AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 06-03-2010, 12:29   #1
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Standart Kartel basınının baskın lafzını kınıyorum.
İsrail'in kahpe saldırısından sonra hemen televizyona yöneldim, ilk olarak NTV yi açtım oda ne? "Yardım Gemilerine Baskın" başlığı altında konuyla ilgili haber veriliyordu. HaberTürk'e baktım aynı başlık, CNN Türk'te de yine aynı başlık kullanılmış, ağız birliği etmişçesine. tv8'de bu olay için "saldırı" başlığı kullanılmıştı.

Uyuşturucu tacirlerine baskın düzenlendi.

Sahte para basan depoya baskın düzenlendi.

Terör örgütünün il yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen baskında üç terörist yakalandı.

Gördüğünüz gibi "baskın" ifadesi daha çok, suç işlemiş, yanlış bir iş yapmış, terörist veya suçlu olan kişi ve kurumlara yapılır. Baskında genellikle baskını gerçekleştirilen haklıdır. Uyuşturucu tacirlerine baskın yapan polis, teröristlerin sığındığı evi basan jandarma haklı olarak görülür ve kötü kişilere baskın düzenlerler.

PKK, sınırdaki bir karakola baskın düzenledi demek doğru olmaz. bu bir saldırıdır.

bu yüzden medyada İsrail'in bu tutumunu en azından "saldırı" olarak nitelemek gerekirdi, aksi takdirde İsrail'e hak vermiş olunur.

----------------------------------------

beni üzen bir diğer konu abonesi olduğum ZAMAN Gazetesinin takındığı tavırdı. İsrail tarafından kalleşçe saldırıya maruz kalıp "ŞEHİT" olan mücahitler için "ÖLÜ" ifadesini kullanması bu konuda çok daha hassas olurlarlar inşaAllah. Birde STV 'ninde bu konuda zaafiyeti var bu iki güzide yayın kuruluşlarının bu hassaslığa dikkat edeceğini düşünüyorum.

Konu Yalçın KARACA tarafından (06-04-2010 Saat 09:49 ) değiştirilmiştir..
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-03-2010, 12:40   #2
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Evet haklı bir serzeniş.Kimse hayatınde mükemmel bir cizgide gidemiyor , basın yayın kuruluşlarında halkın gönlüne göre yön belirleyen kurumların halkın çok daha hassaslık beklediği şeylere dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum.

Zaman gazetesi olsun bir çok gazete olsun hayatın hiç bir aşamasında halükarde bir cizgi sergileyemez nasıl ki kendi hayatlarımızda müslüman olmamıza rağmen bir çok sakat yönlerimiz oluyorsa biz basın organının böyle aymazlıklarıda olabilir. Bakın radikal bir çok gazete hristiyan vs gibi gayrimüslimleri dost edinmeyin asla bunlara güvenilmez derken insani yardım gemisinde ihh mensuplarının onları dost edinerek gayet insani seyir almasına karşı en ufak bir şey söylememesi de bir ter düşüncedir.

Kısaca bu tür yalnışları yalnış konuşmaları her organ sergiliyor. Bize düşen hataları gerektiği ölcüde ifade ederek gerekli mercilerin dikkat etmesine vesile olmaktır bunun dışında komple linç kampanyası düzenlerek muhafazakar cephede fitneye sebeb olmak isteyen kansızlarada fırsat vermemiz lazım.

Umarım Zaman gazetesi bu tür hassas konularda çok daha dikkatli olur. Keşke şehit lafzını kullansaydı.

Lütfen fitneye sebeb olacak yorumlardan kaçınalım aksi takdirde fayda yerine kendi kendimize zarar vermiş oluruz.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2010, 13:10   #3
Kullanıcı Adı
Delilin NuR
Bu olayda zaman gazatesi ve stv kanalı benide çok şaşırttı...
Bende zaman gazetesine aboneyim ...
Her zaman olayları doğru bir şekilde sunduğuna inandığım bir gazete ...
Samanyolu gene aynı şekilde ...
Ama bu olayda bazı şeylere çok şaşırdım...
Kafamda bir çok soru işaretleri oluştu...
Bu sorulardan bir taneside Hoca efendi ( Fettullah Gülen hoca efendi ) bu gemi saldırısı konusunda bir açıklama yaptımı acaba ??
Ben bunu çok araştırdım ama böyle bir açıklamaya rastlamadım ...
Gören veya duyan varsa paylaşırsa çok sevineceğim...
Eğer açıklama yapmadıysa bunun sebebi nedir ... ??
Bunları gerçekten öğrenmek istiyorum ...
Saygılarımla...
Delilin NuR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2010, 13:10   #4
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Şu basındaki aymazlıkları eleştirmek varken aslında Zaman gazetesinin kullanmadığı şehit sözcüğüne takılmak biraz ruhuma dokunmuyor değil. Ama yinede Zaman gazetesinin bu noksanlığını örtmez bu.

Saçmalama pahasına okurlarını yanıltıyorlar.
Neden peki?
Cahiller mi? Hayır! "Ben tepkilerimi dürüstçe yazıyorum" diyorlar, sağduyudan bahsediyorlar ama yalan!
Zihinlerinde çok derin yalanlar saklıyorlar.
Şimdi gelin çok basit bir yoldan bunu analiz edelim!
Hürriyet'te, Milliyet'te, Radikal'de, Habertürk'te böyle yazanları gözünüzün önüne getirin ve içinizden şöyle sorun...
Gemi Greenpeace gemisi olsaydı...
İsrail komandolarının uluslararası sularda gemiye çıkıp öldürdükleri insanlar Greenpeace aktivistleri olsaydı...
Olaydan daha iki gün bile geçmeden aktivistleri suçlu, geldikleri ülkenin hükümetlerini sorumlu çıkartacak laflar etmeye kalkışırlar mıydı?
O gemilerde kadınların ne işi var, diye mi sorarlardı, yoksa kadın Greenpeace eylemcilerinin cesaretini yücelten laflar eder ve fotoğraflarını birinci sayfaya mı koyarlardı?
Ama iş İsrail-Filistin çatışmasına gelince...
Birdenbire günümüzde hem fiili olarak hem de uluslararası hukuk açısından "sivil aktivist" diye bir şey olduğunu unutuveriyor bu arkadaşlar!

"Derin yalanlar" dedim ya hani...
Bu unutkanlık, bu seçici körlük derin köklere dayanıyor çünkü.
Gerçek şu ki...
Ortadoğu'ya ruhen yabancı bunlar.
Uzaklar!
Hatta içten içe tiksiniyorlar o coğrafyadan!
Alt 06-03-2010, 13:19   #5
Kullanıcı Adı
Seyyah
'' Baskın '' kelimesinin kullanılmasında art niyet olduğunu düşünmüyorum, belki dikkatsizlikden. Sonuçda gazeteyi hazırlayanlarda insan. O kadar dikkat çekici bir manasıda yok. Etrafımızdaki insanlara gösterip tepkilerini ölçebiliriz eminim kimse dikkat bile etmeyecek.
Bu yüzden gönül koymaya gerek olmadığı kanaatindeyim.

Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2010, 13:21   #6
Kullanıcı Adı
MaU_95
Bakın Ak Parti kurulduğundan beri en ciddi destekçilerindenim ben. Onun politikalarını en iyi süzenlerden biriyim ama Başbakanın bu açıklaması yüreğimi dağlamış ve beni büyük bir üzüntüye gark etmiştir:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''İsrail, bölgede en önemli dostunu kaybetmek üzere, bu anlayışla, bu kafa yapısıyla giderse. Onun için İsrail yönetiminin kendini çek etmesi, 'Biz ne yapıyoruz' demesi lazım. Bugün bizim yaptığımız sadece dostluğu koruyabilme gayretiydi''

İsrail'e hala DOST diyen bir başbakanla benim artık işim olmaz.
MaU_95 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2010, 13:29   #7
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
'' Baskın '' kelimesinin kullanılmasında art niyet olduğunu düşünmüyorum, belki dikkatsizlikden. Sonuçda gazeteyi hazırlayanlarda insan. O kadar dikkat çekici bir manasıda yok. Etrafımızdaki insanlara gösterip tepkilerini ölçebiliriz eminim kimse dikkat bile etmeyecek.
Aynen katılıyorum küfür ile yüzleşme yerine birbirini yiyen az farklıda olsa birbirine zarar vermeye calışan islam dünyası olduğu sürece mevlam bu tür azapları islam dünyasının üstünden kaldırmaz zaten. Çok daha yapıcı eleştiriler yapılması lazım.

Bu arada Mau abi söylemlerden farklı şeyler kast edilmiştir belki ilk anda zamanlaması itibari ilehoş olmasada bir partiye bu yüzden gönül koymanın uygun olmadığına inanıyroum
Alt 06-03-2010, 14:29   #8
Kullanıcı Adı
unnamed
Zaman gazetesi diğer farklı olaylarda da aynı tutumu korumuş ve okurlarından büyük tepkiler almıştı, nedeni nedir böyle davranmasının bilemiyorum ama bu ait olduğu camiaya ihanetten başka birşey değildir!!!!
Alt 06-03-2010, 15:03   #9
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

baskın ifadesini cnn, ntv, habertürk kullandı. trt türk başta olmak üzere bu konuda hassas davrananlar saldırı ifadesini kullandı.

bu dikkatsizlik değil, günlerdir haber aynı cümleyle veriliyor. baskın ile saldırı arasında ilk mesajımda da vurguladığım gibi dünyalar kadar fark var. baskın derseniz eğer israil'i haklı buluyorsunuz demektir, saldırı olursa israil'i suçlamış oluyorsunuz.

STV ve ZAMAN'a gelince; yüreğinde iman olan insanlar bu kuruluşların ve mensubu oldukları cemaatin İslam adına yaptıklarını inkar edemez. dünya genelinde yaptıkları güzel işleri görmezden gelemez, bu yüzden böylesine kıymetli kuruluşların İslami hassasiyetlere ZAMAN ZAMAN riayet etmemesi muhafazakar kesimin tepkisini çekiyor. Hürriyet, Milliyet, Vatan gibi gazetelerin şehitlerimize ölü demesine, saldırı yerine baskın demesine hatta İsrail haklıydı demesine bile şaşırmamak gerekir çünkü adamların onuru ve şerefi yok, bunlar değil miydi darbeleri destekleyen, halka yapılan zulümleri hoşgören, çıkarları için devletlerini satan, çeteleri destekleyen.. işte bu özelliklere sahip olan medya kuruluşlarından her türlü çirkinliği beklediğimizden dolayı İslami gazete veya İslami değerlere önem veren bir gazetenin bazen hassasiyetlerimizi unutup olmayacak ithamlarda bulunmaları insanı üzüyor.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2010, 15:10   #10
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaman gazetesi diğer farklı olaylarda da aynı tutumu korumuş ve okurlarından büyük tepkiler almıştı, nedeni nedir böyle davranmasının bilemiyorum ama bu ait olduğu camiaya ihanetten başka birşey değildir!!!!
Evet sorunlu bir durumu var ama ihanet gibi ciğ söyleme gerek yok. İhanet kelimesi haddinden fazla vurgulu dikkatli olmamız lazım.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)