AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-07-2009, 20:37   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Kerinçsiz'den mahkeme heyetine brifing!
Ergenekon davasınının bugünkü duruşmasında tutuklu sanık avukat Kemal Kerinçsiz, gerçekleştirdikleri etkinlikleri mahkeme salonunda LCD ekranından gösterdi.

Ergenekon davasının 71. duruşmasında tutuklu sanık avukat Kemal Kerinçsiz, dava dosyasında yer alan ve suç unsuru olarak belirtilen, kendisinin katıldığı etkinliklerin kamera görüntüleri eşliğinde savunmasına devam etti.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık avukat Kemal Kerinçsiz, gerçekleştirdikleri basın açıklamaları ve etkinliklere ilişkin kamera görüntülerini salondaki LCD ekrandan göstererek, bu açıklamaların suç unsuru taşımadığını, hukuk çerçevesinde yaptığını söyledi.
Örgüt üyesi olmakla suçlandığını hatırlatan Kerinçsiz, "Emniyet, raporunda örgütün yapı bölümünü belgelerden yazmıştır. Ortada belgede belirtildiği gibi bir örgüt yapılanması mevcut değildir. Hiyerarşik görev dağılımı yoktur. Gizlilik kuralına uyulmamıştır. Herkesin iş, sosyal ve siyasal yaşamı meydandadır. Kimsenin finansman kaynağı yoktur. Eleman temini olmamıştır. Üyelerin eğitimi için bir şey yapılmamıştır. Kimsenin kimseye rapor vermesi söz konusu değildir" dedi.
Kerinçsiz, örgütsel ilişki içersinde bulunduğu iddia edilen diğer tutuklu sanık Sevgi Erenerol ile aile dostu olduğunu, hatta tek dostu olduğunu belirterek ikili telefon görüşmelerinin bulunmasının gayet doğal olduğunu ve suç unsuru taşımadığını iddia etti.
İletişim tespit tutanaklarıyla ilgili olarak iddianamede yer alan suçlamalar ile ilgili olarak da savunma yapan Kerinçsiz, kayıt altına alınan görüşmelerin örgütsel ilişki çerçevesinde değil insani, sosyal ve iş ilişkileri çerçevesinde olduğunu söyledi. Kerinçsiz, "Sanıklar arasında şahsım olarak kimse ile suç işlemek amacı ile kapalı veya açık toplantı yapmadım, iletişim kurmadım, telefonla konuşmadım, yazılı veya sözlü beyanda bulunmadım. Kimseden hiçbir şekilde hangi konuda olursa olsun emir almadım ve kimseye emir vermedim. Büyük Hukukçular Birliğinin yapmış olduğu izinli ve yasal basın açıklamaları, açık hava toplantıları ve diğer faaliyetlerle diğer sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği ve şahsımın katıldığı hiçbir toplumsal faaliyette toplantı sırasında veya sonunda toplantıya katılan veya dışarıdaki kitleyi, halkı kışkırtan tek bir eyleme girişilmemiş ve kışkırtıcı bir faaliyet gösterilmemiştir" dedi.
Hükümeti bir parti hükümeti olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak tanıdığını belirten Kerinçsiz, rejime ve düzene bağlı bir insan olduğunu söyledi. Kerinçsiz, "Hükümetin içersindeki insanları beğenmeyebilirim ama asla silahlı isyan düşünmedim" ifadelerini kullandı.
Sanık Kerinçsiz, tutuklu sanıklardan Veli Küçük'le hiçbir zaman yoğun görüşmediklerini, Oktay Yıldırım ve Behiç Gürcihan ile tutuklanmasından kısa bir süre önce tanıştığını söyledi. Kısıtlı bir zaman içersinde görüştüğü kişilerle örgüt bağı kurmanın mümkün olmayacağını ifade eden Kerinçsiz, "Dünyada tek bir sivil toplum örgütü de olsa bu kişilerle aynı örgüt içersinde barınmam mümkün değildir. Paylaşacağım ortak hedefim, idealim yok" iddiasında bulundu.
Mazeretli olduğu için duruşmaya katılmayan başkan Köksal Şengün'ü vekaleten temsil eden üye hakim Hasan Hüseyin Özese, Kerinçsiz'in savunmasına ara vererek taleplere geçti.
Tutuklu sanık Sevgi Erenerol, uzun zamandan beri davanın sürdüğünü belirterek, öğle yemeği için duruşmalara verilen aralarda cezaevinin açık alanında yürüyüş yapmalarına izin verilmesini talep etti. Bazı tutuklu sanıklar da tahliye talebinde bulundu.
Kısa bir aranın ardından mahkeme başkanlığına vekalet eden üye hakim Hasan Hüseyin Özese, MİT tarafından Tuncay Güney'e ait ses kaydıyla birlikte mahkemeye gönderilen diğer 5 CD çözümünün yapılmasının ardından talepte bulunan sanıklar Doğu Perinçek ve Nusret Senem'e birer kopyasının verilmesini karara bağladıklarını açıkladı. Davanın içinde bulunduğu aşama ve delil durumu gözönünde bulundurularak sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verilen duruşma, 9 Nisan 2009 Perşembe gününe ertelendi.



(CİHAN)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım