05-24-2009, 19:32 | #1 |
kız çocuklarının diri diri gömülmesi(dayıya gitmek)
Bir gün Peygamber Efendimizin yanına bir adam gelerek şunları anlatmıştı:
-"Ya Rasulallah, biz cahiliyyet devrinde yaşamış insanlarız. Putlara tapar, çocuklarımızı öldürürdük. Benim bir kızım vardı. Çağırdığım zaman yanıma sevinerek gelirdi. R gün yine onu çağırmıştım. Koşarak geldi; arkama düştü. Onu evimizin civarındaki bir kuyumuza kadar götürdüm. Elinden tutup kuyuya atıverdim. Onun bana son sözü" babacığım! Babacığım!" demek oldu. Bunları duyan Hz. Peygamber üzüntüsünden ağlamaya başladı. Orada oturanlardan biri, "Be adam, Rasulallah´ı hüzün içinde bıraktın." Dedi. Peygamber Efendimiz o adama;"Söylediklerini bir defa daha anlat!" buyurdu. Adam söylediklerini tekrarlayınca Peygamber Efendimiz yine ağladı. Gözlerinden akan yaşlar sakalını ıslattı. Gözyaşlarını sildikten sonra ona dönerek:" Muhakkak ki Allah, cahillik icabı yaptıklarınızı yeniden işlenmedikçe cahiliyyet devrinde kor, İslam devrine geçirmez."
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-24-2009, 19:36 | #2 |
neden dinimize inanmıyanlar bundan bile etkilenmiyor...
bu din bize kolay gelmedi... kolay müslüman olunmuyor... peki biz neden dinimizin kıymetini bilmiyoruz paylaşım için teşekkürler abi Allah razı olsun |
|
05-24-2009, 19:38 | #3 |
http://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=105151
bu konuya istinaden açılmıştır.. |
|
05-24-2009, 19:40 | #4 | |
Alıntı:
iğrençlik yapıyorlar... tabi gene cahillik ama şimdi araştır dini öğren... inanamıyorum uğur için bumu yapılır ya..Ahlaksızlık ve edepsizlik başka bişey değil... Rabbim sen bizi dinimizle sınama |
||
05-24-2009, 19:45 | #5 |
tuğba dayıyaya gitmek ne demektir diye sordu onu izah içindir..
|
|
10-15-2010, 10:29 | #6 |
anneler kız çocuklarını hep ağlayarak sevdiler.
ağlayarak süslediler ölüme... ağlayarak hadi dayına gidiyorsun dediler. sen yokken sultânım, canlı canlı toprağa gömülmenin adıydı dayıya gitmek. anne yüreğinin çıldırtan çaresizliğiydi. ve yavrusunun ölüme gidişini seyretmesiydi... Dursun Ali Erzincanlı |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|