![]() |
#1 |
![]() KUBA BASARIYOR..
![]() Birleşmiş Milletler Gelişme Programı, İnsani Gelişme Raporu’nu yayınladı. İnsani gelişme sıralamasında Küba, ekonomik olarak kendinden daha büyük ve güçlü pek çok ülkeyi geride bırakarak 51. Sırada ve “Yüksek insani Gelişme” sınıfında yer aldı. Kişi başına düşen ulusal geliri yaklaşık 7.000 dolar olan Küba, İnsani Gelişmişlik Endeksi sıralamasında ulusal geliri kendisinden 3-4 kat daha fazla olan ülkelerin bile önünde yer alıyor. Üstelik Küba bu başarıyı yıllardır süren acımasız ABD ablukasına rağmen gerçekleştiriyor. Çünkü insani gelişme matematiksel bir yalandan başka bir şey olmayan kişi başına ulusal gelir düzeyini değil eğitim ve sağlığa ilişkin daha gerçekçi başka refah göstergelerini de içeriyor. ![]() ![]() Ülkemiz Türkiye de maalesef yüksek ulusal gelirine rağmen insani gelişmişlik açısından ancak 79. sırada yer alabiliyor. Kişi başına Küba’nın iki katı ulusal gelir ve Küba’nın 16 katı daha büyük bir ekonomiye sahip olmamıza karşın insani gelişmişlikte Küba’nın yanına bile yaklaşamıyoruz. Küba tüm olanaksızlıklara rağmen başarıyor, biz dünyanın en şanslı coğrafyalarından birinde olduğumuz halde başaramıyoruz. Bunun tek sebebi var : Küba sosyalizmin açtığı aydınlık yolda yürürken bizim kaynaklarımız ve emeğimiz kapitalistlerin kar hırsını tatmin etmek için yok olup gidiyor. Doğal afetlere, politik baskılara ve ablukaya boyun eğmeden yoluna devam eden Küba’yı selamlıyor, Türkiye’nin de başarabileceği inancıyla tüm dostlarımızı mücadeleye çağırıyoruz.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Türkiyede Kominist bir ülke olsun yani..
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Kardeşim siz ülkeye 2002 yılından sonra geldiniz herhalde..Bizi kıyasladığınız ülkeye bakın..Size tekbirşey söyleyeceğim,bu konuya daha girmeyeceğim..İster anlarsınız Türkiyenin gelişmişliğini ve Sosyal Haklara verdiği önemi ister anlamazsınız..2002 yılından önce 40 yıl boyunca Türkiyede Sağlıkta çok skandallar yaşanıyordu..Hazineden para çalmalar,eczanelerin istediği fiyata ilaç vermelerini geçiyoruz..Dahada önemlisi;muayene olmak için gece saat 5'te hastanenin önüne gelip randevu kuyruğunda beklemeniz gerekiyordu..Randevunuz ya öğlenden önce yada öğlenden sonra oluyordu..Ben neredeyse hergün annemle,babaannemle o sıralarda bekliyordum..Okula gidene kadar sıra bekler,okul saati gelmeden annem benim sırama girerdi..Ve muayene olduktan sonrada bu sefer ucuz ilaç alabilmek için hastanenin eczanesinde sıra beklerdik..Ve böylece akşama kadar işimizi bitirirsek mutlu olduğumuzu zannederdik..Çünkü birçok kişi ilaç almayı bir sonraki güne bırakıyordu..
Gel gelelim bu güne..Bize kıyasladığınız ülke Küba'nın yanında hiç kalacağını kesinkes inandığımız ABD'nin kıskandığı ve uzun zamandır kendi ülkelerinde yapmak istediği Sağlık Reformunu iktidara geldiğimiz anda yaptık..Ne olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.. Size sadece Sağlık alanından örnek verdim,varın diğerlerini siz düşünün.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Öyle deme Ömer Bekir kardeşim adam iki video bir resim paylaştı hemencikte komunizm i benimsedik ve istiyoruz dememizi bekiyor herhalde
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Küba'nın sağlık sistemi bizimkinin yanında hiç kalır öylemi. Komik olmayın. Hastane hastane dolaştırılan hamile kadını, yanlış iğne ile sakat kalan ölen çocukları, neşter parası alan doktorları ne çabuk unuttunuz. Madem sağlık sistemimiz ultra süpersonik bir durumda o zaman adım başı özel hastaneler neden var ? Küba'da sağlık hizmetleri ücretsiz verilir. Bu kadarda uçmayın arkadaşım ... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||
![]() Alıntı:
Konu novek tarafından (04-08-2010 Saat 14:47 ) değiştirilmiştir.. |
|||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |