AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kültür-Sanat Köklü Kültür Ve Sanatımız ile ilgili tüm paylaşımlar burada yapılıyor

Stil
Seçenekler

Alt 05-30-2009, 22:21   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Thumbs up Kocaeli Kitap Fuarı 2009 [FOTO] - Kocaeli Kitaba Koştu !!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Kitap Fuarı, İnterteks Fuar Alanı’nda, il protokolü ve 3 bine yakın vatandaşın katılımıyla açıldı.

Ersin ÇELİK Kocaeli'den bildiriyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1. Kitap Fuarı, İnterteks Fuar Alanı’nda 88’i yayınevi, yerel gazete, dergi, radyo ve STK’lardan oluşan toplam 114 kuruluşun katılımı ve vatandaşların yoğun ilgisiyle açıldı. Fuar açılışına; Vali Gökhan Sözer, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Balkır, Sağlık eski Bakanı Kazim Dinç ve birçok bürokrat katıldı.
“FİKİRLERİMİZİ OLGUNLAŞTIRAN KİTAPLARDIR”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı açılış konuşmasında “Fikirlerimizi olgunlaştıran toplumu kaynaştıran varlığımız kitaplardır. Özellikle Kocaeli halkının daha fazla kitap okumasını diliyorum. Biz Türk toplumunu kalkındırmak istiyorsak, daha önemli ufuklara yol almak istiyorsak, kitap okumalıyız. Bu fuarla birlikte kitap okuyanların sayısında da artış olacağı inancındayım. Burada birçok yayınevi kitaplarıyla yazarlarımız da görüşleriyle halkla buluşacaklar” dedi.

“STANTLAR ÜCRETSİZ”
Stantların yayınevlerine bu yıl ücretsiz tahsis edildiğinin altını çizen Karaosmanoğlu, “Bu hizmeti Kocaeli halkının ayağına getirmekten dolayı çok mutluyuz. Ailelerin de kitap okuyarak çocuklarının kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlamaları gerekiyor” diye konuştu

BURDUR "GADİ GARİ" DEDİ 4 YILDA BİRİNCİ OLDU
Milletvekili Fikri Işık da okumanın önemine dikkat çektiği konuşmasında “Zamanın verimli kullanılmasını istiyorsak kitap okumalıyız. Okuyarak öğrenme çağına geçiriyoruz. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Kocaeli’nin bir bilim kültür sanat merkezi olarak anılmasını istiyoruz” dedi. Burdur’un OKS başarı oranında 4 yıl öncesinde 27. sırada yer alırken bugün birinci sıraya yerleşmesinde okuma alışkanlığı kazanılmasına yönelik yapılan uygulamaya dikkat çeken Işık, “Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konuyla ilgili bilgi aldım. Bir sürü ayrıntıdan bahsetti ama en dikkat çekeni Burdur'un yerel şivesiyle başlatılan, "Hadi gari kitap okuyalım" kampanya çok etkili olmuş. Velilerin bir saat süreyle evde televizyon ve interneti kapatarak, anne, baba dahil çocukların bu zaman aralığında kitap okuduğunu öğrendim. Tüm Kocaelili ailelerin özellikle bu konuya dikkat etmesini diliyorum. Bu neden ilimizde olmasın? Bu şekilde Kocaeli’nin başarı oranının artacağına inanıyorum”bilgilerini verdi.

BAŞKAN VE VEKİL BOL BOL KİTAP İMZALADI
Vali Sözer de kitap okuma oranının son yıllarda arttığına işaret etti. Vali Sözer, “Büyükşehir Belediyesi ilk defa düzenlediği kitap fuarıyla önemli eksikliği gidermiş, kitaba ulaşmak isteyenleri bir araya getirmiştir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Açılış kurdelesi il protokolü tarafından kesildi. Ardından Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler kitap stantlarını gezdi. Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi standına geldiğinde ise vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vali Gökhan Sözer, Milletvekili Fikri Işık, İl Başkanı Zeki Aygün, başkan Dr. Nevzat Doğan’a Çalışınca Oluyor” isimli kitabını imzalayan Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşları da kırmayarak, onların kitaplarını da imzaladı.

6 BİN YILLIK MÜZİK ALETLERİNE BÜYÜK İLGİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “100 yıllık Kocaeli Fotoğrafları” ve “6000 Yıllık Müzik Aletleri” sergileri de büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, Kocaeli’nin geçmiş yüzyılına tanıklık eden çoğu hiç yayınlanmamış fotoğrafları görüp, tarih hakkında geniş bilgi aldı. Ayrıca çoğu unutulmaya yüz tutmuş bir dönemin gözde çalgıları da fuarda müzik severlerle buluştu. Kocaeli halkı adlarını dahi duymadıkları müzik aletlerini hem görme hem de seslerini dinleme imkanı buldu.

VATANDAŞLAR FUARA ÜCRETSİZ TAŞINACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yazarların kitaplarını imzalayacağı ve görüşlerini vatandaşla paylaşacağı fuar süresince; Kocaeli Üniversitesi ve şehir merkezinden toplam 3 araçla ücretsiz ring seferleriyle hafta içi her gün vatandaşlara ulaşım hizmeti verecek. Ayrıca ilçelerden de vatandaşlar İnterteks Fuar Alanı’na taşınacak.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-30-2009, 22:22   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alt 05-30-2009, 22:22   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı

Alt 05-30-2009, 22:23   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı

Alt 05-30-2009, 22:23   #5
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alt 05-30-2009, 22:24   #6
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
İlber Ortaylıda Oradaydı

Alt 05-30-2009, 22:25   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alt 05-30-2009, 22:59   #8
Kullanıcı Adı
Morte
Orada bulunmayı çok istemiştim ama olmadı... Sağlık olsun Gitmesi mümkün olan hiç bir insanın kaçırmaması gereken bir fuar.
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)