![]() |
#1 |
![]() İbrahim Özen Üçe Katladı
KTÜ Rektörlük seçiminde oy kullanımı tamamlandı, sandıklar açıldı. ![]() Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlük adaylığı seçimi KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. 676 toplam seçmen sayısı bulunan seçimlerde oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından, sandıklar açıldı ve oy sayımı tamamlandı. Sandıktan yeni adaylar çıktı Prof. Dr. İbrahim Özen, Prof. Dr. Aydın Dumanoğlu (Ak parti eski milletvekili), Prof. Tahsin Yomralıoğlu'dan sonra sandıktan birer oy alan Ali Paşa Ayas, Selahattin Köse, Osman Bektaş, Burhan Sadıklar da aday adayı oldu. Bu isimlerden 6 tanesi YÖK'e sunulacak. YÖK bu 6 isimden 3'ünü 30 Haziran'a kadar Cumhurbaşkanına sunacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir ay içerisinde 3 adaydan istediğini rektör olarak atayacak. Toplam 676 üyeden 667 kişi oy kullandı, 14 oy boş çıktı 10 oy geçersiz sayıldı. Özen 464 oy, Dumanoğlu 153, Yomralıoğlu 22, Ali Paşa Ayas, Burhan Sadıklar, Selahattin Köse ve Osman Bektaş ise birer oy aldı. En fazla oyu alan Rektör Özen salonda dakikalarca alkışlandı ve tebrik etmek isteyenler sıraya girdi. Prof. Dr. Özen, oylama sonrası yaptığı açıklamada, paylaşımcı bir hizmet anlayışı içerisinde çalıştıklarını ifade ederek, '' Yapılan oylama sonucunda yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğu anlaşıldı. Seçim sürecinde istemediğimiz bazı sözler ve yazılar çıktı. Bunlara üzüldük'' dedi. Prof. Dr. Özen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vereceği karara saygılı olduğunu da kaydetti. 18 Haziran 2008 ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Söz artık YÖK ve KÖŞK'ün
KTÜ Rektörü İbrahim Özen seçim galibiyetinin ardından öğretim üyelerine teşekkür etti, soruları yanıtladı. ![]() İbrahim Özen - Tahsin Yomralıoğlu - Aydın Dumanoğlu (Ak Parti eski milletvekili) KTÜ Rektör aday adayları seçiminde son oyun da İbrahim Özen olarak açıklanmasının ardından AKM'de büyük bir alkış koptu. Salonda alkışlar eşliğinde kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yapan İbrahim Özen, “Seçimin ilk aşaması yani üniversite kısmı sona erdi. Bu süreçte demokratik bir seçim olması açısından tutum ve davranışlarından dolayı diğer adaylara teşekkür ediyorum. Ancak büyük teşekkürü öğretim üyelerine ediyorum. Daha yolun başındayız demiştik. Demek ki bizimle yürümesini istediğim arkadaşlarımız varmış. Onları da bu yarışa katarak hizmet etmek istiyoruz” dedi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prof. Dr. İbrahim Özen, ilk aşama olan üniversite aşamasının tamamlanmış olduğunu bundan sonra YÖK ve KÖŞK aşamalarını beklediklerini söyledi. Özen, “Seçim sürecinde istemediğimiz ifadeler olmadı desem yalan olur. Hak etmediğimiz sözler için üzüntümü bildiriyorum. Yolun başında olduğumuzu söylemiştim. Hedeflediğimiz KTÜ'yü oluşturmak istiyoruz. Bunun içinde ilk aşamayı aştık. Şimdi YÖK ve Cumhurbaşkanının takdiri önemli. Bundan sonraki aşamaları saygıyla karşılamak zorundayız. Sonuç ortadadır” dedi. haber61.net - gunebakis.com 18 Haziran 2008 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Kazanan kişi nasıl biri
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Konu üniversite olunca söz hemen başörtüsü yasağı sorununa geliyor. İbrahim Özen önceki dönem de rektördü. Kampüste başörtüsü yasağı uygulatmıyordu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başörtüsü düzenlemesini onayladıktan sonra üniversitede derslere başörtüsüyle girmeyi serbest bırakmıştı. Ancak daha sonra Danıştay, Yök başkanının genelgesini iptal edince İbrahim Özen'de yasağı yeniden başlatmıştı. Duyduklarıma göre bu son iptalden sonra kampüste de yasak başlamış.
Aydın Dumanoğlu, Ak Parti eski milletvekili o kazansaydı çok iyi olurdu. Ama öğretim üyelerinin tercihinie saygı duymak lazım. Bana kalırsa Gül, Özen'i onaylar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() başta kendim olmak üzere tüm öğrenciler adına çok üzüldüm....geçmiş olsun dileklerimi letmek isterim.... >
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Sonuç hiçde sevindirici değil..
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |