![]() |
#1 |
![]() 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda herhangi bir tatsızlık yaşanmadı, çoluk çocuk herkes güle oynaya bayramı kutladı
Hükümetlerin yasaklamalarına karşın işçilerin direnişiyle karşılaşılan ve yaşanan arbedelerin ardından hükümete geri adım attırılarak serbest bırakılması sağlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı, bu yıl bayram tadında kutlandı. İşçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm Türkiye`de olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşkuyla kutlandı. Her hangi bir tatsızlık yaşanmadı. vENTERNASYONEL MARŞI EMEP, ÖDP, BDP, Eğitim-Sen, SES, ESM, Yapı Yol-Sen, Emekli-Sen, Kocaeli Alevi Dernekleri, Kocaeli Dersimliler Derneği, TMMOB`a bağlı Makine Mühendisleri Odası, DSP, HAS Parti ve CHP`li gençlerden oluşan yaklaşık bin kişilik grup Merkez Bankası önünden Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı`na kadar dillerinde 1 Mayıs Enternasyonel Marşı, ellerinde pankartlarla yürüdü. Geçmiş yıllarda büyük gerginliklerin, müdahalelerin ve can kayıplarının yaşandığı kutlamalarda polis her ihtimale karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. BEBEKLERİYLE GELDİLER Kutlamalara; BDP`nin bağımsız milletvekili adayı Emrullah Bingül, HAS Parti milletvekili adayı Sami Çakır ve DSP milletvekili adayı Yakup Kalmuk da katılarak destek verdi. Çoluk çocuk, büyük küçük demeden 1 Mayıs kutlaması için Merkez Bankası önünde toplanan bin kişi, taleplerini haykırdı. Kimi annelerin de bebek arabalarıyla kutlamalara dahil olduğu görüldü. AKP hükümetine karşı öfkeyle yürüyen topluluk; demokrasi, insanca yaşam ve eşit işe eşit ücret taleplerini dile getirdi, “Kürt sorununu” bir kez daha dillendirdi. 1 MAYIS HALAYI Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan grup önce “devrim şehitleri” için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından “Yaşasın 1 Mayıs, alanlardayız” sloganlarıyla davul ve zurna eşliğinde 1 Mayıs halayı çekti. Halayın ardından Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Veysel Kaplan, 1 Mayıs`ın anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı gerçekleştirdi. AKP`Yİ ELEŞTİRDİ Konuşmasının büyük bölümünü AKP`nin Kürt politikasına ayıran Kaplan, “AKP hükümeti kazanılmış haklarımıza yönelik saldırı politikalarına hız vermiş durumda. Bunun yanında kendine demokrat olan ve bildiğini okuyan AKP, Kürt sorunu, Alevilik, laiklik, zorunlu din derslerinin kaldırılması, basın özgürlüğü, temel insan hak ve hürriyetlerine getirilen sınırlamalarda iki yüzlü bir tutum izlemeyi sürdürüyor. İktidar bugün Kürt sorununa yaklaşımda 2002 politikasına dönmüş ve Kürt sorunu yoktur söylemini tekrar sahiplenir olmuştur” dedi. TALEPLERİ SIRALADI Çılgın projelerle anılmak istediğini söylediği başbakanın ülkeyi felakete götürecek çılgınlıklara giriştiğinin altını çizen Kaplan, “Asıl çılgınlığı Kürt sorununda yapıyor. Tüm bunlara rağmen grevli toplu sözleşme hakkımızı istiyoruz. Sözleşmelilere kadrolu iş güvencesinin sağlanmasını, ana dilde eğitim, sağlığa ve eğitime bütçe, cinsiyet ayrımcılığının kaldırılmasını, çalışanların onuruna yakışır ücret istiyoruz” diye konuştu. Kaplanın ardından kutlamalara katılan örgütlerin temsilcileri de birer konuşma yaptı. Etkinlik daha sonra, önce sanatçı Ali Ekber Eren`in ardından Gülay Zorlu`nun seslendirdiği türkülerle sürdü. Sanatçılar bayramı kutlamaya gelen kalabalığı coşturdu. BİNLER DE TAKSİM`DEYDİ İzmitli sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerin temsilcilerinin büyük çoğunlu ise sabahın erken saatlerinde İstanbul Taksim Meydanı`ndaki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için Perşembe Pazarı alanı, Halkevi ve fabrikalar önünden araçlarla hareket etti. Yaklaşık 100 otobüs dolusu işçi İzmit`ten Taksim`e gitti. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Has partiyi kesin
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Has parti tüm giderleri orak ve çekiç üretimi yapan bir fabrikaya ortaklığından aldığı pay ile karşılamaktadır. =D =D ( Kızıl Haber)
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() İstanbuldaydı sanırım. Has parti de yürüyüşe katılmış ama Tkp'liler ile birlikte yürüyorlar. Sonra mikrofon uzatıldı , adam özellikle tkp lilerle yürümüyoruz öyle denk geldi dedi (:
Yani ne işleri var orada. Çok saçma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
![]() Ben hala polisin müdahale etmemesine şaşıyorum. Ya bomba patlasaydı ? |
||
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Söke söke bayramımızı kutladık diyorlar. Ak partinin kendilerine sağlamış olduğu bu kolaylığa bile ihanet edebiiyorlar.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() has parti muhteşem teşkilatlanıyor...
hele istanbulda harikalar... |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Burda tam has hoşaf durumdalar reyiz
![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|