AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dini Konular Dinimiz hakkında öğrenmek ve paylaşmak istediğiniz herşey.



Cevapla
Seçenekler
 
Alt 05-08-2009, 22:57   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart Kur'an mucizesi İstanbul'da konuşulacak
Kur'an mucizesi İstanbul'da konuşulacak


"Mekke'de indi, Kahire'de okundu, İstanbul'da yazıldı" denilen Kur'an, en güzel yazıldığı yerde konuşulacak. Yurtdışından ve Türkiye'den gelecek ilim adamları, Kur'an-ı Kerim'in hikmetlerini anlatacak.








Yeni Ümit dergisi ile Akademik Araştırmalar ve İnternet Vakfı'nın organize ettiği "Kur'an'ın mucizevi korunması" başlıklı sempozyum, 9-10 Mayıs günlerinde Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezi'nde (FKM) yapılacak. Sempozyumda, sahasında uzman ilim adamları, Yüce Kitabımız'ın nasıl korunma altına alındığını, değişik açılardan yeni bir üslup ve hikmet boyutlarıyla ele alıp işleyecek.
Sempozyum, Kur'an-ı Kerim hakkında son yıllarda düzenlenen en büyük ve en kapsamlı etkinlik olma özelliğini taşıyor. Bu geniş kapsamlı buluşmaya çok önemli isimler katılıyor. Sempozyumun açılış konferansını da verecek olan Suriyeli âlim Prof. Dr. Muhammed Said Ramazan el-Bûtî, etkinliğin en çok dikkat çeken ismi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun açılış konuşmasını gerçekleştireceği sempozyuma; Prof. Dr. Suat Yıldırım, Prof. Dr. Davut Aydüz, Prof. Dr. Hamza Aktan, Prof. Dr. Ahmet Bedir, Doç. Dr. Muhittin Akgül, Dr. Tayyar Altıkulaç ve Dr. Ergün Çapan gibi Kur'an üzerine araştırmalar yapan isimler katılacak. Yarın saat 10.00'da Beyazıt Camii imamı Suat Göztok'un Kur'an-ı Kerim kıraati ile başlayacak ve iki gün sürecek etkinlikte dört oturum gerçekleştirilecek. 'Kur'an'ın mucizevi korunması' sempozyumunda; Semavi Mesajların Tespit ve Nakil Yöntemleri, Mekke Devrinde Kur'an'ın Yazılması, Kur'an'ın Cem'i, Mushaflar Arasında Farklılık Olmaması, Oryantalistlerin Kur'an'ın Muhafazası Aleyhindeki İddialarına Cevap Veren Çalışmalar, Kur'an'ın Muhafazasında Şok Hadiselerin Yeri gibi birçok bildiri sunulacak.
Yeni Ümit Dergisi Genel Koordinatörü Dr. Ergün Çapan, sempozyumun amacının, Kur'an'ın nazil olduğu orijinallikte hangi metotlarla muhafaza edildiğinin detaylarıyla incelenmesi olduğunu söylüyor. Din adına son noktayı koyan Kur'an-ı Kerim'in Allah tarafından korunacağının yine Kur'an'da söylendiğini hatırlatan Çapan, bu İlahî koruma teminatının yaşadığımız sebepler dünyasında nasıl gerçekleştiği, Peygamber Efendimiz (sas) döneminde nazil olan ayetlerin ezber, yazı ve nakli ile nasıl muhafaza altına alındığı gibi konuların sempozyumun ana çatısını oluşturduğunu belirtiyor.
Yeni Ümit Dergisi editörü Osman Karyağdı da sempozyumla, bütün Müslümanların kabul ettiği bir gerçeğin temellerinin ilmî metotlarla bir kere daha vurgulanmasının, bu konudaki haksız ithamların önüne geçilmesinin hedeflendiğini belirtiyor. Her türlü fikrin, internet vasıtasıyla kendini daha rahat ifade etme zemini bulduğuna ve kafaların karışabildiğine dikkat çeken Karyağdı, "Bu kafa karışıklığının önüne geçmek ve farklı kültürden insanlar karşısında kendi değerlerine sahip çıkmak isteyenlere yardımcı olmak için böyle bir sempozyum düzenledik." diyor. (0212 517 46 97 / www.yeniumit.com.tr)
'Türkiye kendini geliştirip İslâm ülkelerine örnek olmalı'
Kur'an'ın Mûcizevî Korunması Sempozyumu öncesi Şam'da görüştüğümüz İslam dünyasının önde gelen âlimlerinden Suriyeli Muhammed Said Ramazan el-Bûtî, Türkiye'de 'gerçek laikliğin' gelişmesinin hem İslam'ın hem de demokrasinin çıkarına olduğunu ifade etti. "Laiklik, ne devletin tüm dinî değerlere karşı savaşı ne de bu dinî değerler üzerinde kurulmasıdır." diyen el-Bûtî, halifeliğin kaldırılması ile beraber Türkiye'de laikliğin İslam'ın sıkıştırılması olarak algılandığını, ancak zaman içinde bu konuda gelişim yaşandığını söyledi. Ramazan el-Bûtî, "Türkiye'de laiklik gelişir ve tarafsızlık tam anlamıyla uygulanırsa, hangi hükümet olursa olsun dinî inanışların yaşanması, dinî duyguların serbestçe ortaya konulması ve engellerin kaldırılması sağlanacaktır." dedi. Demokrasinin yabancı bir kelime olduğunu hatırlatan el-Bûtî, "Ancak onu tercüme etmek istersem İslâm kültürü kelimesinden daha hayırlı bir kelime bulamıyorum." diyor. Daha gelişmiş bir topluma ulaşmak için gerçek demokrasi dışında bir köprü aramaya gerek olmadığını belirtiyor. Türkiye'nin kendini daha da geliştirmesinin ve İslam ülkelerinin eksikliklerinin giderilmesinde destek olmasının önemine dikkat çeken el-Bûtî, 11 Eylül saldırılarının altında Batı'da hızla yayılan İslam dinini engellemek düşüncesi olduğu görüşünde. 'Allah dinini facir bir insanla da zafere ulaştırır, yüceltir.' hadisini hatırlatan el-Bûtî, bu olayın Batılıların İslâm'la tanışmasına sebep olduğunu belirtiyor.
(Zaman)

 

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi