AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-18-2012, 15:49   #1
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart Kılınan o namazlar geçersiz.
Show TV'de konuşan Yaşar Nuri Öztürk, yaptığı açıklama ile İmamları ayaklandıracak.
O NAMAZLAR GEÇERSİZ
Gazeteciler.com'un haberine göre, Hoca'nın dediğine göre "namaz kıldırma karşılığı aldıkları paralar haram"... Canlı yayında "Kur'an'ı Kerim'i para karşılığı satmak haram mıdır?" sorusuna yanıt verirken sözü Diyanet'in maaşlı imamlarına getiren Öztürk şunları söyledi;

KİTABI PARAYLA SATILIYORYaşar Nuri Öztürk'ün canlı yayında söylediğine göre Kur'an'ı Kerim'i PARAYLA satmak kesinlikle haram...Ancak hocanın Kur'an çevirileri kitapçılarda ücret karşılığı satılıyor. Aynı şekilde internet üzerinden de Kur'an çevirileri için para isteniyor.
Mesala yayın yılı 2011 olan son Kur'an tefsiri 28 TL'den satışta...

"Kur'anı Kerim'i parayla satmak gayet tabiii haram! Hiç bir dini değeri parayla satamazsın. Eğitim hizmeti yapıyorsan o eğitim hizmeti için aldığın para meşrudur. Namaz kıldırarak alınan paraların tümü haramdır. O namazlar da geçersizdir. Kimse bunun aksini iddia ve ispat edemez."
Gazeteciler.com'un haberine göre Yaşar Nuri Öztürk, Diyanet'te görev yaptığı süre içinde babasının kendisine "Din hizmeti yaparak diyanetten aldığın para hırsızlıktan daha kötüdür. Derhal buna son ver" dediğini de söyledi.
İLAHİYAT HOCASININ PARASI HELAL
Bilindiği gibi Yaşar Nuri Öztürk de İlahiyat Fakültesi'nde kendi deyimi ile 28 yıl boyunca öğretim hizmeti verdi. "Dini" konularda gençleri eğiten hocanın aldığı para bu durumda "haram olmuyor mu?".
Yaşar Nuri Öztürk, kendi durumunu "eğitim hizmeti" istisnası içine soktu ve dedi ki;
-"Eğitim hizmeti veriyorsanız, tabii karnınızı bir yerde doyuracaksınız. Ben ilahiyat profesörüyüm eğitim hizmeti vermişim 28 yıl üniversitede ve maaş almışım. Ben insanlara namaz kıldırarak o maaşları alsaydım külli haramdı o bana..."

İMAMLAR NEYLE GEÇİNECEK?
Yaşar Nuri Hoca'nın iddiasına göre Diyanet'ten maaş alarak camilerde namaz kıldıran tüm hocalar "haram" para kazanıyor. Bu durumda akıllara şu soru takılıyor. "Din hizmeti parayla satılamayacağına" imamlar neyle geçinecek?

Kaynak :internethebr

Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-18-2012, 15:52   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
yaşar mı kabul makamıymış...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-18-2012, 15:56   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
bir alimin kendini nasıl bitirebileceğinin en bariz örneğidir yaşar nuri öztürk...
sen 9 yaşında hafız ol
ilahiyatta prof. ol yıllarca Kuranın raflardan inmesi için mücadele et...
sonra laiklerin çarkına takıl...
hey gidi hey...

bu dediğin belki dönemine göre doğruydu...
ama şu an dünya düzeni ortadayken,bu adamlar memurken ve memurun başka iş yapamayacağını bile bile nasıl bu gelenek sürsün istiyor...
adam çocuğunu imam hatipe yolluyor,imam hatipin önü kapalı imam oluyor insanlar...
ee devlet bunları bir maaşla bir yere atıyor...
bu adamlar maaşları olmadan nasıl geçinecek ?
sistemi düzenlenmeden bu adamların suçu ne...
üstelik bu adamlar namazın değil,görevlerinin ücretini alıyor...

Konu İntifada tarafından (02-18-2012 Saat 16:01 ) değiştirilmiştir..
Alt 02-18-2012, 15:57   #4
Kullanıcı Adı
Fırat
İlim kitabı da satmak haram.. Kendisi niye ayetleri kitaplarına ekleyip parayla satıyor da ücretsiz dağıtmıyor.. Gerçi bana kitaplarının üstüne para da verse almam ya neyse..
Alt 02-18-2012, 16:00   #5
Kullanıcı Adı
Fırat
Alıntı:
İntifada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bir alimin kendini nasıl bitirebileceğinin en bariz örneğidir yaşar nuri öztürk...
sen 9 yaşında hafız ol
ilahiyatta prof. ol yıllarca Kuranın raflardan inmesi için mücadele et...
sonra laiklerin çarkına takıl...
hey gidi hey...

bu dediğin belki dönemine göre doğruydu...
ama şu an dünya düzeni ortadayken,bu adamlar memurken ve memurun başka iş yapamayacağını bile bile nasıl bu gelenek sürsün istiyor...
adam çocuğunu imam hatipe yolluyor,imam hatipin önü kapalı imam oluyor insanlar...
ee devlet bunları bir maaşla bir yere atıyor...
bu adamlar maaşları olmadan nasıl geçinecek ?
sistemi düzenlenmeden bu adamların suçu ne...

Kumaşı iyi olmayan adamı ilim çarpar kardeşlik para nasıl kumaşı iyi olmayanı bozduğu gibi.. Bilse ne yazar kendisi beş para etmez.. Hamaldan başka birşey değil.. Ama bunun taşıdığına hurafeler de karışmış..
Alt 02-18-2012, 16:07   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
nolmuşsa bunada 28 şubattan sonra olmaya başlamış,2000 li yıllarda egolarına mağlup olmuş kardeşlik...
1996 yılında iskender evrenesoğluyla katıldığı bir program var bunun...
iskenderi rezil ediyor,iskenderi ilimle vuruyor yere resmen...
iskenderin iddialarına ayetten cevap veriyor bir bir,bas bas bağırıyor evrenes deyyusu...
evrenesoğlu kaçıyor gidiyor canlı yayından...
Alt 02-18-2012, 16:07   #7
Kullanıcı Adı
Terennüm
nasıl bir sakat bakış açısı.o zaman vefat edenlerin hepsi murdarmı gitti öbür tarafa zira cenazeleri yıkayanlar devletin maaşlı imamları değil mi?
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-18-2012, 16:13   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
sanırım camiye uğramıyor bunu da kendine mazeret olarak sunuyor adem abi
Alt 02-18-2012, 16:14   #9
Kullanıcı Adı
Fırat
Alıntı:
İntifada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
nolmuşsa bunada 28 şubattan sonra olmaya başlamış,2000 li yıllarda egolarına mağlup olmuş kardeşlik...
1996 yılında iskender evrenesoğluyla katıldığı bir program var bunun...
iskenderi rezil ediyor,iskenderi ilimle vuruyor yere resmen...
iskenderin iddialarına ayetten cevap veriyor bir bir,bas bas bağırıyor evrenes deyyusu...
evrenesoğlu kaçıyor gidiyor canlı yayından...
Ne içirdiler acaba kardeşlik alimim diyen keyif ehli olup çıkıyor başımıza.. Burada olsa kendisi de sen kaçırtırdın yaşarımı forumdan...
Alt 02-18-2012, 16:15   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Saba tümer'e konuk olsun kur yapsın kendisi

http://video.milliyet.com.tr/video-i...STQPjqDKq.html

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)