![]() |
#1 |
![]() Arif Nihat Asya KALK YİĞİDİM Dokunmayın, üzerine Gölge ettim kanadımı... Ninni söyleyin adıma, Uyandırmayın adımı! Böyle emretti melekler, Böyle emretti Yaradan: Bir tasa verdim adımı, Adsız girdim bu kapıdan. «Adı yok.» yazsın kalemler, Bildiklerimi söyledim. Bir yolcuyum ki yollarda Aç kaldım, adımı yedim. Attılar bir geceye ki Dokuz ay on gün kalacak... Çilesi dolduğu sabah Güzel bir adı olacak. Kalk Yiğitim! Kalk yiğitim, yine dağbaşını duman aldı... Parçalandı bir kıtanın toprakları, Aslan payını aslan olmayan aldı... Kalk yiğitim, yine dağbaşını duman aldı. Tulgalı, tulgasız başlar alayı... Kanadlı, kanadsız kuşlar... Aşılmamış dağlar, çıkılmamıs yokuşlar... Dağları, tasları akar sulariyle Şu tanıdık toprakta Bir büyük dünya parçası Fatihini aramakta. Dünyayı ahretten ayıran Duvarları yık da gel, Ay doğar gibi, gün doğar gibi Şu kıpkızıl ufuktan çık da gel! Kalk yiğitim, yine dağ başını duman aldı. Parçalandı bir kıtanın toprakları; Aslan payını aslan olmıyan aldı... Kalk yiğitim, yine dağbaşını duman aldı.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|