![]() |
#1 |
![]() küçük dağlı kız ---------arzu
![]() Mesut Koçak'ın yazısını okuyunca yillar once yasadigim bir kucuk kizi ve babasini hatirladim.O gunleri sizlerle paylasmak istedim. Kucuk bir yazlik kasaba da yasayan, buyuk teyzeme,daglarda cadirda yasiyan ,maddi durumlari cok kotu olan bir ailenin kizini evlatlik almak istediler.Yanlis hatirlamiyorsam kucuk kiz,sekiz dokuz yaslarinda idi, cunku okula yeni basliyacakti.\'Hem kucuk kizi okuturum hem bana can yoldasi olur\'diyordu buyuk teyze.Kucuk kizi babasi o sabah buyuk teyzeye getirmisti.Ertesi sabah yaz tatili icin butun kuzenlerim buyuk teyzedeydi.Ben de onlari ziyarete gitmistim.Kucuk kizi cok merak ediyordum.Kucuk kiz icin cok memnun olmustuk kuzenlerle beraber.Cunku hayati kurtulmustu,kisin sehir de okula gidicekti,sicak bir evi olucakti,elbiseler,ayakkabilar her seyi simdiden alinmisti. Sonra kucuk kizi gordum ;kucucuk elleri poyrazda kurumus ve catlamis kupkuru minicik eller.Iki yanagi yine poyraz ve gunesten kurumus kupkuru olmus..Kucucuk kupkuru dagli kiz..Onu gorunce daha cok sevindim buraya geldigine.Cunku o kadar kucuktu ki dort,bes yasin da ki bir cocuk gorunumundeydi.Kuzenler onla oyunlar oynamaya baslamisti bile.Cok mutluydu,o da onlara alismisti,onlarla cok guzel gunler gecirmeye baslamisti. Fakat aradan bir hafta gecmeden kucuk kiz pencereden daglari seyretmeye baslamis.Sonra \'annemle babam su daglardami yasiyor\' demeye baslamis.Her sabah pencerenin onunden daglari seyretmis.Bir zaman gelmis ki\'Artik hic kalkmiyor pencerenin onunden\' demeye baslamis buyuk teyze.Derken bir ay gecmemis aradan, \'babami istiyorum \'demeye baslamis kucuk kiz.Ne yemek yemis,ne de oyun oynamis.Her sabah babasini beklemeye baslamis, alip kendisini evine gotursun gotursun diye.Tabiki buyuk teyze kucuk kizin bu haline daha fazla dayanamamis.Babasina haber verip kucuk kizi goturmesini istemis.Kucuk kiz ona alinan yeni elbiseleri ayakkabilari hic birini almak istememis.Sadece annesine bir cift corap goturmek istemis.. Buyuk teyze \'bunlari ben sana hediye ediyorum,bunlari aldiginda burda kalman gerekmiyor\' diyerek kucuk kizi ikna etmis.Ve babasiyla beraber kucuk kiz daglardaki mutlu yuvasina donmus ![]() SENAİ DEMİRCİ
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|