AK Gençliğin Buluşma Noktası
Filistin Direnişi (Ak Parti Forum) Filistin hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 06-01-2010, 21:48   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Arrow Kocaelide Tepki Çığ Gibi Büyüyor !
"İsrail terörist bir devlettir"
1 Haziran 2010 Salı 14:5
İsrail tarafından insani yardım taşıyan gemilere yapılan saldırıları toplumun herkesiminden tepkiler geliyor.

İsrail tarafından Gazze’ye götürülmek üzere yola çıkan insani yardım gemilerine yapılan saldırılara kentimizden tepkiler gelmeye devam ediyor.

ALÇAKÇA BİR KATILİAMDIR

Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Merkez Bankası önünde bir araya gelerek Sabri Yalım Parkı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler. Eylem sırasında atılan sloganlar ile İsrail’e olan tepki dile getirildi. Sabri Yalım Parkı’nda Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Akın Şişman “Gazze’ye insani yardım götüren uluslar arası konvoya yönelik saldırı da 16 kişinin öldürüldüğü, onlarca yaralının olduğu haberleri geliyor. Uluslar arası sularda sivillere yönelik böylesi bir saldırıya girişen İsrail bir kez daha barbar yüzünü göstererek alçakça bir katliama imza atmıştır. Bu katliamın bir tek izahatı vardır. İsrail terörist bir devlettir” dedi.

Yapılan saldırı sonrasında iktidar tarafından yapılan açıklamada İsrail ile ilişkilerin devam edeceğini gösterdiğini belirten Şişman “Ortak tatbikatın durdurulması, büyükelçinin geri çekilmesi göstermelik adımlarla sorun geçiştirilmek istenmektedir. 10 Mayıs günü İsrail’e boykot kampanyasının çağrılarına rağmen İsrail’in OECD üyeliğini engellemeyen Türkiye devleti bu katliam için İsrail’i cesaretlendirmiştir. O tarihlerde İsrail’i boykot girişimcileri ve Filistinli demokratik kitle örgütleri, İsrail’in “veto” edilmemesinin İsrail’in suçlarına onay vermek yummak anlamına geldiği belirtmişti. İsrail’in dileyeceği hiçbir “özür” bu katliamın lekesini silemez zira bu katliam bilerek ve istenerek işlenmiş bir suçtur” açıklamasında bulundu.

__________________________________________________ ______________________-

İsrail'e en sert tepki
Gazze'ye insani yardım götüren 6 gemiye saldıran İsrail'e en sert tepki Kocaeli'den geldi. Binlerce Kocaelili sokağa döküldü, bu zulüm karşısında herkesin de sokağa çıkması istendi
İSRAİL komandoları, Gazze'ye insani yardım götüren ve 6 filodan oluşan gemilere dün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Savunmasız insanlara silahlarla ve helikopterlerle saldıran İsrail komandoları 16 kişiyi öldürürken, gemideki onlarca kişiyi de gözaltına aldı. Filodaki Türk Mavi Marmara Gemisi'nde Kocaeli'den İsmail Yeşildal, Oktay Gökçe, İsmail Bayraklı ve Halim Yazıcı da bulunuyordu.
DÜNYA TEPKİ GÖSTERMELİ
İsrail saldırısına belki de en sert tepkilerden biri ilimizde gösterildi. Öğle namazından sonra Fevziye Camii'nden çıkan kalabalık, öfkesini sloganlarına dökerek Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. Gemideki Kocaelililerin ailelerinin de katıldığı eylemde, “Kahrolsun siyonist İsrail” sloganları tüm kentte yankılandı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı eylemde Kocaeli Gönüllü Teşükkülleri adına açıklama yapan Nevzat Yayla, İsrail'in Filistin'e insani yardım götüren gemiye yaptığı saldırıyı şiddet ve lanetle kınadıklarını söyledi. Bu saldırının tüm insanlığa karşı yapıldığını söyleyen Yayla, “Bütün insanlık bu saldırıya karşı gereken tepkiyi verecektir. Tüm ülkelerin İsrail'e ambargo uygulayarak, tecrit etmelerini istiyoruz. Yaşananlara sessiz kalarak suça ortak olan BM ve İKÖ, neden uluslararası yaptırımları yürürlüğü koymuyor” dedi.
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Filistin'e giden Mavi Marmara Gemisi'nde bulunan İsmail Yeşildal'ın eşi Şeyda Yeşildal, eylemde Kocaelililere seslenerek, “Başımız dik. Onlar oraya insani yardım götürdü. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum. Evinizi, aşınızı, çolğunuzu, çocuğunuzu bırakın ve sokağa dökülün. Onların kurtuluşu bizim elimizde” dedi. Oktay Gökçe'nin kardeşi Okan Gökçe ise, “Abim kardeşlerimin yanına gitti” diyerek acısının büyük olduğunu ve konuşamayacağını söyledi. Gökçe, sadece “Kahrolsun İsrail” diyebildi. Okan Gökçe'nin eşi Zeynep Gökçe ise kürsüye çıkarak sadece dua etti. Gökçe dua ederken eyleme katılanlar gözyaşlarına hakim olamadı. İsmail Bayraklı'nın kayınbiraderi Ali Kemal Eren da acısını çok sert dile getirerek, hükümetin yaptırım uygulamasını istedi.

__________________________________________________ ______________________

Hala haber yok
Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail ordusu tarafından baskında hayatını kaybedenlerin kimliğiyle ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı
İSRAİL komandolarının önceki gece Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne yaptığı operasyonda çok sayıda kişi ölürken, onlarca kişi de yaralandı. Gemide, Kocaeli'den Oktay Gökçe, İsmail Yeşildal, İbrahim Akınlı ve Halim Yazıcı bulunuyordu. Dün gelen yeni bir bilgiye göre, gemide Karamürselli Yahya Coşkun da var. Akçat doğumlu, Ankara’da yaşayan ve TV8’de sunuculuk yapan Yahya Coşkun’un da o gemide olduğu haberi, Karamürsel'de büyük bir endişe yarattı. Gerek diğer Karamürselli Oktay Gökçe, gerekse Coşkun'dan hiçbir haber alınamaması, endişeyi iki kat artırdı. Aslen Karamürsel Akçatlı olan Yahya Coşkun, geçtiğimiz yıl ODTÜ'yü bitirmiş ve TV8'da sunuculuk yapmaya başlamıştı.
ÖLENLERDEN 4'Ü TÜRK
VAHŞİ gemi saldırısının detayları belli oluyor. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, baskında ölen 9 kişinin 4'ünün Türk olduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca, kimlik tespit çalışmaları devam eden diğer 5 kişinin de Türk olduğuna inanıldığı belirtildi.

COŞKUN DA GEMİDE
Ölenlerden biri Siirtli 60 yaşındaki İbrahim Bilgen. İlimizden giden Oktay Gökçe, İsmail Yeşildal, Halim yazıcı ve İsmail Bayraklı'nın akibeti henüz belli değil. Gemide Ankara'da oturan Karamürselli Yahya Coşkun'un da olduğu öğrenildi.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)