05-17-2009, 12:49 | #1 |
"Kronik" hasta çocuğa "Açık Okul"
Kronik hastalığı olan çocukların, Açık İlköğretim Okuluna yönlendirilmesi gündemde... Zorunlu eğitim çağının 6, 7 ve 8. sınıflarında süreğen (kronik) hastalığı olan çocukların, hastane ve evde eğitime devamında sorun yaşanması durumunda Açık İlköğretim Okuluna yönlendirilmesi gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), süreğen (kronik) hastalığı nedeniyle herhangi bir eğitim öğretim kurumundan doğrudan yararlanamayacak durumda olan zorunlu eğitim çağındaki bireylere, hastane ve evde eğitim verilebilmesi amacıyla yönerge taslağı hazırladı. Edinilen bilgiye göre, MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Süreğen Hastalığı Olan Bireylerin Eğitimi" yönerge taslağı, zorunlu öğrenim çağında olup kronik hastalığı olan çocuklardan eğitim öğretim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olanlara hastanede ve evde verilecek eğitim hizmetlerini düzenliyor. Daha önce yürürlükte olan "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Gerektiren Bireyler İçin Evde Eğitim Hizmetleri Yönergesi" Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 2 Mart 2009 tarihli kararıyla iptal edilmişti. Bakanlık, ilgili kurumlardan görüş ve öneri geldikten sonra yönergeye son şekline verecek. Hazırlanan yönerge taslağına göre, hastane ve evdeki eğitim hizmetinden yararlanacak çocuğun yaş ve gelişim düzeyine göre uygun bir okula kayıtlı olması zorunlu olacak. Zorunlu eğitim çağının 6, 7 ve 8. sınıflarındaki süreğen hastalığı olan bireylerin hastane ve evde eğitime devamında sorun yaşanması durumunda açık ilköğretim okuluna yönlendirilmesi öngörülüyor. Kaynak : AA
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|