![]() |
#1 |
![]() ![]() Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu, 298 haftadır sürdürdüğü basın açıklamalarına dün de devam etti. Platform, İzmit İnsan Hakları Parkı Özgürlük Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. MAZLUMDER Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Medine Küçük’ün okuduğu açıklamada, henüz açıklanmayan ulaşım zammı eleştirildi ve özetle şunlar dile getirildi: “Kent Kart uygulamasını yaygınlaştırmak için kart sahibi olmayanları cezalandırma anlamına gelen fiyat belirlemeleri yapılıyor. Eğer Kent kartınız yoksa üçte bir daha fazla ödemek zorunda bırakılarak neredeyse insanları kart sahibi olmaya zorluyorsunuz. Sayın yetkililer bu bir özendirme değil cezalandırmadır. Yıllardır annemizin bizi korumak adına söylediği ‘Sakın ha öcü var’ söylemini davam ettirerek bizi yönlendirmekten vazgeçin. Çünkü biz öcülerimizi çocukluk anılarımızın arasında bıraktık. İnsan onuruna yakışır muamele görmek istiyoruz” ![]() Yeni yılın ilk zammı İzmit şehir içi ulaşıma yapıldı. 90 KR olan öğrenci ücreti 1 TL, 1,20 TL olan Kent Kart ücreti 1,50 TL, 1,35 TL olan paralı indi bindi ücreti ise 2 TL’ye yükseltildi. Resmen açıklanmasa da onaylanan zam miktarlarının, 15 Ocak tarihinden itibaren uygulanacağı söyleniyor. Böylece şehir içi paralı ulaşım 1,35 TL’den 2 TL’ye çıkartılarak yüzde 50’nin üzerinde bir zam yapılmış olacak. Halkevleri üyesi öğrenciler de dün Büyükşehir Belediyesi önüne geldi, açıklanmayan ulaşım zammını protesto etti. Gençler, ulaşım zammı geri çekilmezse çok büyük bir eylem yapacaklarını söyledi. Büyük soygun! Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Mihrican Atalay, özetle şunları söyledi; “Toplu taşımanın amacı kamu yararı sağlamaktır. Ulaşım sabah 06. 00-09. 00 saatleri arasında ücretisz olmalıdır. Asgari ücrete yüzde 5 zam yapılmışken, emekçilerin günlük olarak kullandığı ulaşım araçlarına yüzde 50’nin üzerinde zam yapılması kabul edilemez. Düşük ücretle yaşama çabası veren emekçiler için böyle bir zam yaşam koşullarının daha da ağırlaşması, geçim sıkıntısının büyümesi demektir. Halkın temel ihtiyaçlarından birisi olan ulaşım konusunda, gerekli önlemler alınmazsa, emekçiler bu zammın altında ezilecektir”. Gençler adına konuşan Yaşar Seymen ise “Geçen sene 7. 5 TL verip Kent Kart aldık. Bu sene onu değiştirmemiz bekleniyor. Tekrar 10 TL verip değiştirmemiz isteniyor. Bu bir soygundur” dedi. Yerel Basın
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu kkonuda millet derin uykudayken konuyu basına ben tek başına ihbar etmiştim bizim üzerimizden haksız kazanç ve rant sağlanıyor diye. Bu hafta kocaeli ayağa kalktı bütün medya bu konuya yoğunlaştı iyimi
![]() Birilerinin rantına fena mani olduk ama hadi hayırlısı ![]() Duymadım görmedim bilmiyorum ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Furkan kardeş sen sağda soldaki eylemlere katılacağına , benim patronuma cami aratırken izmitin en tepesine cıkarmamak için yol haritalarına çalış.
Yan masadan destek aldım... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Şimdi dışarı çıktı . Gelsin soracam cevabı ona göre vericem.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Bu zam yapılmamalı % 50 lilik zam neden yapılıyor ? Enflasyon oranında zam yapılsın ..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Hayır abi zamdan çok beni kazıklamaları ayıp yani
![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |