AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 07-05-2008, 15:18   #1
Kullanıcı Adı
TRKN
Standart Kel Ali'nin Torunlarına Kaldı Bu Ülke!
Anayasa mahkemesi üyesi Osman Paksüt’ün; İstiklâl Mahkemeleri'nin hakimleri, ünlü "Üç Ali"lerinden "Kel Ali"nin torunu olduğu ortaya çıktı.
Atatürk’ün yakın arkadaşı Ali Çetinkaya Osman Paksüt’ün dedesi. İstiklal Mahkemelerinde binlerce mazlumu darağacına gönderen Ali Çetinkaya’nın lakabı ise Kel Ali ya da diğer adıyla “Cellat Ali”. İttihat ve Terakki Cemiyeti üyesi olan Çetinkaya, Şeyh Sait olayında İstiklal Mahkemesi Başkanı olarak görev yaptı. Atatürk'e yönelik İzmir’deki hayali suikast senaryosunda hedef gösterilen isimleri "Ankara İstiklal Mahkemesi Başkanı" sıfatıyla yargıladı.İstiklal Mahkemelerinin en temel özelliği ise, yargılananların temyiz yani itiraz hakkının bulunmayışı idi. Mahkemenin kararlarını çok kısa sürede vermesi, kararların bir gün gibi bir zaman içinde uygulanması, mahkemeleri her daim sorgulanır hale getirmişti. Mahkemenin önemli isimlerinden Ali Çetinkaya’nın hukuk eğitimi almayan bir isim olması da bir başka skandaldı. Çetinkaya, verdiği acımasız kararlar nedeniyle halk arasında, “cellat” sıfatıyla anılıyordu

İŞTE ARKADAŞLAR!
ÜLKEMİZ "CELLAT" DİYE TANINAN VE BAŞTA İSKİLİPLİ ATIF HOCA OLMAK ÜZERE BÜTÜN MUHTEREM İNSANLARI SUÇLARI SADECE Allah'A İNANMAK OLDUĞU İÇİN ACIMASIZCA KATLEDEN KEL ALİ'NİN TORUNU OSMAN PAKSÜT VE DAHA NİCELERİNE KALDI...Allah SONUMUZU HAYR ETSİN..VE PAKSÜT, BAYKAL GİBİ DAHA NİCELERİNİN ŞERRİNDEN KORUSUN...

TRKN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-05-2008, 15:36   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Başlık düzelltim,büyük harflerle yazmayalım :-*
Alt 07-05-2008, 15:39   #3
Kullanıcı Adı
TRKN
Teşekkürler.. :-*
Alt 07-05-2008, 16:46   #4
Kullanıcı Adı
akp_fetih
Cumhuriyet'in ilk yıllarında uygulanan politikalar, ve özellikle Mart 1924'te Hilafet'in kaldırılması Doğu Anadolu'da çeşitli muhalefet odakları doğurmuştu. Bu muhalefet odaklarından Kürt İstiklal Komitesi'nin çalışmaları açığa çıkarıldıktan sonra, örgütün önde gelen yöneticilerinin çoğu tutuklandı.

Örgütle yakın ilişki içinde olan ve aynı doğrultuda çalışmalar yürüten Şeyh Said'e bağlı kişilerin Diyarbakır'ın Eğil nahiyesine bağlı Piran köyünde arama yapan bir jandarma müfrezesiyle girdiği çatışma (13 Şubat 1925), kısa sürede genişleyerek yaygın bir ayaklanmanın kıvılcımını oluşturdu. Genç vilayetinin merkez kazası Darahini'yi basarak (16 Şubat) valiyi ve öteki görevlileri tutuklayan Şeyh Said, halkı İslam dini adına ayaklanmaya çağıran bir bildiriyle hareketi tek bir merkez altında toplamaya çalıştı. Bu bildiride 'din uğruna savaşanların lideri' anlamına gelen mührünü kullandı ve herkesi din uğruna savaşa çağırdı. Mistan ve Botan aşiretlerinin desteğini aldıktan sonra Genç ve Çapakçur (bugün Bingöl) üzerinden Diyarbakır'a yöneldi. Maden, Siverek ve Ergani'yi ele geçirdi. Şeyh Abdullah'ın yönettiği başka bir ayaklanma kolu da Varto üzerinden Muş'a doğru harekete geçti. Varto'yu ele geçiren isyancılar, Muş'a ilerledilerse de halktan toplanan yardımcı kuvvetlerle Murat Köprüsü civarında mağlup edilip, Varto'ya geri çekilme*leri sağlandı. Gelişmeler üzerine hükümet doğu vilayetlerinde sıkıyönetim ilan etti (21 Şubat). Ayaklanmacıların üzerine gönderilen ordu birlikleri Kış Ovası'nda Şeyh Said kuvvetleri karşısında tutunamayarak Diyarbakır'a çekilmek zorunda kaldı (23 Şubat). Ertesi gün Elazığ'a giren Gökdereli Şeyh Şerif yönetimindeki başka bir ayaklanma kolu kenti kısa süre de olsa denetim altına aldı. 7 Mart'ta Şeyh Said'in emrindeki 5000 kişilik bir kuvvet Diyarbakır'a saldırdı.

sanki seyh said camide namaz kıldı diye asıldı devlete karsı isyan eden birine tesekkur mu edilmeli hemde cumhuriyetin kurulusunun 2. yılında?

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Ee...4%B0syan%C4%B1
Alt 07-05-2008, 16:51   #5
Kullanıcı Adı
TRKN
neden isyan edildi sizce?? bu insanlar asılacaklarını bile bile devlete karşı gelecek kadar gzekalı değillerdir herhalde..neden isyan ettiklerini hiç düşündünüz mü..!!!
Alt 07-05-2008, 16:59   #6
Kullanıcı Adı
akp_fetih
çok pardon alıntı yapayım derken mesajınızı sildim :-[
Alt 07-05-2008, 17:18   #7
Kullanıcı Adı
akp_fetih
Alıntı:
akp_fetih Nickli Üyeden Alıntı
önemli degil ya canın saolsun

kısaca birseyler eksikse bunu devlete silah cekerekmi yapacaz o zaman pkk yıda normal görelim tikko yuda onlarda 1 seyler eksik yasamadıkları icin daga cıkıp bu halka kursun sıkıyolar devlete kursun sıkana madalya takıldıgı nerde görülmüs
Alt 07-05-2008, 17:40   #8
Kullanıcı Adı
TRKN
Alıntı:
Alıntı:
önemli degil ya canın saolsun

kısaca birseyler eksikse bunu devlete silah cekerekmi yapacaz o zaman pkk yıda normal görelim tikko yuda onlarda 1 seyler eksik yasamadıkları icin daga cıkıp bu halka kursun sıkıyolar devlete kursun sıkana madalya takıldıgı nerde görülmüs
ben kurşun sıkanları savunmuyorum..sadece İskilipli Atıf Hoca gibi insanların sırf değerlerini kaybetmemek, dinlerinden taviz vermemek için yaptıkları mücadelelerin sonunun KEL Ali gibi cellatlar tarafından!!!! idamla sonlandırılmasına tepki gösteriyorum..yoksa devlete silah çekenleri savunduğum falan yok.. o insanların başlarındaki fesler zorla çıkarılırken, o hanımların örtüleri zorla başlarındançekilirken , Kur'an-ı Kerimler insanların gözleri önünde yakılırken oturdukları yerde seyredecek, boyun eğecek değillerdi değil mi?
Alt 07-05-2008, 17:43   #9
Kullanıcı Adı
cartman
Geçenlerde Cemil Çiçek Anayasa düzenlemesi üzerine ortalığın"Kel Alinin bağına döndü "demişti.Bende kim bu Ali diyordum :P Dedesininde hukuk anlayışıda Paksüt kadarmış bu yazıdan cıkan :-X
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-05-2008, 17:51   #10
Kullanıcı Adı
TRKN
Bu millete en çok zarar verenlerden birisi bu Kel Ali denen CELLAT!!! İskilipli Atıf Hoca'nın hayatını okursanız Kel Aliye de ONUN GİBİLERE!! de miğdeniz bulanarak bakacaksınızdır eminim...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)