AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-13-2010, 01:26   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Kılıç: Demokratik iradesi sandığa yansımıştır
AK Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, milletin demokratik iradesinin sandığa yansıdığını, Türkiye'nin altıncı referandumdan da yüzün akıyla çıkmayı başardığını söyledi.

Samsun'da referandum sonuçlarının ardından basın mensuplarının soruları üzerine açıklamada bulunan Suat Kılıç, "Türkiye genelinde yüzde 58, Samsun ortalaması olarak da yüzde 68 oranında evet oyuna anayasa değişikliği paketi ulaşmış bulunmaktadır. Öncelikle ortaya çıkan sonuçların Türkiye'ye ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kazasız belasız bir seçimin geride bırakıldığını ve yeni Anayasa ile Türkiye'nin önünün açılacağını belirten Kılıç, "Yeni Anayasa'da, Türkiye'de demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğünün ve bireyin hukukun öne çıkacağı bir dönemin kapılarını aralanmıştır. Türkiye bundan sonra, artık bambaşka bir Türkiye olmaya doğru çok güçlü bir adım atmıştır. Türkiye'nin attığı bu adım aynı zamanda özgürlüklere atılan bir adımdır. Türkiye'nin attığı bu adım aynı zaman çağdaş demokrasiye atılan bir adımdır. Türkiye'nin attığı bu adımda, ülkemiz üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne doğru sağlam bir geçiş döneminin önünü açmış bulunmaktadır" diye ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye atıfta bulunan Kılıç, "Nerden baktığınız, nasıl yorumladığınızın göstergesidir. Aylardır sayın Bahçeli karanlıktan bahsediyor. Bölünmekten bahsediyor. Kabus senaryoları sürekli önümüze getiriyor. Neredeyse toplumu travmaya sokacak, toplumun ruh halini bozacak söylemler gerçekleştiriyor. Bugün sandıktan halkımız sayın Bahçeli'nin bölünmeye yönelik söylemlerine, karanlık vurgularına katılmadığını ortaya koymuştur" şeklinde konuştu.

Cihan

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)