AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-10-2012, 10:21   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Kilisede Kılınan Namaz Kaza Edilmeli


İlahiyatçı - Yazar Hüsnü Aktaş, bir Müslümanın kilisede namaz kılmasının hiçbir şekilde caiz olmayacağını belirterek, bu namazın tahrimen (harama yakın) mekruh olduğunu bildirdi.

‘İslamcı' yazarlardan Hilal Kaplan'ın bir kilisede mumların, şamdanların önünde verdiği poz gündemdeki yerini koruyor.


Ziyaret ettiği kilisede namaz da kıldığını açıklayan Kaplan'ın bu davranışı, İslam dininin kuralları bağlamında tartışılıyor.


Hıristiyanların kiliseleri ve diğer kutsal mekanlarına sadece Kur'an-ı Kerim'deki “Sizden öncekilerin kalıntılarını görmez misiniz?” mealindeki mesaj gereği, ibret alınmak üzere gidilip gezilebileceği bildirildi.


Bu mekanlara turistlik gezi yapılmasının İslam dini açısından caiz olmadığını belirten uzmanlar, bu mekanlarda şaka yollu dahi olsa Hıristiyanlığın ritüellerinin taklit edilmesinin müslümanı dinden çıkarabileceği uyarısı yapıyorlar.


Bu ritüelleri taklit etmenin bazı alimlere göre efal-i küfür (küfür fiili) olduğunu belirten İlahiyatçı - Yazar Hüsnü Aktaş, bazı alimlerce de büyük bir günah olarak hükümlendirildiğini bildirdi.



Misal olarak, haç takmayı gösteren Aktaş, müslümanın boynuna haç takmasının muhkem olan nas'ı inkar etme veya dalga geçme olarak görüldüğünü, bu fiilin Kur'an'daki Hz. İsa'nın (AS) öldürülmediği yönündeki hükme muhalefet ve küfür anlamına geldiğini belirtti.


Kiliselerde namaz kılmanın ise hiçbir şekilde caiz olmayacağını belirten Aktaş, bu namazın tahrimen (harama yakın) mekruh olduğunu bildirdi.


Olayın dini hükmünün dışında insani ve sosyal boyutuna da işaret eden uzmanlar, nasıl hıristiyanların gelip camilerde ayin düzenlemesinden Müslümanlar rahatsızlık duyarsa, bunun gibi hristiyanlara da saygısızlık yapılmamasını, Kur'an'ın bir hükmü olan ‘hürmetlerin karşılıklılığı' ilkesi gereği kiliselerde namaz kılmak gibi yollara tevessül edilmemesi gerektiğini belirtiyorlar.


Habervaktim.com

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım