AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Seçenekler
 
Alt 04-16-2010, 23:39   #1
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Standart Kırmızı et için korkunç iddia!




Et Üreticileri Birliği üyesi Mehmet Emin Arslan'dan korkunç iddia...

Arslan, yaptığı açıklamada Avrupa'da kedi köpek maması olan etlerin Türkiye'de 14 dolara satıldığını söyledi. Arslan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de insan sağlığını tehdit eden sağlıksız et konusunda bilinç oluşması gerektiğini belirterek, bu konu ile ilgili acil olarak önlem alınması gerektiğini kaydetti.Bugün gelinen noktada dünyanın en pahalı etini Türkiye'nin tükettiğine dikkati çeken Arslan, kırmızı et fiyatlarındaki yükselişin et sahteciliğini artırdığını ve bu işi fırsat bilen kalpazanların insan sağlığını hiçe sayarak hastalıklı etleri piyasaya sunduğunu ifade etti.

Arslan, Avrupa ve Amerika'da sütten çıkan yaşlanmış ineklerin etlerinin genellikle kedi ve köpek maması üretiminde kullanıldığını dile getirerek, ''Avrupa'da kedi köpek maması olan etler Türkiye'de 14 dolar'' dedi.
Son iki yıl içerisinde Türkiye'de kırmızı et fiyatlarının yüzde 120 oranında artış gösterdiğini vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

''Bu artışla beraberinde halk sağlığını tehdit eden unsurlar öne çıkmaya başladı. Ne olduğu belirsiz hastalıklı etler ve kaçakçılık ciddi boyuta ulaştı. Haram olan hastalıklı atlar, eşekler ve domuzlar kırmızı et olarak halkın sofrasında yer edinmeye başladı. Azalan hayvan varlığımız, birçok toplumsal sorunları da beraberinde getiriyor. En önemlisi ham maddesi kırmızı et olan kasap, restoran, lokanta, catering, yemek üreten firmalar, oteller ve turizm firmalarında sıkıntılar büyümeye başladı. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların birçoğu iflas etti. Ayakta kalan firmalar ise şube sayısını düşürdü, sesiz sedasız binlerce insanımız işsiz kaldı, pahalı olan kırmızı et sadece et sektörü değil yukarıda bahsedilen hizmet sektörlerinde de büyük sorunlara yol açtı.

Bu durum böyle devam ederse milyonlarca insan önümüzdeki zamanlarda işsiz kalacak. Kasapların ortalama haftalık et satışları iki dana iken (yaklaşık 500 kilogram) şu anda haftalık kırmızı et satışları 80 kilogram. Restoran ve lokantalar ise menülerinden kırmızı eti çıkardılar, daha çok hamur işlerine ve tavuk etine yöneldiler. Catering ve yemek şirketleri ise soyalı kıyma ve tavuk etini kullanıyorlar. Oteller ise her şey dahil sistemde kırmızı et kullanmadan ağırlıklı karışım et ürünleri ve tavuk ağırlıklı yiyecekleri servis ediyorlar. Ulusal markalar, sucuk fabrikaları ise sucuk, salam, sosis gibi ürünlere hiç et kullanmadan bol katkılı, tavuk kemiği ve dananın böbrek yağından et mamulü üretiyorlar.''

Arslan, Türkiye'de kırmızı ete her hafta kilosuna 1 dolar zam geldiğine dikkati çekerek, Amerika'da kişi başı kırmızı et tüketiminin 90 kilo, Avrupa'da 70 kilo, Türkiye'de ise 6 kilo olduğunu belirtti.



Konu ile ilgili 2 ay önceki haberimiz;
http://www.akpartiforum.com/et-pahal...i-t125121.html

 

Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi