AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 11-25-2011, 16:28   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Kılıçdaroğlu'nun Dersim Çarkı
Kılıçdaroğlu'nun Dersim Çarkı

Dersim belgelerini açıklayan Erdoğan'ı önce sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, 24 saat geçmeden çark ederek 'Özür yetmez arşivleri de aç' açıklaması yaptı
.

Dersim Katliamı konusunda kararsız bir tutum sergileyen CHP lideri Kılıçdaroğlu ve partisinin kafa karışıklığı son 24 saat içinde zirve yaptı. Önce Başbakan'ı sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, 24 saat geçmeden "Özür yetmez arşivleri de aç" açıklaması yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın, Dersim Katliamı'nın dönemin CHP iktidarının plânlı bir icraatı olduğuna dair 4 resmî belge açıklaması ve ardından da özür dilemesi, Dersim tartışmasının başından beri büyük gelgitler gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 saat içinde izlediği tutarsızlıkları da gözler önüne serdi. 'Dersim'de analar ağlamadı mı' sözleriyle tartışmanın fitilini yakan dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e karşı yine o dönem partinin grup başkanvekilliğini yüreten Kılıçdaroğlu önce sessiz kalmış, ardından 'gereğini yapsın' demiş ardından da kameralar önünde el sıkışarak 'Aramızda bir sorun yok' demişti.

Genel başkan seçildikten sonra partisinin Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'ün bir röportajında, "Dersim Katliamı'nın sorumlusu o dönemin CHP yönetimi ve devletidir. Aleviler Hz. Ali'nin ve Atatürk'ün resmini yan yana asıp kendini kandırmasın." sözleriyle yeniden başlattığı tartışmada da Aygün ve yönetime karşı bildiri yayınlayan 12 milletvekiline karşı da sessiz kalmayı tercih etmişti.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'Dersim Katliamı'yla yüzleşelim' çağrısı yapması üzerine hakaretler ederek, "Ermeni diasporası zihniyeti ile konuşuyor.' diye açıklama yapmıştı. Başbakan Erdoğan bu sözlere önceki günkü konuşmasında yanıt vererek "Yazıklar olsun sana. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Tayyip Erdoğan'ı Ermeni diasporasıyla aynı yere oturtacak olanın alnını karışlarım. Haddini bil.'' diye cevap vermişti.

Kılıçdaroğlu Başbakan'ın, Dersim Katliamı'nın dönemin CHP iktidarı tarafından yapıldığına dair belgeleri açıklaması üzerine de, "Yurttaşlar arasında kin ve nefret tohumları ekiyor. Başbakanın psikoloğa gitmesi lazım." açıklaması yapmıştı. Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamada ise "Özür yetmez sürgün listeleri açıklansın' talebiyle kafa karışıklığını ve gelgitli politikasını bir kere daha ortaya koymuş oldu. İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından son 24 saat içinde CHP lideri Kılıçdaroğlu ve partililerinin birbirine taban tabana zıt Dersim açıklamaları:

23 KASIM 14:30

Milletin birliğinin temeline dinamit koydu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: "Başbakanı tebrik ediyorum. Dili, üslubu ve açıklamasıyla memleketimizin ve milletimizin birliğinin temeline dinamit koymuştur. Herkesi birbirine düşman etmeyi, birbirine düşürecek yolu açmayı başarmıştır. Sayesinde tarihimizi de öğrendik. Geriye söylenecek ne kaldı? Bu kampanyanın nihai amacı nedir?''

23 KASIM 15:30

Bölücülüğün tohumlarını saçtı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: "Başbakan Erdoğan kin ve öfke saçtı. Bölücülüğün tohumlarını ekti. Ali Çetinkaya'yı örnek veriyor. Başbakan yarın farklı örnekler verirse şaşırmayın. Şeyh Sait ve olayına sıra gelirse şaşırmayacağım. Atatürk Havalimanı'nın adının değiştirilmesine gelirse şaşırmayacağım. Başbakan bu açıklamayla Cumhuriyeti karşısına almıştır."

23 KASIM 19:30

Topluma nefret ve kin tohumları ekti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ''Bir başbakanın görevi toplumun kaynaşmasına katkı vermektir. Sayın Başbakan topluma kin ve nefret tohumları ekti. Çok ağır ifadeler. Ben kendisini dinlerken 'Acaba Türkiye Cumhuriyeti'ne düşman bir kişiyi mi dinliyorum?' diye kaygıya kapıldım. Sayın Başbakanın kesinlikle bir psikoloğa görünmesi lazım.''

24 KASIM 11:30

Özür yetmez arşivler de açıklansın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: ''Sayın Başbakan, sana düşen görev, özür dilemenin yanında, devletin arşivlerini açmaktır. Belgeler açıklanırsa bizler de o zaman tarihimizle oturur yüzleşiriz. Dersim sürgünlerinin arşivlerinin de açıklanması lazım. O sürgün ailelere verilen topraklar var. O toprakların bir kısmı ellerinden alındı. Onları da aynen iade edeceksin.''

Kaynak

İnternethaber 25.11.2011

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-25-2011, 16:31   #2
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Kilicdaroglu icin geri sayima coktan baslandi ve hatta son raund'a gelindi.
Ya gidecek,
ya gidecek...
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-25-2011, 16:39   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Arkadaş,bu kk diyelim ki haklı,haklı olan birisi çıkıp 'başbakan ermeni bilmem neysi gibi konuşuyor'' demz,''piskologa gitsin'' demez,''hain gibi konuşuyor'' demez.Ha bunu der ama ne zaman der ? Haklılığını ispat eder öyle der. Ama bunu amacı,işin başını çektiği için mecburen susamaz,mecbur konuşacak,konuşuyor ama saçmalamaktan geri kalmıyor,laf ebeliği yapıyor kelime oyunu oynuyor ağız dalaşı batlatma çabasında sonra olayın üstünü örtmek derdinde.

Haklıysa bir kişi,haklılığını ispat eder sorna ne derse der hatta alay bile eder kimse bir şey diyemez hatta 'vay be kemoşa bak kendini akladı' denir ama yok bu da,zaten şimdiye akdar da hiç olmadı,olmadığı için %26 oy aldı,yine susmaması gerektiği için çıktı ekran başına 'başarı'' dedi,bende bir yerlimle güldüm hala gülme ifadesi var bir yerlerimde.

Hem fitne yapıyor halkı birbirine kırdırıyor diyor,hem bu tartışmanın başbakanın açtığını söylüyorlar,hemde arşivin açılmasını yani daha derinelre inilmesi gerektiğini söylüyor.

Ulen geçen grup toplatısında ''başbakan olucam'' dedi,başbakanlık arşivi açıkmış gidilebilirmiş,git bak hem ayakların başbakanlık merdiveni görmüş olur Ulan başbakan olucam dedi ya off yareıldım orada.
Bu nasıl bir akıldır arkadaş ? Benim başbakanım ''ben tekrar başbakan olucam'' dese asla oy vermem.
Alt 11-25-2011, 16:40   #4
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kilicdaroglu icin geri sayima coktan baslandi ve hatta son raund'a gelindi.
Ya gidecek,
ya gidecek...
Asla gitmemeli gitmesine karşıyım,partimize büyk katkısı var Kafası karışmış bu kişinin chp de var olması bir nimet bereket bizim için.
Alt 11-25-2011, 16:45   #5
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ulen geçen grup toplatısında ''başbakan olucam'' dedi,başbakanlık arşivi açıkmış gidilebilirmiş,git bak hem ayakların başbakanlık merdiveni görmüş olur Ulan başbakan olucam dedi ya off yareıldım orada.
Bu nasıl bir akıldır arkadaş ? Benim başbakanım ''ben tekrar başbakan olucam'' dese asla oy vermem.
Ac tavuk kendini dari ambarinda saniyormus...

Bende gitsin demiyorum.
Böyle muhalefet oldukca Akparti icrat yapmasada acik ara hep önde olur.
Ama birileri bundan memnun degil.
Arzu ettikleri etkiyi gösteremiyor....tahminim bi sekilde posta edecekler....yedektekilere sira verecekler.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-25-2011, 16:52   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Asla gitmemeli gitmesine karşıyım,partimize büyk katkısı var Kafası karışmış bu kişinin chp de var olması bir nimet bereket bizim için.

Bazıları CHP'nin başına Biçare Sarıgül'ü getirmeyi düşünüyorlar. CHP'nin başına Biçare Sarıgül'ün getirilmesi AK Parti için daha iyi olmaz mı sence?
Alt 11-25-2011, 17:04   #7
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Sarıgül kaçınılmaz zaten,büyük ihtimal gelecektir tabi İstanbul büyük şehir adayı olmazsa,ayrıca Sarıgül şuan chp üyesi değil,bağımsız gözüküyor.Tekrar üye olması için bilmemnelerin yapılması lazımmış,yani kolay bir şey değilmiş hemen üye olması.Bir gazeteci var bilmem ne Yarkadaş diye,soy ismi Yarkadaş o dile getirmişti ülke tv de.

Ama Sarıgül yine de bir şekilde getirielbilir elbet.Bunu daha önce dile getimiştim http://www.akpartiforum.com/chp-ikti...k-t147041.html

Tek farkla,orada chp iktidar olacak dedim ama olamucak Sarıgül gelse bile Sadece %30'u belki bulur,ama asla iktidar olamaz şuanki vekillerle.Zaten chp de bazılarının vekil olması kesin,koltuklara yapışıklar,arkalarında bir güç var.
Alt 11-25-2011, 17:24   #8
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Sarıgül kaçınılmaz zaten,büyük ihtimal gelecektir tabi İstanbul büyük şehir adayı olmazsa,ayrıca Sarıgül şuan chp üyesi değil,bağımsız gözüküyor.Tekrar üye olması için bilmemnelerin yapılması lazımmış,yani kolay bir şey değilmiş hemen üye olması.Bir gazeteci var bilmem ne Yarkadaş diye,soy ismi Yarkadaş o dile getirmişti ülke tv de.

Ama Sarıgül yine de bir şekilde getirielbilir elbet.Bunu daha önce dile getimiştim http://www.akpartiforum.com/chp-ikti...k-t147041.html

Tek farkla,orada chp iktidar olacak dedim ama olamucak Sarıgül gelse bile Sadece %30'u belki bulur,ama asla iktidar olamaz şuanki vekillerle.Zaten chp de bazılarının vekil olması kesin,koltuklara yapışıklar,arkalarında bir güç var.
Beyin jimnastiği yapalım. 2015 Genel Seçimine AK Parti'nin başında Ahmet Davutoğlu'nun, CHP'nin başında ise Biçare Sarıgül'ün olduğu şekilde gidilse mesela. Bu durumda tahminimce Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığındaki AK Parti yine tek başına iktidar olur ve Biçare Sarıgül'ün başkanlığındaki CHP ise en fazla % 30'lar civarında oy alabilir.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)