AK Gençliğin Buluşma Noktası
Beşiktaş (BJK) AK Parti Forum Beşiktaşlılar !



Cevapla
Seçenekler
 
Alt 11-25-2007, 12:25   #1
Kullanıcı Adı
fatih_44
Standart Kartal'ın hayata dönüşü!
Turkcell Süper Ligi'nde 13. hafta mücadelesinde Beşiktaş Ankara'da G.Birliği OFTAŞ Spor'u Bobo'nun golüyle 1-0 mağlup ederek ligde ve Avrupa'da yaşadığı kötü günlerin ardından 3 puana uzandı ve yaşam savaşında tekrar hayata döndü.

Beşiktaş'ın taraftarıyla birlik içine sokan ve nefes almasını sağlayan gol ise 36. dakikada Bobo'dan geldi. 24 Ekim'de Liverpool'a karşı alınan 2-1'lik galibiyetin ardından oynadığı son beş resmi maçta galibiyet yüzü göremeyen, taraftarıyla yönetimi arasında soğuk savaşların yaşandığı Beşiktaş, maçı 1-0 kazanarak ligde zirve takibini sürdürdü ve mücadelesine devam etti. Bu galibiyet Beşiktaş'ı 27 puana taşıdı...

SERT FUTBOL

Beşiktaş'ta G.Birliği OFTAŞ maçında sakatlıktan dönen Tello, Ertuğrul Sağlam tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Şilili futbolcunun arkasında ise hafta içi kaptanlığı alınacak söylentileri ile gündem olan İbrahim Üzülmez vardı. Beşiktaş yönetiminin tam destek verdiği tecrübeli futbolcu İbrahim Üzülmez, siyah-beyazlı ekip adına maça iyi başlayan futbolculardandı. İlk yarıda iki takımın sert futbolları gözden kaçmadı. Maçın hakemi Halis Özkahya ilk 27 dakika içinde dört kez kartına başvurarak oyunda daha fazla sertlik oluşmasını engelledi.

HATALAR ZİNCİRİ VE BOBO

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarıda Beşiktaş taraftarını arkasına alarak zaman zaman özellikle hızlı ataklarla yüklenmek istese de beklediği pozisyonları bulamadı. Ankara'da oynanan maç için İstanbul'dan otobüslerle gelen Beşiktaş tribünlerinin de coşkusu dikkatleri çekti. Yönetim ile sorun yaşayan Beşiktaş taraftarı 90 dakika boyunca hiç susmadan takımını destekledi.

Taraftarın takımı ateşlediği dakikalardan biri olan 36. dakikada ise G.Birliği OFTAŞ Spor cephesinde yapılan seri yanlışlar sonucu Bobo kaleci Recep'ten sıyrıldı ve rahat bir şekilde meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımın da birbirine karşı net bir üstünlük sağlayamaması adeta maçın 45 dakikalık özetiydi. Beşiktaş golden sonra sahada daha fazla güvenli takım olarak gözükürken devre içinde başka gol olmayınca ilk yarı 1-1 eşitlik ile sona erdi.

DİKKATLİ BİR BEŞİKTAŞ

İkinci yarıya 1-0'ın dezavantajıyla başlayan G.Birliği OFTAŞ kalan 45 dakikada Beşiktaş kalesinde daha fazla gözükmek istese de top üstünlüğü maçın tamamında koruyan Beşiktaş ev sahibi ekibin etkili olmasına izin vermedi. Ertuğrul Sağlam ikinci yarıda ilk değişikliğini 63. dakikada sakatlıktan yeni çıkan Tello'yu oyundan alıp İbrahim Akın'ı sahaya sürerek yaptı. Siyah beyazlı ekipte özellikle ikinci yarı gösterdiği performansla günün kusursuz isimlerinden biri ise Ali Tandoğan'dı.

İKİ TARTIŞILACAK KRİTİK POZİSYON

Beşiktaş defansında Baki G.Birliği OFTAŞSpor karşısında başarılı bir futbol sergilerek maçta dakikalar 65'i gösterdiğinde gözler hakem Halis Özkahya'ya çevrildi. Ali Tandoğan'ın kaleci Recep ile ceza sahasının sağında yerde kaldığı pozisyonda Beşiktaşlı futbolcular penaltı beklerken, hakemin işareti devam yönündeydi. Beşiktaş'ta son maçların aksine Higuain G.Birliği OFTAŞ mücadelesinde bekleneni veremezken, Delgado ikinci yarı bulduğu iki net pozisyondan yararlanamayarak takımının rahatlamasını sağlayamadı.

Öte yandan Higuain 78. dakikada yerini Ricardinho'ya bıraktı. Higuain'in oyundan alındığı bu dakikada ise maç sonrası tartışılacak bir pozisyon daha meydana geldi. Ani gelişen G.Birliği OFTAŞ Spor atağında Sandro'nun derinlemesinde pasında Tozo ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldı ama hakemin kararı ofsayttı. Bu pozisyondan sonra OFTAŞ Sporlu futbolcuların hakeme itirazı vardı ama bu itiraz kararı değiştirmedi.

Ev sahibi ekip G.Birliği OFTAŞ ise ligin başından beri sergilediği çabuk futbolu 1-0 geriye düştükten sonra Beşiktaş orta sahasının kalabalık bir oyunu tercih etmesiyle sahaya yansıtamadı. Beşiktaş taraftarının ikinci yarı da takımlarına olan desteği tüm hızıyla sürerken, oyunda son 20 dakikaya girildiğinde Beşiktaş ikinci gol için açılarak ligde oynadığı ve öne geçtiği maçlarda tercih ettiği katı futboldan kurtulduğunun sinyallerini verdi.

Konuk ekipte beraberliği getirmek adına teknik direktör Osman Özdemir, Savaş, Bülent Kocabey ve Eren'i de oyuna dahil etti ama bu da Beşiktaş'ın yardımlaşan orta sahasını ekibinin aşmasını sağlayamadı. Son dakikalarda OFTAŞ Spor biraz daha topla daha fazla oynayan takım görüntüsü içinde olsa da, Beşiktaş Serdar Özkan'ın ani çıkışlarıyla bu atakları püskürttü ve Ankara'da altın değerinde bir 3 puan alarak uzun aradan sonra moral buldu.


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3.dakikada sol kanatta İbrahim Üzülmez'in düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Delgado'nun ceza sahasına ortasında Cisse'nin kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
35. dakikada Tello'nun defansın arkasına gönderdiği pasta İlhan'dan seken topu önünde bulan Bobo, kaleci Recep'i de geçerek meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi. 0-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Delgado, Higuain ile yaptığı verkacın ardından kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu yandan auta gönderdi.
54. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Serkan'ın vuruşunda kaleci Rüştü, köşeye giden topu son anda çelmeyi başardı.
90. dakikada sağ kanattan Burak'ın orta şut karışımı vuruşunda kaleye giden topu kaleci Recep, iki hamlede kontrol etti.
90+1'de sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Eren, pasını yerden Bülent'e çıkardı. Bülent'in gelişine vuruşunda kaleci Rüştü, üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.

STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Halis Özkahya, Şahan Yılmaz, Nihat Mızrak
GENÇLERBİRLİĞİ OFTAŞSPOR: Recep, Orhan, İlhan, Giray, Hakan, Serkan, Kadir (Savaş dk. 66), Tozo, Sandro (Eren dk. 78), Sterjovski (Bülent dk. 72), İbrahim
YEDEKLER: Ferhat, Çağatay, Murat Kalkan, Olgay
TEKNİK DİREKTÖR: Osman Özdemir
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ali Tandoğan, Koray Avcı, Baki, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan, Cisse, Delgado, Tello (İbrahim Akın dk. 61), Higuain (Ricardinho dk. 78), Bobo (Burak dk. 88)
YEDEKLER; Hakan Arıkan, Mehmet Sedef, Nobre, Koray Şanlı
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
GOL: Bobo (dk. 35)
SARI KARTLAR: İbrahim, Hakan, Sterjovski (Gençlerbirliği Oftaşspor), Serdar Özkan, Cisse, Tello (Beşiktaş)



kaynak sporx

 

fatih_44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-26-2007, 04:55   #2
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart Kartal'ın hayata dönüşü!
yuru be kartalim golu goremedim hala
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi