AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-03-2010, 05:10   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Exclamation Kafirler Kıbrısta Kur'an kursu bastı! / Öğrenciler Türkiyeye gelecek.


KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi'nin ortak hazırladıkları müfredata göre işlemeye başlayan yaz Kur'an kurslarına, sendikalar yine müdahale etti.



Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri ile Orta Eğitim Müdürleri Derneği'nden yetkililer, öğretmen ve öğrencileri okuldan dışarı çıkararak gösteri yaptı.

Yaz tatilinin başlamasıyla beraber çocuklarının dini eğitim almasını isteyen velilerin talebi üzerine harekete geçen KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi, yaz Kur'an kurslarının okullarda verilmesini kararlaştırmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda, Din İşleri Dairesi'nin ise camilerde yapılmasını istediği yaz Kur'an kursları KKTC'de yine baskınla gündeme geldi. Adnan Eraslan başkanlığındaki KTOEÖS heyeti ve Orta Eğitim Müdürleri Derneği Başkanı Niyazi Şafakoğlu, ilk önce Demokrasi Ortaokulu'nu basarak öğretmen ve öğrencileri dışarı çıkardıktan sonra okullarda Kur'an kursu açılmasını protesto etti. Ardından "din eğitiminin verildiği" başka bir okul olan Değirmenlik Lisesi'ne giderek tepkilerini dile getirdi.

Bu baskılara tepki gösteren KKTC Din İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Suiçmez, Cihan'a yaptığı açıklamada, toplumun taleplerine cevap vermek istediklerini ve bunu Milli Eğitim Bakanlığı'yla koordineli bir şekilde götürdüklerini vurguladı. Suiçmez, "Sendikaların bu tavrı sürerse yasal işlem başlatılacak. Herkes sınırlarını bilmeli." şeklinde konuştu. KTOEÖS Başkanı Adnan Eraslan ise Demokrasi Ortaokulu'nda yaptığı açıklamada, "AK Parti destekli Kur'an ve Arapça kursları verilmesine karşıyız." dedi.

tevhidhaber

 


Konu Hüdaverdi tarafından (07-03-2010 Saat 05:13 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-03-2010, 05:12   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart


KKTC'li öğrenciler, Kur'an için 'hicret' edecek


KKTC'li öğrencilerin, Kur'an eğitimi için Türkiye'ye geleceği bildirildi.
02 Temmuz 2010 Cuma Saat 22:01
Reklam


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Kur'an kurslarına yapılan psikolojik ve fiili baskının ardından aileler çocuklarını Türkiye'ye göndermek için girişimlere başladı.

KKTC Din İşleri Dairesine dilekçe ile başvuran bin civarında aile, çocuklarının yaz Kur'an kursu eğitiminin Türkiye'de yapılmasını istedi. Ailelerin bu talebine karşılık Kıbrıs İnsan Hak ve Özgürlükleri Derneği harekete geçerek, Kıbrıslı öğrenciler için İstanbul ve Kayseri'de Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı'nın denetiminde olan yatılı Kur'an kurslarında yer ayırdı.

Kıbrıs İnsan Hakları ve Özgürlükleri Derneği Başkanı Hasan Dede Tarhan, Cihan'a yaptığı açıklamada, "Hükümetin ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı'nın tutarsız davranışları verimli bir kurs ortamına imkan vermiyor. Altyapısı hazır olmayan kurslarda öğrenciler gereği gibi eğitilemeyecek. Sendikaların da hem fiili hem de psikolojik baskısına maruz kalmak istemeyen ailelerin çocuklarını Diyanet İşleri'nin denetiminde olan Kur'an kurslarına yerleştireceğiz." açıklamasına bulundu. Din İşleri Dairesi'ne binin üzerinde dilekçe geldiğini belirten Tarhan, "Din İşleri Dairesi'ne dilekçe veren ailelerle bizzat irtibata geçtik, öğrencisini Türkiye'ye göndermek isteyen ailelerle görüştük ve iki yüz elli öğrencimizi Türkiye'ye götüreceğiz." dedi.

Türkiye'ye gidecek olan öğrenciler iki grup halinde anavatana gidecek. İlk, yüz elli kişilik grup pazartesi akşamı saat 23:00'te Ercan'dan havalanarak İstanbul'a gidecek. İkinci yüz kişilik grup ise Ercan Havalimanı'dan Ankara'ya Ankara'dan da Kayseri'ye geçecek.

Kaynak: Cihan
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2010, 05:17   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Kıbrısın çoğu üni mezunu ama insan olamamışlar bell ki.
Kumar,karı kız alemleri tamamen kendilerini baştan çıkarmış.
Zaten abimin anlattıklarından -askeriliğini orda yaptı ve belli bir süre çalıştı- ve kuzenimin anlattıklarından dolayı -orada okudu- kktc den bir halt olmayacağını anladım.KKTC hakkında tekdüşüncem rdumuzun oradan çekilmesi yönünde.

O eski günleri tekrar yaşadıklarında kumar pulları,karı kız alemlerinin,Türklere ön yargılı oluşları,dine bakış açılarının kendilerini kurtarmayacağını göreceklerdir.O dönemdekiler hatetmemiştir ama şimdikiler haketmektedir.
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2010, 06:40   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Öğrencileri kıbrıstan getirene kadar bizi kıbrısa yollasınlar...
Bakalım baskın nasıl oluyormuş...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2010, 09:14   #5
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Exclamation Kur'an kursu baskınına karşı ses yok!



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Milli Eğitim Bakanlığı ve Din İşleri Dairesi'nin birlikte koordine ettiği yaz Kur'an kursları yine sendikaların baskınına uğradı.

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Adnan Eraslan'ın, "Yaz Kur'an kurslarına asla izin vermeyeceğiz." ifadeleri Ada halkının büyük tepkisine sebep olurken, aileler çocuklarını Kur'an eğitimi için Türkiye'ye göndermeye hazırlanıyor. Sendikanın buna da karşı çıktığını belirten Demokratik Haklar ve İnanç Platformu sözcüsü Mustafa Tıngır, baskınlara KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sessiz kalmasını eleştirdi.

Yaz aylarının gelmesi KKTC'de tamamen anayasal çerçevede düzenlenen ve liyakat sahibi formasyonlu görevlilerin atandığı Kur'an kurslarını yeniden tartışma konusu haline getirdi. KKTC'deki bazı sendikalar o kadar ileri gitti ki, önceki gün başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Din İşleri Dairesi'nin birlikte koordine ettiği kurslara baskın yaptı. Sendika temsilcilerinin kullandığı tahrik edici cümleler dikkat çekiciydi. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ahmet Eraslan, yaz Kur'an kurslarına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Eraslan, kursların siyasi bir amaca hizmet ettiğini iddia ediyor. Şunları söylüyor: "Kur'an kurslarına karşıyız. Bunu engellemek için sendika olarak elimizden geleni yapacağız. Yaz tatilinde çocuklar sadece tatil yapmalı. Milli Eğitim Bakanlığı ile daha önce görüşmüştük. Eğer okullarda Kur'an kursu eğitimi verilirse bizim buna müdahale edeceğimizi söylemiştik."

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Şener Elçil'in sözleri daha ilginç. Elçil, sadece yaz kurslarına değil, Kur'an'ın Arapça öğretilmesine de karşı: "Din eğitimi yıl içinde okullarda öğretmenler tarafından verilmeli. Cami hocalarının, imamların işi cemaate namaz kıldırmak, defin işleri yapmak. KKTC'de Kur'an kursu ihtiyacı yok. Kur'an'ın Türkçe öğretilmesi gerekir. Arap harfleriyle verilen eğitim, Arap emperyalizmine hizmet eder."

Demokratik Haklar ve İnanç Platformu Sözcüsü Mustafa Tıngır, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Verilen kursların tamamen yasal olduğuna dikkat çeken Tıngır, "Milli Eğitim Bakanlığı gerekirse okul kapılarına polis koyarak, olması muhtemel provokasyonları engellemeli. Ada'da inançlı kesim sürekli baskı altında tutuluyor. Hükümet ise baskıları görmezden geliyor. Polis eylemcilere göz yumuyor." ifadelerini kullandı.

KKTC Din Görevlileri Birliği Başkanı Hayri Koç da sendikaların hadlerini aştığını belirtti. Eğitimin tamamen yasal olduğuna dikkat çeken Koç, sendikaların olayı sabote ettiğini ve anayasal suç işlediğini söyledi. MEB'in olaylar karşısında sessiz kalmasını da eleştiren Koç, "Sanki tavşana kaç, tazıya tut oyunu oynanıyor. Sendikalar gelip kursları engelliyor ve bu vatandaşlara hiçbir yasal işlem yapılmıyor. Bunun arkasının araştırılması gerekir. Geçen sene de okullar basıldı ve öğrenciler taciz edildi. Dünyada, mabedinde din eğitimi alamayan tek ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir." açıklamasında bulundu.

Öğrenciler, Kur'an eğitimi için Türkiye'ye geliyor

KKTC'de yapılan psikolojik ve fiilî baskının ardından aileler çocuklarını Türkiye'ye göndermek için girişimlere başladı. KKTC Din İşleri Dairesi'ne dilekçe ile başvuran bin civarında aile, çocuklarının yaz Kur'an kursu eğitiminin Türkiye'de yapılmasını istedi. Kıbrıslı öğrenciler için İstanbul ve Kayseri'de yatılı Kur'an kurslarında yer ayırıldı. Kıbrıs İnsan Hakları ve Özgürlükleri Derneği Başkanı Hasan Dede Tarhan, "Çocukları Türkiye'de Diyanet İşleri'nin denetiminde olan Kur'an kurslarına yerleştireceğiz. İki yüz elli öğrencimizi Türkiye'ye götüreceğiz." dedi. İlk, yüz elli kişilik grup pazartesi akşamı saat 23.00'te Ercan'dan havalanarak İstanbul'a gidecek. İkinci yüz kişilik grup ise Ercan Havalimanı'ndan Ankara'ya, Ankara'dan da Kayseri'ye geçecek. Ancak sendikalar, havaalanını ablukaya alarak, öğrencilerin Türkiye'ye gelmesini de engelleyeceklerini duyurdu.

'Rum kesiminde din eğitimi 4 yaşında başlıyor'

Haber Yorum - Ali Akkuş

Toplasan bir elin parmaklarını geçmez. Yaz tatilinde çocuklarının din eğitimi almasını istiyorlar. Devlet de müsait bir ortam hazırlamış. Çocukların ellerinde hepimizin çok iyi bildiği kitaplar: Namaz Hocası ve Kur'an Dili... Bu fotoğraf yavruvatan Kıbrıs'ta iki yıldır krize sebep oluyor. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası üyesi bir grup, geçen yıl olduğu gibi yine sahnede. Kursları basan sendikacıların uyguladığı şiddet, aileleri yıldırmış halde. KKTC Din Görevlileri Birliği Başkanı Hayri Koç'un anlattıklarına göre, adada çocuğuna namaz öğretmek isteyen ailenin işi gerçekten zor. Anlatılanlara göre geçen yıl, kursa gelen çocuklara terör örgütü üyesi muamelesi yapılmış. Sendikanın işgüzarlığıyla polis, çocukların özel eşyalarını didik didik aramış. Flash belleklerine el koymuş. Bütün bunlar medya önünde yapılmış.

Çocuğuna namaz kılmayı, Kur'an okumayı öğretmek isteyen aileler bu eğitimi nerede aldırmalı? Sokakta sıradan birine sorsanız camileri adres gösterecektir. Ama Kıbrıslı sendika, camiye karşı. Okullarda uzman öğretmen kontrolünde yaz tatilinde -isteyene- böyle bir eğitim verilemez mi? Sendika çatısı altında 'inanç hürriyeti'ne karşı duran marjinal grup, bunu da istemiyor. Neymiş efendim, 'Arap harfleriyle verilen eğitim, Arap emperyalizmine hizmet eder'miş. Yapılan hareket çağdışı olunca gerekçelendirmek de zor oluyor tabii. Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Ahmet Eraslan'ın gerekçesine bakar mısınız? "Biz çocukların yaz tatilinde tatil yapmaları gerektiğini söylüyoruz. Hedefimiz sadece Kur'an kursları değil. Yüzme kurslarını, İngilizce kurslarını, tatil kamplarını da eleştiriyoruz." Bu kafa yapısındaki insana ne denir ki?

Sorulara verdikleri cevaplar, sendikaların aslında eğitimden değil dinin kendisinden rahatsız olduğunu gösteriyor. Öğretmenler Sendikası Başkanı Şener Elçi, Kıbrıs Rum Kesimi'nde dinî eğitimin dört yaşında başlatıldığı hatırlatılınca bakın ne diyor: "Rumlar güzel bir örnek değil. Ben Rum tarafına gittiğimde onları da eleştiriyorum, her yere kilise dikmişler, her sokakta kilise var, bunlar yanlış şeyler." Rumlar her yere kilise dikerken biz Kıbrıs'ta camilerin düğün salonuna çevrilmesini konuşuyoruz. Kur'an kursuna ve namaz öğrenmeye karşı çıkan kafa, böyle giderse camilerin yıkılmasını bile ister.


















ZAMAN
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2010, 09:16   #6
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Zihniyetin bozukluğuna bak arkadaş bu ne böyle bunlar kendilerini insan yerine koyuyor birde... sorsan özgür çağdaştı bunlar ama bunların çağdaşlığı bir tek islmiyeti hazmedemiyor....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2010, 10:16   #7
Kullanıcı Adı
depare
Standart
Bu kör zihniyetlilere haddini bildirecek yokmu..?
Sadece Filistin için değil bu tür baskılar için de organize olmak gerekiyor..
Allahın kelamını ayakta tutmak bizim vazifemiz bu tür saldırılara gereken tepki anında verilmeli..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2010, 10:25   #8
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öğrencileri kıbrıstan getirene kadar bizi kıbrısa yollasınlar...
Bakalım baskın nasıl oluyormuş...
Tamamen katılıyorum yavuz....
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2010, 14:19   #9
Kullanıcı Adı
novek
Standart
kuranın kursuna ne gerek varmış ben zaten kursa gitmeden okuyorum kuranı?
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-03-2010, 14:36   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Yok novek olur mu gitmeden ? Anlatayım.
Kurslarda şeriatizm akımı öğretiliyor öğrencilere.Yapılacak olan devrim için arap harflerinden oluşan şifreli bilgiler veriliyor.
Kurslar bitince herkes görev yerlerine dağılıyor okul,iş yeri,otogar,meyhane önleri bile.
Gerisi insanın çene gücüne kalmış olay.

Tabi yersen

İnsan kursa öğrenmek için gider.Öğrendiğini uygular.

Konu Hüdaverdi tarafından (07-03-2010 Saat 14:38 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım