07-04-2010, 22:45 | #1 |
Kur'anı en son Ne zaman Terk ettiniz?
Süslü Boş Rahlemiz?
Duvardaki Özenle Saklanmış Kur'an Bazen Uzun süre Unutulmuş, Toz tutan Terkedilmiş Kuran Kılıflarının Neredeyse Tozdan Rengi değişmiş! Evdeki Kuran Davacı Olacak! En son Geçen Yıl Ramazandamı Okumuştuk? En Son Ramazandamı anlamıştık! Yaşamıştık! Yada Hergün Yaşıyorum, Okuyorum! Cidden Soralım En son Ne zaman Terk Ettik Kuranı? Dün Sabah Namazında, Yada Dün Akşam, Yada Geçen Cuma Terk Ettim Diyenlere Selam Olsun. Haydi Ya Allah Evdeki, İşteki Kur'anlarımıza Sarılalım, Kucaklayalım. Dikkat edin Üzerinde Toz varsa , Kalbinizde de tozlanma olmuştur! Gününüz ve Yarınlarınız Kur'an Olsun Efendim. Okuyan, Anlayan, Yaşayan, Yaşattıranlardan Olmak Temennisiyle İnşaallah Umuyorum Bu Ramazan ve sonrasında Terk etmeyeceğiz. "Abdullâh İbn-i Mes'ûd radiya'llâhu anh'den şöyle dediği rivâyet olunmuştur: Bir kere Nebî salla'llâhu aleyhi ve sellem bana: Ey İbn-i Mes'ûd haydi bana Kur'ân oku, diye emretti. Ben de: - Yâ Resûla'llâh! Kur'ân sana gönderildiği halde onu size nasıl okuyacağım? dedim. Resûl-i Ekrem: - Kur'ân'ı ben başkasından işitmeği çok hoşlanırım, buyurdu. Ben de Sûre-i Nisâ'yı okumağa başladım. Okurken âyetine gelince Resûl-i Ekrem: - Sus, buyurdu. O sırada gördüm, ki Resûlullâh'ın iki gözü yaş döküyordu.B/ 1693 "Sizler Allah'ın kelamı olan Kur'an'dan daha faziletli bir şey ile Allah'a dönemezsiniz." "Kur'an-ı Kerim Allah'a; gökler , yer ve aralarında bulunan varlıklardan daha sevimlidir." "Kim Kur'an okursa ömrünün en fena devresine ,en kötü noktasına iletilmez. Bunun delili Allah'ın şu sözüdür: "Sonra insanı aşağıların aşağısına çevirdik. Ancak iman edenler hariç " İman edenler "Kur'an okuyanlar" anlamınadır."
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-05-2010, 14:55 | #2 |
Amin ecmain. Rabbim okuyan gözlerinize dert vermesin
|
|
07-05-2010, 15:02 | #3 |
ALLAH razı olsun...
|
|
07-05-2010, 15:14 | #4 |
Amin ecmain
|
|
07-05-2010, 18:36 | #5 |
Önceden tatil zamanlarında illk düşünce bizlerde hangi kursa gideceğimiz olurdu kurana geçme ümidi bizler için sevinç olurdu şimdi bakıyorum çocuklar dışarıda oyun oynama tatile gitme derdine düşmüş.Ailenin rolunun nekadar önemli olduğu birkez daha öne çıkıyor.Sadece Ramazan ayı geldiğinde okumak .. =/ .Allah kabul etsin elbette ancak O'nun nurunu sadece bir aya sığdırmak nekadar akıllıca tartışılır.Kuranı hakkıyla okuyup yaşayanlardan olmayı nasip etsin inş.Önemini birkez daha hatırlattığınız için Allah razı olsun. (:
|
|
07-07-2010, 15:14 | #6 | |
Alıntı:
çok haklısınız Allah sizden de razı olsun |
||
08-14-2011, 05:07 | #7 |
Kuranı anlamadan,hayata tatbik etmeden kuru kuruya okumakta Kuran'ı terk etmektir.Allah Kuranı okuyan anlayan ve yaşayan kullarından eylesin hepimizi... Konu abrek93 tarafından (08-14-2011 Saat 05:09 ) değiştirilmiştir.. |
|
08-14-2011, 05:18 | #8 |
puhaha
Dedeye koptum yav |
|
08-14-2011, 07:17 | #9 |
dede 10 numara zaten
|
|
08-14-2011, 09:00 | #10 |
|
|