AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 12-15-2009, 20:48   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Krizde kimseye EL AÇMADIK. 22 Ülke IMF ile anlaştı BİZ ANLAŞMADIK!

15 Aralk 09 - VAKİT

FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-16-2009, 10:48   #2
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Ülkemizin durumu bir çok kavrulan perişan olan ülkelere nazaran iyi , dış ülkelerde bir vesile ile çalışan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre , ülkemizin gıymetini bilmemiz isteniyor , o yüzden iktidarın dünya krizi karşısında göstermiş olduğu olumlu politika takdire değer , verilerde yukarıda ortada dileyen okusun.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-16-2009, 10:56   #3
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-16-2009, 11:09   #4
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Hakan Özkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ne oldu hakan bey , bakan şimşeğin verileri sizi tatmin etmedimi , ideolojik sermayeler güçlensin diye iktidarların basiretsizliklerine teslim olduğumuz yıllarda bankalarımızı hortumlayanlar bir gecede zengin olanların mesüliyetini yıllarca halkın cektiğini ne cabuk unuttuk , şimdi dış ülkelere nazaran hakikaten iyi durumda değilmiyiz ki çok güldünüz. Bildiğim kadarı ile tarım sektöründesiniz , tarım bakanının son gdo ile ilgili düzenlemeleri sizi kasmış gibi görünüyor.
Alt 12-16-2009, 11:14   #5
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Ukba tarım bakanının tarımla alakası yok şimdi beni konuşturacaksın.Sen kendi işine bak yada tabana kulak verde krizin insanlar üzerindeki etkisini görmezden gelme.Öyle kuru edebiyatlara karnımıztok.Biz ecevitin dönemindeki krizleride gördük.Sizin dediğiniz sermaye avcıları bugün yok ama pembe gözlüğünü kenara bir koy

Böyle bir hükümet böyle bir politika olmasa idi halimiz de harap idi.Amma velakin dürüst olalım birbirimizi savsaklamayalım.
Alt 12-16-2009, 11:19   #6
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Ukba tarım bakanının tarımla alakası yok şimdi beni konuşturacaksın.Sen kendi işine bak yada tabana kulak verde krizin insanlar üzerindeki etkisini görmezden gelme.Öyle kuru edebiyatlara karnımıztok.Biz ecevitin dönemindeki krizleride gördük.Sizin dediğiniz sermaye avcıları bugün yok ama pembe gözlüğünü kenara bir koy

Böyle bir hükümet böyle bir politika olmasa idi halimiz de harap idi.Amma velakin dürüst olalım birbirimizi savsaklamayalım.
Bak bak sen abine karşı nasıl bu şekilde konuşursun , dün bir bugün iki neyse . Bölge bölge cifcinin durumu iyi olmayabilir , büyük şehirlerdeki yaşamdan bağımsız konuşuyorsunuz , bedensel calışmaların yerini bilgi beceri aldığı için sektörel kaymalar yaşanıyor yaşadığınız yerde insanların kendini geliştirmemesi yeni modern aygıtlar ile işini geliştirmemesinin mağdurluğunu kriz cekemez. Bu arad cifciye verilen olanaklar yani kredi durumları cifcileri zıvanada cıkardı onda var bende neden yok diye kontrolsüz kullandığı kredilerin borçları ile boğuşuyorlar şimdi bence cifciler modern ülkelerdeki kalıpları takip edip kendilerini hem aklen hemde iş yönlü geliştirmeleri gerek.
Alt 12-16-2009, 11:29   #7
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Ya ukba burda konuşulacak şeyler değil.Burda hükümetinde zafiyeti var.Tarım sektörü sadece türkiyede değil avrupada da çiftçi ler var onlarda kredi kullanıyor.Buişler basit değil sizin olduğunuz yerden gözükmez.Gözüksede sizin gördüğünüz gibidir.Yeni modern aygıtlarla işini geliştirmeme gibi bir durum söz konusu değil nerde en son yenilik varsa ekipman anlamında bizlerde mevcut ama biz alışmışık tabiki hemen işin içinden sıyrılmaya.Çiftçi suçlu vardır tabiki suçu ama neden son 2 sene ekipmanlarınımı çaldılar hoyratca harcamamı yaptılar.Bankalardan kredi kullandılar bu da normal bir durum.Traktör aldılar,sosyal yaşamlarında eksiklikleri doldurdular.Kardeş gelde ben seni işin içinde yüzen biri olarak devletin yaptığı yanlış tarım poolitikalarını görsel ve belgeli olarak anlatayım.Avrupa da ekipmanlar ortak herkes sıra ile kullanıyor, israf yok mantığı beni kandırmaz.Biz avrupaya da gittik gördük.

Krizi de hissetmedi isen sana birşey söylemem işin harbiden tıkır ki rahat rahat söylevlerde bulunabiliyorsun.Gerçekleri göz ardı etmeyelim takım tutargibi savunma yapmayalım lütfen...

Konu Hakan Özkan tarafından (12-16-2009 Saat 11:31 ) değiştirilmiştir..
Alt 12-16-2009, 11:40   #8
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Ya ukba burda konuşulacak şeyler değil.Burda hükümetinde zafiyeti var.Tarım sektörü sadece türkiyede değil avrupada da çiftçi ler var onlarda kredi kullanıyor.Buişler basit değil sizin olduğunuz yerden gözükmez.Gözüksede sizin gördüğünüz gibidir.Yeni modern aygıtlarla işini geliştirmeme gibi bir durum söz konusu değil nerde en son yenilik varsa ekipman anlamında bizlerde mevcut ama biz alışmışık tabiki hemen işin içinden sıyrılmaya.Çiftçi suçlu vardır tabiki suçu ama neden son 2 sene ekipmanlarınımı çaldılar hoyratca harcamamı yaptılar.Bankalardan kredi kullandılar bu da normal bir durum.Traktör aldılar,sosyal yaşamlarında eksiklikleri doldurdular.Kardeş gelde ben seni işin içinde yüzen biri olarak devletin yaptığı yanlış tarım poolitikalarını görsel ve belgeli olarak anlatayım.Avrupa da ekipmanlar ortak herkes sıra ile kullanıyor, israf yok mantığı beni kandırmaz.Biz avrupaya da gittik gördük.

Krizi de hissetmedi isen sana birşey söylemem işin harbiden tıkır ki rahat rahat söylevlerde bulunabiliyorsun.Gerçekleri göz ardı etmeyelim takım tutargibi savunma yapmayalım lütfen...
Nasıl burda konuşulacak şeyler değil efendim açık konuşun , hem neden benim durduğum yerden gözükmezmiş ben uzaydamı seyehat ediyorum. Mesele kredi kullanma değil ki mesele bilincsiz halkın neyi nasıl kullanacağı ile alakalı . Bu arada sizin gördüklerinizi görmek için nereye çıkmam gerek onuda söylerseniz sevinirim. ekipman derken şunu ifade etmiştim . Bir köyle herkeste tarım araçları gereçleri var , belki iki tane traktör var herkes ben kazanacam diyerek kontrolsüz ekim yapabiliyor . Mahsül çokluğundan sebep cifci mağdur olabiliyor ne malını pazarlayabilecek mühendisi var nede malını depolayacak bir soğuk hava deposu , halbuki biz kavramı olsa zihinlerinde bir mühendis tutsalar sadece belli sayıda araç gereçleri olsa elindeki sermaye ile traktör falan filan almayerine soğuk hava deposu yapsalar . Kontorllü ekim ilede yıpranmasalar çıkan mahsülü depolasa mühendis pazar arasa çok dah agüzel olmazmı ama sizin sorununuz yaptığınız iş kişler üzerinden gittiği için tekelleşme işi işinize gelmez o zaman kooparatif aklı devreye gireceğinden cifcileri dilediğiniz gibi sömüremeyeceksiniz beni batı ve modern cifcilikten kastım buydu.
Alt 12-16-2009, 11:55   #9
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Keşke uzayda olsan daha net görürsün olaylarıVallahi billahi şu söylediklerinizin bir gram tutarlılık yanı yok.İşte tarım politikalarına bu mantıkla bakıldığından dolayı biz garbiz.Soğuk hava deposu dediğin olay 4 trilyon.Millet eve ekmek alamaz iken kahvede çayı yazdırır iken soğuk hava deposu ku gülünç demi.Onun ötesi soğuk hava deposu olan yerlerde de gelin bu sene elma takıldı gitmiyor 1.20 tl ye alınan elma şu an 80 kuruş çı işin içinden neden irandan elma ihracatı var sen bunları çöz garibim çiftçi zaten batak bir de yapması gerekenler listesini kabartmışsın.Kooporatif bizim işimize gelir de biz o yapıyı elde edemedik.Herkes te tarktör dengesiz dikim yapılıyor olayıda avrupada ki tarım alanları bizim buralardaki gibi değil kıyaslama yaparken göz önünde bulundurmak lazım.Ama işiniçin de olmayan,farklı işlerle meşkuliyeti olan kişilerin bu şekilde ifadeleri normaldir.Gelin halka inelim yukarda yer tutanlar aşağıdakiler kadar rahat olamazlar

Bunun ötesinde burda tarım konseyi oluşturmuş gibi yazma lütfen arkadaşlar bizi yanlış algılamasın.Bekle 2 saate yanındayım alacam ifadeni anlatacam sana oldumu ukbacım...
Alt 12-16-2009, 12:05   #10
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Keşke uzayda olsan daha net görürsün olaylarıVallahi billahi şu söylediklerinizin bir gram tutarlılık yanı yok.İşte tarım politikalarına bu mantıkla bakıldığından dolayı biz garbiz.Soğuk hava deposu dediğin olay 4 trilyon.Millet eve ekmek alamaz iken kahvede çayı yazdırır iken soğuk hava deposu ku gülünç demi.Onun ötesi soğuk hava deposu olan yerlerde de gelin bu sene elma takıldı gitmiyor 1.20 tl ye alınan elma şu an 80 kuruş çı işin içinden neden irandan elma ihracatı var sen bunları çöz garibim çiftçi zaten batak bir de yapması gerekenler listesini kabartmışsın.Kooporatif bizim işimize gelir de biz o yapıyı elde edemedik.Herkes te tarktör dengesiz dikim yapılıyor olayıda avrupada ki tarım alanları bizim buralardaki gibi değil kıyaslama yaparken göz önünde bulundurmak lazım.Ama işiniçin de olmayan,farklı işlerle meşkuliyeti olan kişilerin bu şekilde ifadeleri normaldir.Gelin halka inelim yukarda yer tutanlar aşağıdakiler kadar rahat olamazlar

Bunun ötesinde burda tarım konseyi oluşturmuş gibi yazma lütfen arkadaşlar bizi yanlış algılamasın.Bekle 2 saate yanındayım alacam ifadeni anlatacam sana oldumu ukbacım...
Siz epey bir yanmışşınız anlaşılan , muhalif chp yi geçtiniz bu eleştiriler ile , uzaktan yakından alakası yok dediğiniz şey batının cifciyi kalkındırma projesinin başarılı halidir .Soğuk hava deposu için hem devletimiz kredi vermeye müsait zaten cifcilerden bile para cıkmaz bu konuda olduki bir köydeki gereksiz zirai araçları toplasanız o paralara yanaşır. Bu arada dört trilyonluk soğuk hava deposunu siz uzayamı kuracaksınız bu kadar yüksekte değil fiyatlar neyse. Gelelim cay meselesine efendim ajetide yapmaya gerek yok . Millet olarak yaşadığımız günlerin kıymetini bilmeyiz lüks şeylermizden ödün verdiğimiz vakit bas bas bağırmasını iyi yaparız eskiden insanlar karnını doyurduğu vakitondan zengin yoktu şimdi hayatımıza giren onca gereksiz teknolojik şeylerden bir tanesi için ödün verdiğimizde yandık bittik sözleri yükselir olmuş kanaat yok kanaat . irandan elmamı geliyor yahu siz cifci olarak çok kazanayım diye ölcüsüz ilaçlama dengesiz meyve yetiştirirseniz onun pazarı tabiiki kaybolacak , biz sahbahtan beri bunu diyoruz hem içerde hemde dışarda tüketebilecek kalitide mahsül yetiştiremiyoruz. Ben tarım sektörü ile pek iyi olmasada yakın temastayım mağduriyetler evet var ama emin olun bilinçsizlik çok daha öte zaten bilincsiz cifcimizi kullanmak için bekleyen onca sömürgenler olduğu sürece bu iş düzelmez. Bu arada benim ne iş yaptığım sizi ilgilendirmez siz işinize bakın

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)