Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim otobüsüne eskortluk eden polis ekibine Kastamonu Ilgaz Dağı oteller bölgesinde silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi, 1 polis şehit oldu.
Çok sayıda ambulans bölgeye sevk edilirken saldırıya uğrayan polis ekibinin, Başbakan Erdoğan'a mitingde eşlik eden ekip olduğu ve Ankara'ya dönerken saldırıya uğradıkları bildirildi. Saldırıya uğrayan konvoyda Başbakan Erdoğan bulunmuyordu. Erdoğan, Kastamonu'dan helikopterle Amasya'ya geçti.
Alınan bilgilere göre şehit olan polis memuru Çankırı Emniyeti'nde görevli. Yaralanın 1 polis memuru Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Alınan bilgilere göre polisler çelik yeleklerle orman yollarında terörist avına çıktı. Saldırıyı düzenleyen teröristlerin 6 kişi olduğu ileri sürüldü. Başbakanlık korumaları da arama çalışmalarında polislere destek veriyor. Teröristlerin, yoldan geçen polis minibüsüne önce el bombası atıp sonra da kurşun yağmuruna tuttuğu bilgisi gelirken, polis aracı olay yerinde yanmaya devam ediyor.