![]() |
#1 |
![]() Arkadaşlar biliyorsunuz ki, son günlerde bir 'Kürt Açılımı' adı altında bir tartışmadır gidiyor.. Benim burada dikkatimi çeken husus, yerleşim alanlarının veya bölgelerin değiştrilen (Bu isim değişikliği ne maksatla yapılmış, o da tam bir muamma) isimlerinin yeniden yerel adlarla tanınması.
Ben Gaziantep'in, Nizip ilçesinin 'Aşağıçardak' köyündenim. Bizim köyümüz kürt kökenli.. ama anlattıklarına göre türk ailelerle ve hatta bir kaç yahudi aileyle birlikte yaşarlarmış.. Göçlerle sadece kürt kökenli aileler yerleşik olarak kalmış. Adıyaman civarından..oradan da Birecik civarına en son olarak ta şimdiki yerine yerleşmişler. Yıllardır kafama takılır..sorar soruştururum; nedir 'Aşağıçardak' ismi diye?!!.. Nereden gelmiş?..Kim koymuş?. Çünkü bir de "Yukarıçardak" var.. Evet arkadaşlar bu yerel isimler konusunda sizin de diyecekleriniz vardır.. Kendi adıma varsa bir yerel ismi o konsun, ben bunun tarafındayım.. Çünkü; Devlet hegomanyasıyla-sopasıyla hüküme karşıyım..
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() şimdiki adı esencik önceden GILVAR mış...köye de 5-6 senedir gitmiyorum
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() benim aslen doğum yerim Edirne Uzunköprü
Köyümüzün 1923 te Konulan ismi Bayramlı Fakat Cumuhuriyet dönemi öncesi Göçmen ailelerden oluştuğu için yüzyıllarca "Tırnova (Mutlu insanların yaşağıdı yer demek bulgarcada) olarak anılmış ve gerçek adı da "Tırnovaymış. Bizim Köydeki 90 yaş üzeri yaşlılar hala Tırnova der |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ben Van'ın Bahçesaray ilçesindenim..hayatım boyunca sadece bir kez gördüğüm köyümün halk arasında söylenen ismini telefuz bile edemiyorum..
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Yozgat-Buzluk Köyü..:p
Hep komik gelmiştir ismi. Annemin dedesi kurmuş köyü. Soyadı kanunu çıktığındaysa ''Buzluk'' soy adını almışlar. Herkesin bildiği tek şey var o da dedemin bunu istediği. Sonra da devlete başvurup köyün adınında Buzluk olarak değiştirilmesini istemiş. Köyün soyadı kanunundan önceki ismini kimse bilmiyo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|