AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-09-2009, 15:07   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Karadayı'nın ses kaydına görevsizlik kararı....
Karadayı'nın ses kaydına görevsizlik kararı
9 Nisan 2009
Savcılık Eski genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarıyla ilgili olarak görevsizlik kararı verdi. Ses kaydıyla ilgili dosya askeri savcılığa gönderilecek.

İNTERNETE DÜŞMÜŞTÜ


Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı hakkında, çeşitli internet siteleri ile basında yer alan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydı nedeniyle yürütülen soruşturmada, ''görevsizlik'' kararı verildi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Terör ve organize suçlara ilişkin soruşturmalara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, MAZLUMDER ve Özgür Eğitim-Sen'in suç duyurusu üzerine, Karadayı hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

ASKERİ SAVCILIĞA HAVALE

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan, ''görevsizlik'' kararı vererek, dosyanın Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına gönderilmesini kararlaştırdı.

TCK 309 VE 311'E ATIF

Kararda, eski Genelkurmay Başkanı Karadayı hakkında, TCK'nın 309. maddesinde yer alan ''Anayasa'yı ihlal'', 311. maddesinde yer verilen ''yasama organına karşı suç'' ve 312. maddesinde düzenlenen ''Hükümete karşı suç'' başlıklarıyla hüküm altına alınan suçlardan cezalandırılmasının talep edildiği hatırlatıldı.

"ŞÜPHELİNİN SÖZLERİNDE CEBİR VE ŞİDDET YOK"

Bu maddelerle belirtilen suçların oluşması için ''cebir ve şiddet'' kullanılarak anayasal düzenin değiştirilmesine, cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye, cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi gerektiği kaydedilen kararda, ''Bu tür suçlarda cebir ve tehdit, suçun unsurunu oluşturmaktadır. Bu nedenle şüphelinin konuşmalarında cebir ve tehdit unsurları bulunmamaktadır'' denildi.

GÖREV YAPTIĞI DÖNEMİ KAPSIYOR

"Karadayı'nın eylemlerinin, 1632 Sayılı Askeri Ceza Yasası'nın 94, 95. ve 100. maddelerinde yazılı suçları oluşturabileceğine'' işaret edilen kararda, ''İsmail Hakkı Karadayı'nın, 30 Ağustos 1994 ile 30 Ağustos 1998 tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığı yaptığı, şikayete konu konuşmaların içerik
itibari ile Genelkurmay Başkanı olarak görev yaptığı dönemi kapsadığı'' ifade edildi.

353 sayılı Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu'nun 9. ve 17. maddelerinin de göz önüne alınarak, ''görevsizlik'' kararı verildiği ve evrakın görevli Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığına gönderilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

 

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-09-2009, 15:34   #2
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart
Davanın sonuçsuz kalacağı belli oldu.
Hayırlısı olsun..
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2009, 16:04   #3
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Alıntı:
ultrAstribun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Davanın sonuçsuz kalacağı belli oldu.
Hayırlısı olsun..
BU KADAR BASİT DEĞİL...KARADAYI HALA YARGILANAMAYAN BİRİSİ....NE BİRİNCİ İDDİANAMEDE NE DE İKİNCİ İDDİANAMEDE ADI GEÇMİYOR YANİ SANIK SANDALYESİNDE DEĞİLLER....İLERİDE ONLARDA YARGILANACAK...DAHA ONLARIN YARGILANMALARINA BAŞLANMADI....SES KAYITLARIDA PEK BİR ANLAM İFADE ETMİYOR ZATEN HİKAYE ANLATIYORDUM HAVA ATIYORDUM DER GEÇER...SOHBET ARASINDA OLDUĞU İÇİN DELİL YERİNE GEÇMİYOR...SADECE SAVCIALRA YOL GÖSTERİR....BU KAYITLAR TUZAKTA OLABİLİR....BU BİLİNMEZ......
HİÇBİR ŞEY BİTMİŞ DEĞİL DAHA YENİ BAŞLIYOR....
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım