu millet, esas terbiyesini aileden almaktadır. Türk Milleti öyle analara sahiptir ki her devrin büyük adamlarını bu analar yetiştirmiştir. TÜRK KADINI daha yüksek nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir.’’ vecize
Aynı kadın siyasette de söz sahibi olmalıdır..Yerel yönetim karar mekanizmaları tamamen erkek kadrolarla dolu olmasından dolayı kentsel hizmetlerde kadın ve çocukların ihtiyaçları ön plana alınmamaktadır. Atom mühendisinin bile kadın olduğu güzel ülkem de neden Kadın siyasetçide olmasın. Arkadaşlar LÜTFEN UNUTMAYIN SLOGANIMIZ

Her kadın, bir erkeğin ya kızıdır, ya kardeşidir, yahut hanımı veya annesidir. Kadınlara kötü şeyler reva görülmemeli, onlara layık olduğu değer verilmelidir.
(R. Nasıhin)

Dediğim gibi annelerimiz bacılarımız ablalarımız bizlerin baştacı...

Asr-ı Saadette hiç kadın yönetici varmıydı?

Mübarekler fikirlerimizi paylaşırken İşin Dini yönünü unutmayalım insAllah..

Dua ile..

MilliGörüşEri isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2009, 12:55   #10
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
Konu bence açıkça ifade edilmiş.Gerekçelerle birlikte söylemler ortada.Burada kadınların başarısızlıklarından bahs edilmiyor,belediye yönetimlerinin zorluklarının altından kalkamayacaklarından bahsediliyor.Türk siyasi tarihinde kadınlarımızı ilk kez söz sahibi yapan AK Partidir,belki bu tabuyu yıkmak için.Lakin milligörüş eri kardeşimizinde dediği gibi burda birazda dini yönden bakmak gerek olaya.

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
adayları, ak parti, belediye, kadın başkan

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)