AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-13-2009, 00:34   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart 'Katliamda planı sağ kalanlar bozdu'
İHD Eskişehir Şube Başkanı Uluçelebi: Mardin Mazıdağı Bilge köyündeki katliam PKK'nın üstüne atılacaktı ama sağ kalanlar planı bozdu


13 Mayıs 2009 00:27

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Uluçelebi, "Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde meydana gelen katliam, PKK'nın üzerine atılacaktı ama sağ kalanlar planı bozdu." dedi.
Eskişehir'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve İHD tarafından geçici köy koruculuğu sisteminin kaldırılması yönünde eylem yapıldı. Adalar bölgesi civarında bir araya gelen DTP ve İHD üyesi yaklaşık 20 kişi, "Geçici Köy Korucu Sistemi" kaldırılsın yazılı bir pankart açtı.
Grup adına açıklama yapan İHD Eskişehir Şubesi Başkanı Ahmet Uluçelebi, 4 Mayıs'ta Mazıdağı ilçesinde öldürülmesi olayını kınadıklarını söyledi.
Söz konusu 44 kişiyi öldürenlerin geçici köy korucuları olduğunu ve bunun da kendilerini üzdüğünü belirten Uluçelebi, "Geçici köy korucuları Kürt sorununu değil, bölgedeki şiddet politikalarını devam ettirmede önemli bir araçtır. Bölgede bu sistem sayesinde şiddet kültürü oluşmuştur. Boşaltılan köylere geri dönüşümü bunlar engellemektedir. Jitem'le ortak eylemleri ortaya çıkarılmalıdır" diye konuştu.
12 bin suç dosyası ile koruculuğun sicilinin bozuk olduğunu ileri süren Uluçelebi, "Komşusuna karşı silahlanmış, devleti arkasına almış, kendini dokunulmaz hisseden koruculuğun son mahareti 44 masum insanın katlidir." ifadesini kullandı.
Uluçelebi'nin açıklamasında terör örgütü PKK için "terör" ifadesini kullanmaması ve terör örgütünü masum gösteren sözleri ile Demokratik Toplum Partisi'ni destekleyen ifadelerde bulunması dikkat çekti.
Bölgede, hemen barış ve Kürt sorunun çözümü için DTP'nin yetkili taraf kabul edilmesi gerektiğinin altını çizen Uluçelebi, "Koruculuğun son mahareti Mardin'deki 44 kişinin öldürülmesidir. Bundan önceki birçok olayda olduğu gibi, bu cinayette PKK'nın üstüne atılacaktı. Ama sağ kalanlar bu planı bozdu.44 insanın katili koruculardır. Koruculuk kalkmalıdır. Çünkü bunlar bölgede güvenlik sorunu oluşturuyor." açıklamasını yaptı.

Cihan

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım