AK Gençliğin Buluşma Noktası
Basketbol Ak Parti Forum, Ak Genç Basketbol.

Stil
Seçenekler

Alt 12-26-2007, 21:16   #1
Kullanıcı Adı
Parantez
Standart Kaya Peker,müthiş bir performans sergilediği Fenerbahçe derbisi hakkında konuştu
Kaya Peker, müthiş bir performans sergilediği Fenerbahçe derbisi hakkında konuştu.
26.12.2007

'Fenerbahçe derbisinin en az Efes maçı kadar zor olacağını bekliyordum, tahminimden daha kolay geçti. Beşiktaş'ta oynamak çok farklıymış, basketbol oynarken bu kadar zevk aldığımı hatırlamıyorum. Avrupa'da uzun süreler alamayışımın tek nedeni fazla tutulan bir ülke olmayan Türkiye pasaportu taşımam'

Beşiktaş'a sezon başında transfer olan ve gösterdiği performansla taraftarların gözdesi haline gelen Kaya Peker, müthiş bir performans sergilediği Fenerbahçe derbisi hakkında FANATİK'e konuştu. Genelde iyi bir sezon geçirdiğini ve takıma yararlı oynadığını düşünen Kaya Peker, "Ancak büyük maçların havası tabii ki farklıdır. Bu karşılaşmalarda tecrübeli oyuncuların bir adım öne çıkması gerekir. Ben de bunu düşünerek takıma maksimum katkı yapmaya çalıştım. Fenerbahçe maçının önemini zaten anlatmama gerek yok. Beşiktaşlılar için gerçekten çok özel bir gündü. Zaten Beşiktaş forması giymeye başladıktan sonra herkesin bu maçı beklediğini farkettim. Böyle bir beklenti olunca da, biraz daha hırslanmamak elde değil. Bu maçı mutlaka kazanmamamız gerekiyordu ve biz de görevimizi yaptık" dedi.

Atmosfer büyüleyiciydi
Beşiktaş seyircisinin her oyuncu gibi kendisini de büyülediğini söyleyen yıldız oyuncu, "Derbideki atmosferi düşünün. Akatlar tamamen dolmuş, bir o kadar seyirci dışarıda. Bu maçı kazanmak dışında bir seçenek yoktu ki.. Kaybetseydik, ayıp olurdu. Maça gelince ben bir uzun oyuncu olarak daha çok zorlanacağımı düşünüyordum. Çünkü rakibin pota altı için 4-5 oyuncusu var ve bu da diri kalmalarını sağlayacaktı. Ama bu onlar için dezavantaj oldu ve oyuncular devamlı değişince maça girmekte zorlandılar. Biz de tam tersi Sandro ile çok iyi anlaştık. Kenardan Cevher geldi, çok iyi katkı yaptı" diye konuştu.

Ömer ve Oğuz iyi oyuncu
Rakip uzunların tecrübesiz oluşlarının kendilerine bir avantaj sağlayıp sağlamadığını sorduğumuz Kaya şu ifadeleri kullandı: Türkler için bunu diyemeyiz. Ömer Aşık tecrübesiz olabilir ama inanılmaz yeteneklere sahip bir isim. Çok üst düzeylere çıkacağına inanıyorum. Gelecekte adından çok sözettirecektir. Oğuz Savaş da yaşı genç olmasına ramen önemli tecrübeler yaşamış bir basketbolcu. Sadece yabancılar için söylediğinize katılabilirim. Onlar gerçekten çok tecrübesizdi ve biz de bunu kullandık. Belki bu kadar kolay kazanmamızın nedeni budur...

Geçen seneyi düşünmedim
Beşiktaş'ın geçen sezonki kötü performansının ardından, tercihini Siyah-Beyazlı ekipten yana kullanmasının nedenini de 'yeni oluşum' olarak açıklayan Kaya, "Geçen seneye hiç bakmadım. Çünkü neredeyse kadronun tamamı değişti. En önemlisi de coach değişti ve Ergin Ataman gibi önemli bir isim bu takımın başına geçti. Ben Türkiye'ye dönersem Beşiktaş olur diye kararımı önceden vermiştim. Gelişimin geç olmasının tek nedeni Avrupa'dan gelen tekliflerdi" ifadesini kullandı.

Kupayla teşekkür ederiz
Beşiktaş'ın hedeflerinin çok büyük olduğunu ve ligde de Avrupa'da da şampiyonluk istediklerini vurgulayan Kaya, "Bunun için yeterli potansiyel var. Hem oyuncu kadrosu, hem teknik ekip, hem camia, hem de taraftar bu başarılara ulaşacak kadar güçlü. Yeter ki seyircimiz yanımızda devamlı bulunsun. Biz onlara sezon sonunda şampiyonlukla teşekkür edeceğiz.

Efes'te fazla baskı var
Derbi sonrası yaptığı 'İlk kez basketbol oynamaktan bu kadar zevk alıyorum' açıklamasının bir benzerini, Efes'ten Galatasaray'a transfer olan Cenk Akyol'un da yaptığını hatırlatarak, 'Efes'te oynamak gerçekten sıkıcı mıydı, ya da kulüp takımlarında oynamak bu kadar farklı mı' diye sorduğumuz Kaya Peker şu yanıtı verdi: Efes'te oynamanın da ayrıcalıkları vardı. Ancak orada hedefler çok büyük ve hiç hata yapma şansınız yok. Bu da oyuncuların üzerinde baskı yaratıyor. Ben şu an Efes’teki Türk oyuncuların da performanslarının çok altında oynadığına inanıyorum. Serkan, Ender, Kerem, Ermal ve diğerleri çok daha üst düzey ama yeteneklerini sergileyemiyorlar. Beşiktaş'ta ise o stresi yaşamıyorsunuz.

Keşke herkes içindekini söylese
Milli Takım'la birlikte Avrupa Şampiyonası'nda mücadele ederken kamuoyunda çok tartışılan, 'Artık bu takımda oyuncuların da teknik ekibin de kimin ne zaman oynayacağını, ne zaman benchte oturacağını bilmesi lazım' şeklindeki sözlerinden pişmanlık duyup duymadığını sorduğumuz Kaya çok net konuştu: Kesinlikte yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Aksine bugün aynı şeyleri tekrarlayabilirim. Keşke herkes içindekileri çıkıp söylese. O zaman sorunun nereden kaynaklandığı bilinir, bir çözüm üretilir. Aksi halde başarıdan daha da uzaklaşırsınız. Ben bu sözleri Milli Takım’a zarar vermek için değil, herkesi uyandırmak için söyledim. Çünkü söylediğim zaman tam Slovenya maçının öncesiydi. Hiçbir şey kaybetmemiştik ve düzlüğe çıkma şansımız vardı.

Gençlerin yanına tecrübe lazım
Drobnjak'ın transferini duyduğumda hem şaşırdım, hem de sevindim. Gerçekten çok üst düzey bir basketbolcu ve bize çok şey katacak. Tabii ki uyum süreci olacaktır ama bizim bunun için gücümüz de vaktimiz de var. Düşünceleri de benimle aynı; basketbol oynarken zevk almak istiyor. Genç oyuncular için de böyle bir kadroda avantaj. Ben Efes'e genç bir oyuncu olarak geldiğimde Drobnjak, Hüseyin, Mirsad gibi isimlerle oynadım ve onlardan çok şey kaptım. Eminim bu seviyelere gelmem de onların yanında bulunmamın katkısı çoktur. Çünkü iyi oyuncularla oynayarak tecrübe kazanabilirsiniz.

Sorun Türk olmamız!
Avrupa'yı artık gözümüzde büyütmememiz lazım. Çünkü Türkiye Ligi’ndeki oyuncuların birçoğu Avrupa'da boy gösterecek kapasitedir. Benim Tau'ya gidip geri dönmemin performansla ilgisi yok. Orada oynayamamın tek nedeni Türk olmak. Çok tutulan bir ülkenin basketbolcusu değiliz. Sırplar, İspanyollar bizden hep bir adım önde. Bizim coachların dışarıda çok çalışmamasından kaynaklanıyor bunlar. Her coach, kendi vatandaşına öncelik tanıyor. Yani biz ne kadar iyi olursak olalım, Türk olduğumuz için bir adım gerideyiz.

fanatik

Parantez isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-26-2007, 21:41   #2
Kullanıcı Adı
Parantez
Standart Kaya Peker,müthiş bir performans sergilediği Fenerbahçe derbisi hakkında konuştu
maçta gerçekten müthişti
attığı basketlerin yanında taraftarla diyaloğu beni mest etti ;)
sanırım oda beşiktaşlı doğanlardan
seni seviyoruz kaya bu büyük taraftara şampiyonluk yakışır
yaşatın bize bu mutluluğu :
bide feneri bi daha sudan çıkmış balığa çevirmeyin günah
zavallılar söylicek söz bulamadı suspus oldular zuhaaahaaaa
Parantez isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-26-2007, 22:00   #3
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Alıntı:
akkparti Nickli Üyeden Alıntı
maçta gerçekten müthişti
attığı basketlerin yanında taraftarla diyaloğu beni mest etti ;)
sanırım oda beşiktaşlı doğanlardan
seni seviyoruz kaya bu büyük taraftara şampiyonluk yakışır
yaşatın bize bu mutluluğu :
bide feneri bi daha sudan çıkmış balığa çevirmeyin günah
zavallılar söylicek söz bulamadı suspus oldular zuhaaahaaaa
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)