AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-06-2013, 20:16   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Kadir Topbaş, Dünya Birleşmiş Şehirler Başkanlığı'na Yeniden Seçildi
Kadir Topbaş yeniden Dünya Başkanı



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Birleşmiş Şehirler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanlığı'na, 2016'ya kadar görev yapmak üzere yeniden seçildi.


Fas'ın Rabat şehrinde yapılan kongreye 130'a yakın ülkeden 3 binden fazla delege katıldı. Tek adayla gidilen seçimde kongre, Topbaş'a 2016'ya kadar UCLG Başkanlığı'nı sürdürmesi için yetki verdi.

Göreve yeniden seçilmenin mutluluğunu yaşayan Topbaş, şunları söyledi:

"Türkiye'yi her alanda zirvede tutma anlayışı ile UCLG Başkanlığı görevini 3 yıldır sürdürüyordum. 2010'da Meksika'da yapılan bir önceki Dünya Konseyi'nde çekişmeli bir seçim süreci sonucunda başkanlığa seçilmiştim. Şimdi Fas'ın Rabat kentinde yapılan seçimli kongrede delegelerin tam desteğiyle rakipsiz olarak başkanlığı sürdürme noktasında yetki aldım. Dünya Belediyeler Birliği olarak nitelendirebileceğimiz bu önemli teşkilatın başkanlığına 3 yıl için yeniden seçilmiş olmamdan dolayı ülkem ve şehrim adına onur duydum. 2016'ya kadar bu görevim devam edecek."

Kongrede yerel yönetimlerin önemi ve dünyanın geleceğine etkisi üzerinde durulduğunu aktaran Topbaş, "Dünya çapındaki yerel yönetimlerin nabzı burada attı diyebiliriz. Önemli şehirlerin belediye başkanları ile İstanbul için faydalı görüşmeler yapma imkânımız oldu. Görüyoruz ki İstanbul, son yıllardaki gelişimiyle dünyanın ilgisini daha fazla çeken bir şehir konumunda. İstanbul'un adını zirvede tutmaya devam edecek olmamız da ayrı bir gurur vesilesi." dedi.

UCLG Başkanlığı'na yeniden seçilen Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Kurulu (UNACLA) Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.

Kongreden notlar

"Toplumu hayal et, demokrasiyi inşa et" sloganıyla toplanan UCLG Dünya Konseyi'nde, Genel Kurul toplantısının yanı sıra "HABİTAT 3" zirvesi için stratejik oturum gerçekleştirildi.

UCLG Teşkilatı'nın 100. kuruluş yılı nedeniyle sergi açıldı. UCLG Dünya Konseyi'ne, Avrupa Birliği Kalkınma Komiseri Andris Pielbal de katıldı.

RABAT EXPO 2013'te dünyanın dört bir yanından gelen belediyelerin hizmet ve etkinlikleri sergilendi. Fuarda, açılan İstanbul standı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri Kültür AŞ, İSTON, İSTAÇ, İSBAK, SAĞLIK AŞ, BELBİM AŞ, İSPARK ve İSMEK standları büyük ilgi gördü.

UCLG'nin 2016'daki toplantısı Bogota'da

Bu arada, UCLG'nin 2016'da yapılacak toplantısı için İstanbul ile Kolombiya'nın başkenti Bogota yarıştı.

İki aday şehirle ilgili tanıtım filmleri gösterilirken, Topbaş; Güney Amerika'nın gelişmesi için İstanbul'un adaylıktan çekildiğini açıkladı. Böylece UCLG'nin 2016'daki toplantısına ev sahipliği yapacak şehir Bogota oldu.

Kaynak

Haber 7 04.10.2013

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-06-2013, 20:32   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Kadir Topbaş'a coşkulu karşılama



Birleşmiş Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkanlığı'na yeniden seçilen Kadir Topbaş, İstanbul'a dönüşünde coşkuyla karşılandı.

Birleşmiş Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkanlığı'na yeniden seçilen Kadir Topbaş, dünya barışına katkının yerelden geçtiğini bilerek çalıştıklarını söyledi. Topbaş, "Global bir köy hâline gelen gezegende, sadece kendi coğrafyanızda, kendi ülkenizde, kendi şehrinizde kapalı devre yaşayamazsınız." dedi.

Fas'ın Rabat şehrinde yapılan ve 130'a yakın ülkeden 3 binden fazla belediye başkanı ve bölgesel yönetim idarecilerinin katıldığı UCLG kongreside başkanlığa yeniden seçilen Kadir Topbaş, Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Topbaş'ı havalimanında çok sayıda kişi alkışlarla ve sloganlarla karşıladı.

Havalimanı çıkışında Kadir Topbaş, bir sandalyeye çıkarak sevenlerine seslendi. Topbaş, "Global bir köy hâline gelen gezegende bütün insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğu yerde, sadece kendi coğrafyanızda, kendi ülkenizde, kendi şehrinizde kapalı devre yaşayamazsınız. Tüm dünya ile yakın ilişkiler kurmak zorundasınız. Sayın Başbakanımızın başlattığı yurt dışındaki gezilere ve dış politikaya paralel biz de yerel anlamda ilişkilerimize ağırlık verdik. Dünya barışına katkının yerelden geçtiğini bilerek aktif çalışmalarımızı sürdürdük." diye konuştu.


Dünyanın yeni trendinin yerelleşen bir yönetim anlayışı olduğunu belirten Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakanımız da belediye başkanı olduğu dönemden bildiği için bizi güçlendirecek yasal düzenlemeleri sağladı. 2004 yılında yerel yönetimler UCLG çatısı altında toplandı. 2010 yılında Mexico City'de başkanlık için adaylığımı koymuştum. 3 yıllık bir dönemde görevimizi yaptık. Şimdi de Rabat'ta 4. Dünya Büyük Konseyi toplandı. 2 binin üzerinde bölgesel yöneticiler katıldı. Bir başka aday da gündeme geldi. Yeterli destek göremedikleri için çekildiler. Bize dünyanın her yerinden çok ciddi destekler var. Arzumuz, yoksulluğun ortadan kaldırılması ve insanlığın mutluluğudur. Artık BM de bizi dikkate alıyor. BM Genel Sekreteri Ban ki Moon bizden ‘küresel müttefikiz' diye bahsediyor. 3 yıl sonra Kolombiya'da yapılacak kongre. Bunun için İstanbul'u da aday yaptık; ama Bogota şehrinin sıkıntıları olduğu için bize düşen büyüklüğü gösterip Bogota'ya verdik 2016'yı. Kolombiyalı yetkililer bizim jestimize karşı gözyaşlarını tutamadı. Güçlü olduğunuz zaman zayıfın yanında olmasını bileceksiniz. Çünkü biz Türk Milleti olarak hiçbir zaman sömürgeci olmadık."

Topbaş ayrıca, 2015 yılında Dünya Seçilmiş Kadınlar Konferansı'nın İstanbul'da yapılacağını söyledi.


Kaynak

Haber 7 05.10.2013
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2013, 20:44   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-08-2013, 18:48   #4
Kullanıcı Adı
akses
Standart
Başarıları daim olsun
akses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-09-2013, 15:33   #5
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart
Şahsi fikrim olarak partimizin gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanı diyebilirim...
Mevlam daim eylesi





Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-09-2013, 21:56   #6
Kullanıcı Adı
onurcan
Standart
Kadir Topbaş, kişiliği ve becerisi yönetmedeki kabiliyeti ve Ak Parti desteği mükemmeliği getiriyor mevlam yolunu açık etsin...
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
başkan topbaş, belediye başkanı, dünya birleşmiş şehirler, istanbul büyükşehir, kadir topbaş, uclg, yerel yönetimler birliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi