AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-09-2011, 17:37   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Thumbs up Kocaeli Ak Parti İftarlarını İptal Kararı Aldı.
AKP, ilçelerdeki iftar programlarını iptal etti. İftar yemekleri için ayrılan bütçe Somali’ye gönderilecek

FİKİR BABASI AKP
Kocaeli, açlıktan her gün binlerce kişinin öldüğü Somali için dev bir yardım kampanyası başlatıyor. Kampanyanın fikir babası olan AKP İl Başkanı Mahmut Civelek dün umreye gitmeden önce ilçe başkanlarıyla birlikte aldıkları kararı açıkladı. Civelek, “İlçelerde yapacağımız tüm teşkilat iftarlarını iptal ettik. İftar programının bütçesini Somali`ye yardım kampanyasına aktaracağız” dedi.

KAMPANYA BAŞLIYOR
Geçtiğimiz yıl sel felaketi yaşayan Pakistan için büyük bir yardım kampanyası başlatan Kocaeli, bu kez açlıkla savaşan Somali için ayağa kalktı. AKP İl Başkanı Mahmut Civelek`in siyasi parti il başkanlarına verdiği iftarda ortaya atılan yardım fikri için resmi kanallar harekete geçti. Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi kampanyanın detaylarını belirlemek için kolları sıvadı.

KOMİSYON KURULACAK
Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Yücel, tıpkı Pakistan için düzenlenen yardım kampanyası gibi tüm çalışmaları Kocaeli Valiliği`nin kontrolünde, Büyükşehir Belediyesi`nin desteğiyle yürüteceklerini söyledi, “Öncelikle bir komisyon kuracağız. Çok büyük bir kampanya başlatacağız. Tüm sivil toplum kuruluşlarını harekete geçireceğiz. İş adamlarımıza büyük görev düşüyor” dedi.

3 AY DA TOPLANACAK
Kampanya ile ilgili yasal prosedürler tamamlandıktan sonra açılacak bir banka hesap numarası vasıtasıyla yardımları almaya başlayacaklarını belirten Yücel, “Herhangi bir miktar belirlemeyeceğiz. Çünkü yardımın küçüğü büyüğü olmaz. Vatandaşlarımız ne verirlerse onu kabul edeceğiz. Yardımı 3 ay içinde toplayıp Somali`ye göndermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Bizim Kocaeli

Konu ALmi´ tarafından (08-09-2011 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir..
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-09-2011, 17:46   #2
Kullanıcı Adı
Eşref
Haber güzel ama AKP yerine Ak Parti yazılsa daha güzel olurdu.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-09-2011, 19:12   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
gazete sol tandaslı ondan sanırım .
Alt 08-09-2011, 19:44   #4
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
AFRİKA'DAKİ AÇLIK, İFTAR İPTAL ETTİRDİ

Rize Eğitim Bir Sen Şube başkanı Seyfettin Afacanlar her yıl düzenlemiş oldukları iftar yemeklerini Afrika’da yaşanan açlık nedeniyle bu yıl iptal ettiklerini açıkladı.

Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar, Memur Sen’e bağlı tüm sendikaların, genel merkezlerinin almış olduğu karar doğrultusunda, geleneksel iftar programlarını bu yıl Türkiye genelinde iptal ettiklerini belirterek, “Son 60 yılın en kurak yazının yaşandığı, milyonlarca kişinin açlıktan ölme tehdidinde olduğu Afrika’da yaşanan açlık felaketine Rize olarak seyirci kalamazdık. Bu nedenle düzenleyeceğimiz iftar programlarını iptal ederek, ayrılacak kaynağı Afrika’ya bağışlayacağız. Üyelerimizin bu konuyu olumlu karşılayacaklarına inanıyoruz. Verilen iftarlarda bir kişi adına ödenen para ile Afrika’da onlarca çocuğun hayatını kurtarabiliriz. Bu nedenle Rize’deki tüm sivil toplum kuruluşlarının da bu yılki iftar programlarını iptal ederek, harcanacak parayı Afrika’da ölümle pençeleşen insanlara göndermeleri doğru bir tercih olacaktır.” dedi.

Pazar53
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)