AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 04-19-2010, 20:33   #1
Kullanıcı Adı
novek
Standart Kurandan Faizci sistem ile ilgili ayetler.
Bakara 245
(Medenî 87) Verdiğinin kat kat fazlasını kendisine ödemesi için Allah'a güzel bir borç (isteyene faizsiz ödünç) verecek yok mu? Darlık veren de bolluk veren de Allah'tır. Sadece O'na döndürüleceksiniz. Bakara 275
(Medenî 87) Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helal, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar. Bakara 276
(Medenî 87) Allah faizi tüketir (Faiz karışan malın bereketini giderir), sadakaları ise bereketlendirir. Allah küfürde ve günahta ısrar eden hiç kimseyi sevmez. Bakara 278
(Medenî 87) Ey iman edenler! Allah'tan korkun. Eğer gerçekten inanıyorsanız mevcut faiz alacaklarınızı terkedin. Bakara 279
(Medenî 87) Şayet (faiz hakkında söylenenleri) yapmazsanız, Allah ve Resulü tarafından (faizcilere karşı) açılan savaştan haberiniz olsun. Eğer tevbe edip vazgeçerseniz, sermayeniz sizindir; ne haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz. Âl-i İmrân 130
(Medenî 89) Ey iman edenler! Kat kat arttırılmış olarak faiz yemeyin. Allah'tan sakının ki kurtuluşa eresiniz. Nisâ 161
(Medenî 92) Menedildikleri halde faizi almalarından ve haksız (yollar) ile insanların mallarını yemelerinden dolayı içlerinden inkara sapanlara acı bir azap hazırladık. Mâide 12
(Medenî 112) Andolsun ki Allah, İsrailoğullarından söz almıştı. (Kefil olarak) içlerinden on iki de başkan göndermiştik. Allah onlara şöyle demişti: Ben sizinle beraberim. Eğer namazı dosdoğru kılar, zekatı verir, peygamberlerime inanır, onları desteklerseniz ve Allah'a güzel borç verirseniz (ihtiyacı olanlara Allah rızası için faizsiz borç verirseniz) andolsun ki sizin günahlarınızı örterim ve sizi, zemininden ırmaklar akan cennetlere sokarım. Bundan sonra sizden kim inkar yolunu tutarsa doğru yoldan sapmışolur. Rûm 39
(Mekkî 84) İnsanların mallarında artış olsun diye verdiğiniz herhangi bir faiz, Allah katında artmaz. Allah'ın rızasını isteyerek verdiğiniz zekata gelince, işte zekat veren o kimseler, evet onlar (sevaplarını ve mallarını) kat kat arttıranlardır.

faizci sistem ile ilgili link.
http://video.google.com/videoplay?do...02322497752210

Konu novek tarafından (04-19-2010 Saat 21:09 ) değiştirilmiştir..
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-19-2010, 20:43   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
güzel bravo novek faiz haramdır
ama Kârda helaldir.sen kapitalizm yılanını ortaya koyarken komünizm yılanınıda ortaya koymazsan olmaz
Alt 04-19-2010, 20:53   #3
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
güzel bravo novek faiz haramdır
ama Kârda helaldir.sen kapitalizm yılanını ortaya koyarken komünizm yılanınıda ortaya koymazsan olmaz
kar helaldır ama başkaının emegini somurerek degil.
kendi emeginin elbette karsılıgını alıcaksın.

çünkü bugun turkiyede adam 5 vakit namaz kılıyor şirketi vergi kaçırmak için 9 takla atıyor.
işçisinin ucretini asgari ucretten veriyor yani asgari ucret dahada dusuk olsa dahada dusuk vericek.
işçiyi adeta gece gunduz kole gibi insanlık dısı koşullarda çalıştırıyor.

mesela bir kişi bir makineye sahip olucak o makine çalıştıkça o kişi yattıgı yerden zengin olucak veya
topraklar bir kişinin elinde toplanıcak ve o adamın topragında 100 lerce maraba o adam için çalışıcak .
bu duzendeki kar helal degildir.
emegin karı helaldır.
alınteri onemlidir. bana gore .
ve tabiki üretim ekonomisi rant ekonomisi degil gerçek ekonomi helaldır.
bugun dunyada banka faizinde başka bir suru isim altında gizli faiz vardır.
mesela;
türev piyasaları,
borsa,
döviz borsası.
faizsiz bankacılık( masraf adı altında gizli faiz alıyor parayı işletiyor)..
senet iskontosu.
vs.

aşagıdaki videoda çok guzel açıklanmış bankalar ve faiz sistemi
http://video.google.com/videoplay?do...2322497752210#

Konu novek tarafından (04-19-2010 Saat 21:15 ) değiştirilmiştir..
Alt 04-19-2010, 20:57   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kar helaldır ama başkaının emegini somurerek degil.
kendi emeginin elbette karsılıgını alıcaksın.

çünkü bugun turkiyede adam 5 vakit namaz kılıyor şirketi falan var ama adam vergi kaçırmak için 9 takla atıyor.
işçisinin ucretini asgari ucretten veriyor yani asgari ucret dahada dusuk olsa dahada dusuk vericek.
işçiyi adeta gece gunduz kole gibi insanlık dısı koşullarda çalıştırıyor.
mesela bir kişi bir makineye sahip olucak o makine çalıştıkça o kişi yattıgı yerden zengin olucak veya
topraklar bir kişinin elinde toplanıcak ve o adamın topragında 100 lerce maraba o adam için çalışıcak .
bu duzendeki kar helal degildir.
emegin karı helaldır.
alınteri onemlidir. bana gore .
ve tabiki üretim ekonomisi rant ekonomisi degil gerçek ekonomi helaldır.

yanmaz bu kaz novek çevirmene gerek yok
Alt 04-19-2010, 20:58   #5
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yanmaz bu kaz novek çevirmene gerek yok
iyi anladın soyledigimi başkasının emegini somurmuycek yani sen somurucektirmi diyorsun?
YUKARDAKİ YAZIDA DİKKAT EDERSEN
demek istediğim şey sermaye tek elde toplanırsa sermayenin sahibi çalışmadan başkalarını o semaye için çalıştırıp onlarım ödenmemiş emegini yerse buda bir çeşit faizdir diyorum.

mesela banka birine faizle kredi (borç) verdi diyelim.

% 20 faiz oranı

yani her 100 lira için 20 lira banka alıcak.
aslında banka o borcu alanın emegine ortak oluyor emeginin bir kısmını çalmış oluyor.
o para "ana para + faiz" ile birlikte geriye artı degerle dönmek zorunda.
kuranın indiği yuz yıllarda sanayi devriminden sonraki kadar yüksek sermaye yogunlaşması yoktu.

bir binayı tutan kolonları ise kapitalizmin kolonlarıda bankalardır. yani faiz.

Konu novek tarafından (04-19-2010 Saat 21:08 ) değiştirilmiştir..
Alt 04-19-2010, 21:09   #6
Kullanıcı Adı
fütüvvet
Novekten şüpheleniyorum..
ergenekoncumu ne bu
özel harpçide olabilir..
kim olduğunu bilmemiz mümkün değil..
ama yazdıklarından ve yapmaya çalıştıklarından ne yapmak istediğini anlayabilirz..
ve ben diyorumki bu üye sadece kafa karıştırıp milleti konuşturmak ve malzeme üretmek..
belkide fişlemek..
bu sadece bir fikir..böyle olmayabilirde ama bide bu tarafından bakmak istedim ben..
fütüvvet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2010, 21:11   #7
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Novekten şüpheleniyorum..
ergenekoncumu ne bu
özel harpçide olabilir..
kim olduğunu bilmemiz mümkün değil..
ama yazdıklarından ve yapmaya çalıştıklarından ne yapmak istediğini anlayabilirz..
ve ben diyorumki bu üye sadece kafa karıştırıp milleti konuşturmak ve malzeme üretmek..
belkide fişlemek..
bu sadece bir fikir..böyle olmayabilirde ama bide bu tarafından bakmak istedim ben..
hayır CIA denim
baskan obamaya rapor veriyorum hergun
Yok daha neler.......

Konu novek tarafından (04-19-2010 Saat 21:14 ) değiştirilmiştir..
Alt 04-19-2010, 21:14   #8
Kullanıcı Adı
fütüvvet
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hayır CIA denim
baskan obamaya rapor veriyorum hergun
hakkını helal et novek aklıma bunlar geldi..

konular rasgele açılıyor gibi..

farklı farklı konuda yani..

fazla kimse ile tartışmaya girmiyorsun..

bi burdasın bi ordasın..hiç bi şey ekızmıyorsun...

sanki bilinçli olarak burdasın ve söylenenlere belkide gülüyorsun..

değilmi
fütüvvet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-19-2010, 21:16   #9
Kullanıcı Adı
İntifada
novek çevirme lafı sana kar konusuyla alakalı basit bir soru soruyorum bana ütopik yorumlarla cevap verme.

Güzel Kuranı Kerimde belirtildiği üzere faiz haramdır ve kapitalis sistemde faiz mübahtır
Peki bende sana söylüyorun dinimizce hak olan kar sistemi komünizmde varmıdır?varsa bir örnek alabilirmiyim
Alt 04-19-2010, 21:16   #10
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
fütüvvet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hakkını helal et novek aklıma bunlar geldi..

konular rasgele açılıyor gibi..

farklı farklı konuda yani..

fazla kimse ile tartışmaya girmiyorsun..

bi burdasın bi ordasın..hiç bi şey ekızmıyorsun...

sanki bilinçli olarak burdasın ve söylenenlere belkide gülüyorsun..

değilmi
sizinle laf dalaşına girdim diyelim ve laf dalaşını kazandım bu bana ne kazandırıcak onemli olan sonuçlardır.
ben bu foruma girenlerin beyinlerine yeni dusunceler ekiyorumki onlarda dogru yolu bulsunlar.
yani gerçegi gorsunler illaki dusunen kafasını kullanan birileri çıkar.
bakın bu foruma ilk mesajım 5 vakit namaz kılan komunist başlıklı mesjımdı.
yok efendim bir insan hem dindar hemde komunist olrmuymuş dendi sonra
ben bulgaristanda iken kiliselerin oldugunu ve kimsenin ibadetine karsı çıkılmaıgını anlattım
ve yanlıs bildikleri bir şeyi insanlar ogrenmiş oldular.
çunku psikolojik savaş yapılmış turkiyede insanlara yalan videolar izletilmiş
insanlar gerçegi bilmezlerse nasıl dogru dusuncekler.

Konu novek tarafından (04-19-2010 Saat 21:19 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)