AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-30-2010, 00:06   #1
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart Kitap kurdu Abdullah dede, gazete almak için günde 10 km yol yürüyor
Amasya'nın Suluova ilçesine bağlı Kapancıağlı köyünde yaşayan 78 yaşındaki Abdullah Kuzucu tam bir kitap kurdu.

Okumayı kendi çabalarıyla öğrenen Abdullah dede, evine küçük bir kütüphane kurmuş. Kitabın haricinde gazete de okuyan Kuzucu, her gün 10 kilometre yolu çoğu zaman yaya kat ederek gazete almayı ihmal etmiyor. 4 gazete takip eden yaşlı kitap kurdunun, en büyük hayali ise köyüne kütüphane kurup kitaplarını oraya bağışlamak.

Okuma-yazmayı 18 yaşında öğrendiğini anlatan Kuzucu, "O yıllardan beri tarihî, dinî, Arapça kitaplar okuyorum. İlim çok önemli. Günümüz insanı ilmin kıymetini bilmiyor, okumuyor. Allah'ın 'Oku' emrinden yola çıkarak hem gazetemi hem de Kur'an-ı Kerim okuyorum." diyor. Basının bir güç olduğunu ifade eden Abdullah dede, "İnsan araştırmalı, öğrenmeli. Gazeteler olmazsa insanı gaflet basar, gazeteler insanı aydınlatıyor. Gazetelerde önemli bulduğum yazıları keserek arşivliyorum." diye konuşuyor. Kuzucu, insanın yemeye-içmeye para ayırdığı gibi kitap almaya da ayırması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam ediyor: "Aç gezerim ama gazetesiz gezmem, her gün ortalama dört gazete okurum, köyden gidemediğim zamanlarda gazetelerimi mutlaka birine bayiden aldırtırım. Bazen sabah namazından sonra yola çıkıp 10 kilometre yolu yayan gidip geliyorum. Yolda alan olursa arabayla dönüyorum." Eşi vefat ettiği için oğluyla birlikte yaşayan Abdullah dede, gençlere televizyon karşısından uzaklaşıp, kitap ve gazete okumalarını tavsiye ediyor.

ZAMAN

El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-30-2010, 00:09   #2
Kullanıcı Adı
Mavera
dedeme örnek olsun.. birileri gibi cikip evlenme programlarinda boy göstermek yerine genclere islamin ilk sözü olan "oku" yu örnek gösteren muhteremin ellerinden öperim..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-30-2010, 00:10   #3
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
Galevera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
dedeme örnek olsun.. birileri gibi cikip evlenme programlarinda boy göstermek yerine genclere islamin ilk sözü olan "oku" yu örnek gösteren muhteremin ellerinden öperim..

Görünce şaşırdım.Sonra maşaALLAH dedim ve sonrasında açıkçası kendimden utandım.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-30-2010, 01:05   #4
Kullanıcı Adı
akgurbetci
MasAllah dedeme.

Simdi ki genclik okumaktan aciz.

Bilgisayar karsisinda oyunlarla kafayi bozmus bir genclik yetistiriyoruz.

Ve o gencler gelecegimiz olacak.

(O gencler arasinda bizde düsüyoruz. Okuyalim, okutalim insaAllah.)
akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)