AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-05-2010, 21:31   #1
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
Standart Kazlıçeşme Evet Mitingi 05 Eylül Pazar 2010
Mitingi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Erdoğan Albayrak, damadı Berat Albayrak, torunu Ahmet Akif Albayrak vatandaşların arasında izledi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da Emine Erdoğan'a mitingde eşlik etti.

Mitinge, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu da katıldı.

Başbakan Erdoğan mitingin sonunda alanda bulunanlardan ellerindeki ''evet'' bayraklarını indirterek, ellerini havaya kaldırmalarını istedi. Alanda bulunanların ellerini kaldırmaları üzerine, Erdoğan, ''Mühür sizin elinizde'' dedi.

Miting alanında, Başbakan Erdoğan'ın Fatih Sultan Mehmet'e benzetilen beyaz ata binmiş figürünün resmedildiği pankart da dikkati çekti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde, güvenlik amacıyla helikopterler alan üzerinde sürekli tur attı.

BeDeVİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-05-2010, 21:33   #2
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
Arkadaşlar bu gün mitinge katılan arkadaşlar yorumlarınızla resimlerinizle bu konuya paylaşımda bulunalım. Tarihe bir not düşmüş oluruz. Bu miting en az 15 Temmuz 2007 mitingi kadar önemli bir mitingdi. Her türlü engele rağmen insanlar Demokrasi sevdalıları o meydanı doldurmayı başardı..

Elinizde resim haber varsa ekleyelim..

Kadir Geceniz Mübarek Olsun bu arada..
Alt 09-05-2010, 21:34   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Oradaydım.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-05-2010, 21:38   #4
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
O meydan o yağmura rağmen doldu ya eminim artık bu referandum u kaybetmeyeceğiz.. İnanılmaz bir sevgi. Korkmaları gereken bir sevgi..
Alt 09-05-2010, 21:53   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
BeDeVİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O meydan o yağmura rağmen doldu ya eminim artık bu referandum u kaybetmeyeceğiz.. İnanılmaz bir sevgi. Korkmaları gereken bir sevgi..

Sizin de Kadir Geceniz mübarek olsun kardeşim.

Yüz binlerce İstanbullu, Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'ndaydık bugün. Bizler yüz binlerce İstanbullu bugün Kazlıçeşme'den 'Evet' diye haykırdık. Hak için 'Evet', hukuk için 'Evet', adalet için 'Evet', demokrasi için 'Evet', özgürlük için 'Evet' diye haykırdık.
Alt 09-05-2010, 21:58   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Şunu açık şekilde söyleyebiliriz ki,yağmur olmasaydı -ki miting başlamadan yağmur hhızını kesti yağmadı hatta güneş açtı yandık- daha fazla insan gelirdi.

Bizim buradan baya otobüs kalktı ama yarısı boştu.Yollardakilerin kimisi dolu kimisinin yarısı dolu kimisinde 4-5 kişi vardı.
Miting anı güzeldi,yağmur yoktu,ne sıcaktıne soğıuktu,bir ara güneş gösterdi kendizi az yaktı,rüzgar vardı ama dondurmadı.Yani hava süperdi.
Miting bittikten sonra yağmur başladı.

Yağmur bugün hiç yağmasaydı Türkiye en büyük mitinge şahit olacaktı -ki yağmurlu güne rağmen oldu-.

Beklediğimden fazla kalabalık vardı,meydanınarkasındaki tepeler bile doldu.
''100 bin kişi katılırsa iyi'' diyordum yola çıkamdan önce yağmurun şiddetini görünce.

Kaç kişi katılmış bilgi var mı ?
Alt 09-05-2010, 22:06   #7
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şunu açık şekilde söyleyebiliriz ki,yağmur olmasaydı -ki miting başlamadan yağmur hhızını kesti yağmadı hatta güneş açtı yandık- daha fazla insan gelirdi.

Bizim buradan baya otobüs kalktı ama yarısı boştu.Yollardakilerin kimisi dolu kimisinin yarısı dolu kimisinde 4-5 kişi vardı.
Miting anı güzeldi,yağmur yoktu,ne sıcaktıne soğıuktu,bir ara güneş gösterdi kendizi az yaktı,rüzgar vardı ama dondurmadı.Yani hava süperdi.
Miting bittikten sonra yağmur başladı.

Yağmur bugün hiç yağmasaydı Türkiye en büyük mitinge şahit olacaktı -ki yağmurlu güne rağmen oldu-.

Beklediğimden fazla kalabalık vardı,meydanınarkasındaki tepeler bile doldu.
''100 bin kişi katılırsa iyi'' diyordum yola çıkamdan önce yağmurun şiddetini görünce.

Kaç kişi katılmış bilgi var mı ?

Haber sitelerinde mitinge yüz binlerce kişi katıldı deniliyor; ama henüz net bir rakam duymadım. Mitinge katılımın 500.000 kişiyi geçtiğini tahmin ediyorum.
Alt 09-05-2010, 22:34   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Geçmiş olabilir.
wclerin olduğu kısımda boşluk vardı,gerçi araçlar vardı o yüzdendolu olsada kimse bişi göremezdi.
Ama yağmur yağmasaydı sözverip gelemeyenler gelseydi orası bile dolardı.

Genellikle gözlemleme yaptım,zaten severim bir topluluğu gözlemlemeyi.
Genci yaşlısı,kapılısı açığı,Kürdü,Çingenesi,her kesimden insan vardı.
Herkesingözü ışılışıldı,çok coşkuluydu.

Ayıpladığım tek şey,parti bayrakları,eet bayrakları,tişörtleri yerlerde geziyordu.
Bu büyük bir ayıp ve saygısızlık.Madem atacaksın neden alıyorsun ? Aldığına pişman olduysan sallamıcaksan -ki bende aldım şemsiyemin uç noktasına taktım ama sallamadım yinede atmadım eve getirdim- ver yanındakine.

Yazık günah yahu çok ayıp.
Alt 09-05-2010, 23:31   #9
Kullanıcı Adı
BeDeVİ

Buda benim cep telefonumdan bir görüntü
Katılım 15 Temmuz rakamına ulaşamamıştır Ancak yerel seçimlerdeki kalabalığı aştığımız bir kesin..
Alt 09-05-2010, 23:34   #10
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla abi ben bu mitingi kalabalık gördüm ya,emin ol evet çıakcak.
Çünkü otobüs hareket etmeden önce çok yağmur vardı,'iptal olacak' biledeniyordu düşün.
Katılımın 100 bin olmayacağından bile kaygılıydım ama görüyoruz insanlar çalışıyor
Mitingte gençler çoğunluktaydı bu çokdikkatimi çekti,çok güzel bir şey.
İnşaallah dediğin gibi olur ve halk oylamasında hayırlısıyla % 50'den fazla 'Evet' çıkar. Pollmark'ın 29 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında yapmış olduğu son anket, 'Evet'lerin 'Hayır'lara göre epey önde olduğunu gösteriyor Allah'a şükürler olsun. Pollmark'ın anketine göre kararsızlar dağıtılmadan önce Evet oyları % 42,5 Hayır oyları ise % 34,9, kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise Evet oyları % 54,9 Hayır oyları ise % 45,1 görünüyor. Yine de son güne kadar çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Kararsız vatandaşlarımızı 'Evet'e ikna etmek için elimizden geleni yapmalıyız. 12 Eylül 2010 Halk Oylamasında 'Evet' veya 'Hayır' oyu kullanacaklarını söyleyenler fikirlerini netleştirmişler. % 10'luk % 20'lik kararsız vatandaşlarımızın tercihleri halk oylamasının sonucunu belirleyecek. Eğer önümüzdeki 1 hafta içinde kararsız vatandaşlarımızın çoğunu halk oylamasında 'Evet' oyu kulanmaya ikna edersek, 12 Eylül 2010 Halk Oylamasında % 50'den fazla 'Evet' oyu çıkmasını sağlarız inşaallah.

Konu Cihannur tarafından (09-05-2010 Saat 23:36 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)