08-29-2010, 12:18 | #1 |
Kılıçdaroğlu'ndan Başbuğ çıkışı
Kılıçdaroğlu, Başbuğ'a madalya verilmemesini "Muhtıra verseydi madalya alırdı" sözleriyle yorumladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan Kayseri'ye giderken otobüste gazetecilere "Muhtıra verseydi belki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'a madalya verirlerdi'' dedi. Sabah'tan Fatih Karaçalı'nın haberine göre Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine şu mesajları verdi: (Abdullah Öcalan'a af) Terör suçlarından müebbet hapse mahkum olanlar af yasaları çıksa bile ömür boyu hapiste kalırlar diye bir hüküm var. Zaten bugüne kadar böyle bir düşünceyi hiç seslendirmedik. Ama AKP daha önce parlamentoya getirdiği bir yasa tasarısında terör örgütü liderlerine af getiren bir madde koymuştu. Biz ona şiddetle itiraz ettik. O yasa teklifi halen Başbakanlığın internet sitesinde duruyor. (Referandum anketleri) Çeşitli anketler bize ulaşıyor. İyi bir noktadayız. Ama biz AKP gibi boy boy gazete ilanları vermedik. Bilboardlar tutamadık. AKP bunların parasını nereden karşılıyor çok merak ediyorum. Referandum kapsamında bugüne kadar 60 ile gittim. 61'inci il Kayseri'ye gidiyorum şimdi de. 81 ile de gideceğim. Zaman olursa 81 ilin ilçelerine gideceğim. Önümüzdeki ekim ayı içinde İstanbul'da ekonomi politikamızı açıklayacağız. 1970'li Ecevit döneminde ekonominin iyi yönetilmediğini düşünüyoruz. 'Hayır' mitingi için Kayseri'ye giden Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Erdoğan'ın hesap vermekten kaçtığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu güne kadar hesap vermekten 2 kişi kaçtı. Biri Kenan Evren, diğeri de Recep bey" dedi. "Ayın 20'sinde Brüksel'e gideceğim. Recep Bey'i orada da anlatacağım" diyen Kılıçdaroğlu "Vatandaş can, o iktidar derdinde. O Türkiye'nin sorunlarına değil, rantına talip oldu. Rant gidecek halkın iktidarı gelecek" diye konuştu. Dünya Bülteni / Haber Merkezi
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|