AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-09-2011, 00:58   #1
Kullanıcı Adı
HaArP
Standart Kilise’de okunan ezan Hıristiyanları büyüledi - Video
Kilise’de okunan ezan Hıristiyanları büyüledi - Video

Avrupa’da bir kilise ayin öncesi ezan okuması için bölgedeki bir camii imamını davet etti. Ezan okuyan Arap imam herkesi büyüledi.

Avrupa’da bir kilisede okunan ezan Hıristiyanları büyüledi. Ayin öncesi bölgedeki bir cami imamını ezan okuması için davet eden kilise yöneticileri, ezan karşısında herkesin büyülendiğini belirtti.
Kilise yöneticileri, İslam Merkezi’ne başvurup yıllık kutlamalarında ezan okuyacak bir müezzin göndermesi talep etti. Ezanın okunacağı yer de onların en büyük katedralinden bir tanesiydi. Müezzin olarak mühendis Ammar seçilmişti.

Olayın gerisini Ammar anlatıyor: “Çok tereddüt ettim, istihareye yattıktan ve danıştıktan sonra Arap kıyafetlerimle gitmeye karar verdim. Gidip kilisede ezan okudum. Allah’a yemin ederim ki ellerinde müzik aletleri olmasına rağmen onlardan çok acayip bir huşu gördüm. Ayinlerine başlamak için benim bitirmemi bekliyorlardı. Bitirip çıktıktan sonra bazılarının dışarıda beni bekledikleri görmek beni oldukça şaşırttı. Bazıları ağlamadan duramıyorlardı. Bunlar arasında yaşlı bir kadın vardı, benden kalbini derinden sarsan bu kelimelerin tercümesini istedi.”

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=x3v5SSEaJcE

http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=204338

HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-09-2011, 01:22   #2
Kullanıcı Adı
Gönülden
Her işte vardır bir hayır...ezanın eşsiz büyüsüyle birçok kişinin etkilendiğini biliyoruz..

Yalnız adamlar neyi kutluyormuş...yani bizim imamı durduk yere mi çağırıp ezan okutmuşlar

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-09-2011, 01:25   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Okunan ezan bana biraz farklı geldi. Sanki alıştığımız ezan daha etkileyici gibi. Dini konuda bilgili bir arkadaşımız bu konuyu daha iyi yorumlayabilir. Yanlış bir söz etmek istemem.

Ezanın sesini duyup da etkilenmemek mümkün mü? Rabbim o sesi kulaklarımızdan, alnımızı secdeden, imanı ise kalbimizden eksik etmesin. Amin
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2011, 13:15   #4
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Bazen degisIk münasebetlerle müslümanlar kiliseye davet edilir veya tersi olabilir. Örnegin diyalog faaliyetleri veya iyi komsuluk iliskileri cercevesinde bu tür organizasyonlara istirak ediliyor.Pazar ayinleri veya baska ibadet günleri olmasi sart degil. Kiliselerde anma törenleride düzenleniyor. Tahminim buda onlardan biri. Enderde olsa kimi zaman kiliselerde müslümanlardan ezan okunmasini veya Kurani Kerim tilavet edilmesini arzu eden hiristiyan papazlari oluyor.

Ezani Muhammediyi okumanin Türklerle Arablar arasinda okunusunda makam farkliligi vardir. burda görüldügü gibi. Hangi makamda olursa olsun Ezanin güzelligi bir baskadir.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2011, 14:29   #5
Kullanıcı Adı
Terennüm
Thumbs up Kilise’de okunan ezan Hıristiyanları büyüledi
Avrupa’da bir kilise ayin öncesi ezan okuması için bölgedeki bir camii imamını davet etti. Ezan okuyan Arap imam herkesi büyüledi.

Avrupa’da bir kilisede okunan ezan Hıristiyanları büyüledi. Ayin öncesi bölgedeki bir cami imamını ezan okuması için davet eden kilise yöneticileri, ezan karşısında herkesin büyülendiğini belirtti.
Kilise yöneticileri, İslam Merkezi’ne başvurup yıllık kutlamalarında ezan okuyacak bir müezzin göndermesi talep etti. Ezanın okunacağı yer de onların en büyük katedralinden bir tanesiydi. Müezzin olarak mühendis Ammar seçilmişti.
Olayın gerisini Ammar anlatıyor: “Çok tereddüt ettim, istihareye yattıktan ve danıştıktan sonra Arap kıyafetlerimle gitmeye karar verdim. Gidip kilisede ezan okudum. Allah’a yemin ederim ki ellerinde müzik aletleri olmasına rağmen onlardan çok acayip bir huşu gördüm. Ayinlerine başlamak için benim bitirmemi bekliyorlardı. Bitirip çıktıktan sonra bazılarının dışarıda beni bekledikleri görmek beni oldukça şaşırttı. Bazıları ağlamadan duramıyorlardı. Bunlar arasında yaşlı bir kadın vardı, benden kalbini derinden sarsan bu kelimelerin tercümesini istedi.”
Sizi videoyla başbaşa bırakıyoruz:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=x3v5SSEaJcE
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2011, 15:01   #6
Kullanıcı Adı
AKcaabat
MasAllah.

Ayirca kiliselerin ne kadar soguk ve itici oldugunuda tekrar görmüs oldum.
AKcaabat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2011, 15:38   #7
Kullanıcı Adı
Gönülden
Konular birleştirilmiştir arkadaşlar

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)